Slider

Joskus jo ensimmäinen ajatus voi olla riittävän hyvä

2. huhtikuuta 2018


Näin jo silloin ensimmäistä kertaa täällä käydessämme mielessäni mitä tekisin talolle ja miten itse sisustaisin sen. Kuvittelin olohuoneen päätyyn hyllyt ja sohvan ikkunan alle. Ikkunaseinän kuvittelin mielessäni valkoiseksi, jotta talon ainut isompi ja modernimpi ikkuna sulautuisi paremmin seinään. Halusin maalata tuon ikkunaseinän kuitenkin ensin varmuuden vuoksi ruskealla, sillä ruskeaa ei olisi saanut sitten enää laitettua valkoisen seinän päälle. Mitä pidempään ruskeaa seinää kuitenkin tuijotin, niin sitä varmempi olin siitä, että ikkunallisen seinän kuuluu olla valkoinen. Palasin alkuperäiseen suunnitelmaani ja maalasin seinän valkoisella, ja heti näytti ja tuntui paremmalta.

Viime viikolla muistin, että autotallissa on miehen isovanhempien vanhat leipälaudat ja sanoin miehelle, että niistähän me saadaan ihan täydelliset hyllyt! Hyllynkannattimet kävin ostamassa K-raudasta ja mies kiinnitti ne seinään. Nyt meillä on siis myös hyllyt siinä mihin ne päässäni alunperin sijoitin. Pitäisi siis vaan oppia luottamaan itseensä ja siihen, että joskus myös se ensimmäinen idea voi olla jo riittävän hyvä.


Olen vähän sellainen luonteeltani, että harkitsen päätöksiä pitkään ja haluan olla täysin varma niistä varsinkin sisustamisen suhteen. Kodissa kuitenkin vietetään eniten aikaa. Haluan myös, että sisustus kestää aikaa ja ettei  tarvitsisi montaa kertaa pistää kaikkea uusiksi ja ostella uusia huonekaluja. Pienempiä hankintoja teen toki lähes kuukausittain, mutta varsinkin isommilta ja kalliimmilta ostoksilta ja remonteilta toivon pitkäikäisyyttä ja monikäyttöisyyttä.

Minusta on myös ihanaa jos jollekin vanhalle esineelle voi antaa uuden elämän tai uuden käyttötarkoituksen, kuten nyt hyllyinä toimivien leipälautojen kanssa kävi. Oli mukava kuunnella kun miehen isä kävi kylässä, miten juuri noiden samojen leipälautojen päällä valmistettiin hänen lapsuudessaan leivät. Tarinat ja historia tekevät esineistä tärkeitä ja saavat kodin tuntumaan kodilta. Toivotaan, että myös meidän kodin esineet ja niihin liittyvät tarinat siirtyvät tuleville sukupolville.


Olohuone alkaa tuntumaan ja näyttämään toimivalta ja kivalta. Hyllyille on myös kiva tehdä erilaisia asetelmia ja muuttaa siten tilan ilmettä. Nyt olen tyytyväinen.

Toivottavasti kaikkien pääsiäoslomat suijuvat mukavissa merkeissä.
Yritän ehtiä nyt alkuviikosta kuvaamaan keittiön, niin saan toivottavasti loppuviikosta sitten postauksen ulos.

Toivottelen kaikille rauhallista arkeen paluuta! :)

6 kommenttia:

 1. Kaunis olohuone ja nuo hyllyt on kyllä kivat, hyvin olet suunnitellut ja toteuttanut.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kaisa! :)
   Nyt on ainakin kokeiltu montaa eri vaihtoehtoa. Tosi tyytyväisiä ollaan oltu tähän uuteen järjestykseen. Hyllyille on myös ihana sytyttää kynttilöitä iltaisin. :)

   Poista
 2. Kaunista <3 Sinun kuvissa silmä lepää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Suffeliini! :) Nyt alkaa taas luonnistumaan kuvaaminen pitkän muutto- ja remomonttitauon jälkeen. Uusi objektiivi on myös oikein hyvä. :)

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan