Slider

Keittiöremontti ohitse

6. huhtikuuta 2018


Nyt on vuorossa postaus mitä moni on varmasti odottanut. Olemme vihdoin saaneet keittiön jokaisen listan ja peitelevyn paikoilleen. Remontoimme keittiön lähinnä miehen kansssa kahdestaan joten voitte uskoa, että sen parissa on viereähtänyt tunti jos toinenkin. 

Jo ennen avainten saamista päätimme, että tulisimme remontoimaan vähintään keittiön sillä se ei oikein vastannut meidän perheen tarpeita. Vanhoissa kodinkoneissa ei ollut lapsilukkoja ja myös laitteiden sijoittelu aiheutti liikaa riskitekijöitä pienten lasten kanssa. Vanhoissa ruskeissa korkeakiiltoisissa ovissa näkyi myös ihan kaikki lika ja sormenjäljet. Rasittavinta oli kuitenkin ehkä se, että laatikoiden nupit jäivät monesti laatikoita avatessa käteen ja laatikoiden auki saamiseksi joutui keksimään mitä erikoisempia apuvälineitä. Ruskea keittiö tuntui myös liian pimeältä ja raskaalta, eikä se ollut yhtään meidän näköisemme. Keittö on keskellä taloa ja sen näkee lähes jokaisesta suunnasta ja heti ovesta sisään astuttaessa, joten keittiö on siis todella tämän kodin sydän ja sillä on varsin suuri rooli koko asunnon ilmeen kannalta.Pidimme kovasti edellisestä keittiöstämme, joten päätimme että haluamme vastaavanlaiset kaapit myös uuteen keittiöömme. Ikeaan tuli edellisen keittiömme valmistumisen jälkeen vastaavanlainen ovimalli ja koska olimme kuulleet pelkkää positiivista Ikean keittiöistä päätimme, että annetaan Ikealle mahdollisuus. Ikean keittiö tulisi myös huomattavasti edullisemmaksi, kun kyseessä oli näinkin iso keittiö ja remonttibudjetista jäisi siten rahaa myös muihin projekteihin. Mittojen ottamisen jälkeen istuin siis koneen ääreen ja suunnittelin Ikean keittiösuunnitteluohjelmalla meille uuden keittiön. Suunnitteleminen sujui nopeasti sillä ohjelmaa on helppo käyttää. Keittiömme L-mallinen pohja on myös tosi selkeä. Mies hyväksyi suunnitelman nopeasti muutamalla pienellä muutoksella. Suunnittelu oli kaikin puolin sujuvaa, sillä olimme jutelleet paljon jo etukäteen siitä mitä haluamme keittiöön ja miltä se tulisi näyttämään. Hyvin suunniteltu oli siis puoliksi tehty myöskin tässä tapauksessa.

Valitsimme keittiöön mattavalkoiset VOXTORP-ovet, koska valkoinen toimii aina ja mitä yksinkertaisempi ovimalli, niin sitä paremmin se kestää aikaa. Halusin yläkaapit pois, jotta keittiön ikkuna tulee paremmin esille ja jotta keittiöön pääsee enemmän luonnonvaloa. Vanhat yläkaapit saivat siis kyytiä ja lisää tasaoa ja kaappitilaa saatiin jatkamalla ikkunaseinää metrillä. Myös saarekkeeseen tuli syvemmät kaapit ja hyllyjen tilalle laatikot. Hirsiseinät halusimme esille, joten ne kaivettiin esille laattojen ja kipsilevyjen alta. Vahasin seinät samalla ruskealla Muskotti-sävyllä mitä muistakin seinistä löytyy. Uuden altaan ja kapeamman hanan saimme siirrettyä keskelle ikkunaa, niin että ikkunat mahtuvat hyvin aukeamaan. Mies purki vanhan keittiön ja asensi uudet kaapit seinään kiinni, ja minä kokosin sillä aikaa uusia kaappeja ja siivosin jälkiä. Välillä meillä oli sukulaisia ja tuttuja auttamassa. Kokeilimme ensi kertaa myös laatoittaa itse ja se onnistuikin yllättävän hyvin muutaman YouTube-videon jälkeen. Laatoitettavaa pintaa oli aika paljon, mutta tosi hyvin laatoitus onnistui pienen harjoittelun jälkeen.


Yksi hienoimmista puolista Ikean keittiössä oli se, ettei kaikkia kaappeja tarvinnut hankkia yhdellä kertaa, vaan pystyimme hakemaan Ikeasta lisää osia sitä mukaa kun keittiö edistyi. Sellaista tavaramäärää olisi nimittäin ollut edes mahdotonta saada mahtumaan yhteen autoon. Laatikot olisivat vieneet myös valtavasti tilaa kodin sisällä ja siten hankaloittaneet asumista. Oli myös paljon helpompaa löytää oikeat laatikot ja osat, kun tavaraa oli vähemmän. Mahtavaa oli myös se, että kaikki tarvittavat osat sai kerralla ja kaikkea löytyi varastosta. Ja jos kotona huomasi, että jokin osa puuttui niin se johtui ainoastaan siitä, ettei sitä ollut itse varastosta muistanut ottaa mukaan. Remontin onnistuminen ja edistyminen on siis lähinnä kiinni siitä, että miten itse hoitaa asiat. Syyllistä olisi siis tässä tapauksessa ollut turha hakea sen kauempaa.


Ainoastaan PINNARP- työtasojen kanssa meille kävi hullusti, sillä tasot olivat ihan eri sävyiset mitä mallipalasssa. Tasojen välillä oli myös isoja sävyeroja, joten jouduimme avaamaan paketit Ikeassa jotta löytäisimme mahdollisimman samansävyiset tasot. Lyhyemmät tasot olivat ainakin selvästi tummempia mitä pidemmät tasot, joten jouduimme ostamaan ainaostaan pitkiä tasoja. Työtasojen pinnassa on kerros massiivipuuta ja sisällä lastulevyä. Tasoja pitäisi pystyä kuvauksen mukaan käsittelemään ja hiomaan, mutta se ei onnistunut ihan toivotulla tavalla. Tarkoituksenani oli vahata saarnia oleva pinta vaaleammaksi, jotte se sopisi paremmin vaalean saarni-laminaattilattiamme kanssa yhteen. Valkoinen Osmon puuvaha ei kuitenkaan kestänyt pinnassa naarmuuntumatta ohuista kerroksista huolimatta. Tasoa ei myöskään pystynyt riittävästi hiomaan ohuen puupinnan vuoksi niin, että tasoissa valmiina olleen käsittelyn olisi saanut kokonaan pois jotta vaha olisi tarttunut paremmin.

Myös ne ohuet "puiset peitelevyt", mitkä olisi pitänyt saada jollain ihmeen keinolla siististi kiinni tasojen sahattuihin päihin aiheuttivat varmasti ennen aikaista harmaantumista. Homma ei kertakaikkiaan vaan onnistunut ilman, että peitelistat murtuivat aina jostain kohtaa. Vastoinkäymisistä huolimatta päätimme, että ei luovuteta vaan kokeillaan keksiä tasoille vielä jokin pelastus. Turvauduimme suunnitelmaan b ja tuunasimme tasot lopulta mm. saaneerauslaastin. hiomapaperin, vesihiomapaperin, saunavahan ja lakan avulla. Vielä en osaa sanoa miten tasot tulevat kestämään, mutta toistaiseksi vaikuttaa hyvältä ja kaikki lika on irronnut tasoista helposti. Tasojen kanssa kävi siis lopulta hyvin ja tykätään niistä kyllä ihan super paljon. Voin kirjoittaa tasoista ihan oman postauksen, jos olette kiinnostuneita kuulemaan niistä lisää.

Alla vielä yksi "real life-kuva" ennen remontin aloittamista remomonttikaaoksen keskeltä. Talossa ei ollut tiskikonetta kun muutimme sisälle ja voin kertoa, että kolmea kuukautta ilman tiskikonetta ei ole kovin ikävä.


Keittiö oli kaikean kaikkiaan helppo asentaa ja kaappien laatu on ollut hyvää. Myös laatikoiden metallikiskot ovat lähes identtiset ja saman valmistajan mitä kalliimmissakin keittiöissä on. Tämän kokemuksen perusteella voisin ostaa Ikeasta keittiönkaapit myös toisen kerran. Niin ja kattokruunu - se on löytö kirppikseltä.

Vanhoja keittiönkaappeja olisi tarkoitus hyödyntää jossain vaiheessa miesluolassa eli tuttavallisemmin autotallissa. Kaappeihin saa kätevästi ainakin kaikki työkalut.


Mitäs pidätte uudesta keittiöstä?

29 kommenttia:

 1. Siis VAU! Näyttää ihan superhyvältä! Tämä ei helpota yhtään mun muutto- ja remonttikuumetta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Voikukkapelto! :)
   Heh. Tiedän tunteen. Minuakin vaivasi järjetön muutto- ja remonttikuume ennen tänne muuttoa. :D

   Poista
 2. Kaunis, selkeä ja valoisa kokonaisuus. Mielestäni olette onnistuneet hyvin keittiörempassa. Mukavia kokkailuhetkiä uuteen keittiöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ihana kuulla! :)
   Kiitos paljon ja oikein mukavaa kevättä! :)

   Poista
 3. Upea keittiö ja upea talo kaikkinensa. Meillä oli silloin v.2009 myös paljon ruskeaa ja beigeä, johon kyllästyi ja aloin muuttaa värimaailmaa kylmiin harmaisiin ja valkoisen sävyihin. Tuntui etten osannut sisustaa niihin ruskeisiin seiniin mitään. Teillä tuo ruskea tuo hyvin kontrastia olematta liian tumma. Ruskea on oikein kodikas teillä ja tyylitajusi lyömätön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista sanoista H! :)
   Minullakin on ollut joskus aikoinaan ruskea-beige-vaihe. Ja sen jälkeen edellisessä kodissa olikin sitten lähinnä valkoista ja harmaata. Eli kävi aikoinaan ihan samalla tavalla. :D Ruskea on kieltämättä aika haastava väri. Se on niin tumma ja hallitseva ja vaatii paljon valoa. Täällä auttaa paljon se, että tilat ovat isoja, yhtenäisiä ja valoisia, niin ruskeat seinät eivät tunnu niin pimeiltä ja raskailta. Lähes kaikki huonekalut saavat sitten kyllä olla omaan makuun valkoisia ja lattia ja muut seinät valkoisia, ettei kokonaisuudesta tulee liian raskasta ja synkkään. Ja helppohan se on toisaalta sitten tarttua valkoiseen maalipurkkiin, sitten jos alkaa joskus kyllästyttämään. :)

   Poista
 4. Sopiiko, että muutan teille??! Jos ei, niin Plan B:nä voisitte rempata minunkin keittiöni jos kerran tuollaista lopputulosta tuppaa tulemaan :D Kylläpäs raikastui ihanaksi, ihan kuin eri taloksi suorastaan.

  Ikean keittiö hakkaa laadussa mennen tullen monta muuta, joissa toimivaa ei ehkä ole kuin nimi... Mielelläni kuulisin myös noista tasohommista enemmän.

  Entä mitenkä kikkailitte laatoitukset, tätä en ole ainakaan vielä itse uskaltautunut kokeilemaan.

  Räntäsateesta huolimatta kaunista kevättä sinne,

  Tuulia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! :D Kiitos! :) Keittiön muutos vaikutti kyllä kieltämättä tosi paljon talon ilmeeseen. keittiö on niin keskeisellä paikalla taloa ja sinnne näkee vähän joka sunnasta, kun pohja on niin avoin. Tuntuu, että valon määrä tuplaantui ja nyt keittiön ikkunasta pääsee valokin paremmin kulkemaan, kun ei ole enää yläkaappeja ympärillä.

   Ollaan kyllä oltu tosi tyytyväisiä tuohon Ikean keittiöön. Laatu on ollut tosi hyvää ja voin muillekin lämpimästi suositella. Voin kirjoittaa tasoista ihan oman postauksen. :)

   Katsottiin ja luettiin netistä tosiaan ohjeita laatoituksen tekemiseen. Netistä löytyy tosi hyviä videoita oiheesta ihan suomeksi. Meillä oli apuna sellaiset muoviristikot, mitkä laitettiin aina laattojen väliin. Aika nopeasti se alkoi sujumaan, kun pääsi jyvälle. Mies hoiti laatoittamisen ja minä saumaamisen.

   Oikein kaunista kevättä myös sinne! :)

   Poista
 5. Oi, miten kaunis keittiö. Kyllä valkoinen vaan tekee raikkaan ja valoisan tunnelman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kaisa! Keittiöstä tuli kieltämättä paljon valoisampi ja raikkaampi. :)

   Poista
 6. Todella upea keittiö ja ihanan lämpöinen tunnelma tulee näkyviin kaivetusta hirsiseinästä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Jenni! :)
   Hirsiseinä tuo valkoiseen keittiöön kyllä mukavaa kodikkuutta ja tunnelmaa: :)

   Poista
 7. Siis vau, ihan mieletön muutos! Te ootte kyllä melkoinen remppatiimi :) Tuo hirsiseinä antaa ihanaa lämpöä vaaleaan keittiöön ja tuo "betonitaso" tuo sopivaa rouheutta. Ja mielelläni lukisin myös tuosta tason tuunaamisesta, meilläkin kun hommattiin mökkiaittaan keittiönurkkaus Ikeasta ja siitä työtason katkaisukohdasta ei saanut mitenkään siistiä. Niin jospa saisi vinkkiä tulevaisuuden varalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu kommentistasi! :)

   Siis miten unohdin kirjoittaa noista katkaisukohdista! :D Siis ne oli jotain ihan mahdotonta. Meilläkin otin ne peitelistat monta kertaa irti, kun aina ne murtui jostain vaikka kuinka varovasti yritti terävällä veitsellä leikata ja hiomapaperilla hioa. Ei onnistunut vaikka liimasi ne listat ensin kiinni siihen tason päähän ja odotti pari päivää, että ne kuivui. Ei siitä kertakaikkiaan vaan tullut yhtään mitään. Täytyykin lisätä siitä pätkä teksiin. :D

   Poista
 8. Mielettömän kaunista! Todella hyvin yhdistetty uutta ja vanhaa ja tuo hirsiseinä osuu täydellä sydämeen, ihan 10/10. Olisi kiva kuulla lisää tuosta työtasosta, se näyttää todella aidolta betonilta ja on kuin piste iin päälle. Itsellä on vielä yksi talo rakennettavana ja tuo keittiö olisi hyvin passeli itsellekin. Nykyisessä on Ikean keittiö, valitsimme silloin modernimman mitä löytyi ilman vetimiä, mutta sitä ei enää saa. Tuo teidän näyttää hyvin samanlaiselta, joten voisin päätyä tulevaisuudessa siihen. Joten kiitos vinkistä! Muutoin Ikean laatu on ollut erinomaista! Toki kokoaminen on oma juttunsa, mutta juuri sillä säästää huimasti, joten kyllähän se kannattaa.

  Mukavaa kevään jatkoa,

  Saila

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila mukavasta kommentista! :)
   Kirjoittelen tasoista seuraavaksi. :) Laadultaan kaapit, kiskot ja laatikot ovat tosiaan laadukkaan oloisia ja toimivia. Hyvin voisin seuraavankin keittiön Ikeasta ostaa. Ei mitään valittamista. Kasaaminen on kieltämättä työlästä ja aikaavievää, mutta kyllä se alkaa nopeasti sujumaan muutaman kaapin jälkeen. Ja kyllähän tuossa kieltämättä säästi ison rahan. :)
   Kiitos samoin sinulle!:)

   Poista
 9. Eipä juuri kauniimpi voisi keittiö olla!Miten ihanasti sopii kristallikruunu rouheaan betoniin.Niin taitavasti yhdistelty uutta ja vanhaa,sekä erinlaisia materiaaleja.ja tuo mehiläispesä!Ihana!-sanna-

  VastaaPoista
 10. Todella kaunis keittiö! Miten toteutitte tuon liesituulettimen takana olevan seinän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Liesituulettimen takana oleva seinä on laatoitettu tiililadonnalla kattoon asti. Laatta on Bauhausista ja se on mattapintainen.

   Poista
 11. Hei!
  Suunnittelen keittiöremonttia ja olen miettinyt Ikean keittiötä mahdollisesti samoilla ovilla. Voitko suositella vielä näin reilun vuoden käyttökokemuksella? Onko oviin tullut käytönjälkiä tai onko muuta mainittavaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Kalusteisiin olen kyllä ollut tosi tyytyväinen. Ei mitään valittamista ja myös helpot pitää puhtaana. Täysin samat kiskotkin laatikoissa mitä kalliimmissakin keittiöissä on. Rungot ovat myös paksummat mitä monen muun valmistajan keittiöt. Hana meillä on uusittu kerran kun se alkoi vuotamaan, mutta Ikea hoiti sen hyvin ja lähetti korjaajan asentamaan uuden hanan pikasesti tilalle. Hanaa ja allasta johon on tullut muutama lommo, en ehkä ottaisi uudelleen, mutta kaapit voisin aivan hyvin ottaa. :) Kodinkoneet eivät ole Ikean, niin niistä minulla ei valitettavasti ole kokemusta.

   Poista
 12. Kaunis keittiö, varsinkin nuo hirsiseinät! Meilläkin on pian alkamassa keittiön laatoitustyöt täällä Hämeenlinnassa. Lisäksi haluaisin vaihtaa myös kaapit ja muut pinnat, mutta se on vielä vähän harkinnassa.

  VastaaPoista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan