Slider

Keittiƶremontti ohitse

6. huhtikuuta 2018


Nyt on vuorossa postaus mitƤ moni on varmasti odottanut. Olemme vihdoin saaneet keittiƶn jokaisen listan ja peitelevyn paikoilleen. Remontoimme keittiƶn lƤhinnƤ miehen kansssa kahdestaan joten voitte uskoa, ettƤ sen parissa on viereƤhtƤnyt tunti jos toinenkin. 

Jo ennen avainten saamista pƤƤtimme, ettƤ tulisimme remontoimaan vƤhintƤƤn keittiƶn sillƤ se ei oikein vastannut meidƤn perheen tarpeita. Vanhoissa kodinkoneissa ei ollut lapsilukkoja ja myƶs laitteiden sijoittelu aiheutti liikaa riskitekijƶitƤ pienten lasten kanssa. Vanhoissa ruskeissa korkeakiiltoisissa ovissa nƤkyi myƶs ihan kaikki lika ja sormenjƤljet. Rasittavinta oli kuitenkin ehkƤ se, ettƤ laatikoiden nupit jƤivƤt monesti laatikoita avatessa kƤteen ja laatikoiden auki saamiseksi joutui keksimƤƤn mitƤ erikoisempia apuvƤlineitƤ. Ruskea keittiƶ tuntui myƶs liian pimeƤltƤ ja raskaalta, eikƤ se ollut yhtƤƤn meidƤn nƤkƶisemme. Keittƶ on keskellƤ taloa ja sen nƤkee lƤhes jokaisesta suunnasta ja heti ovesta sisƤƤn astuttaessa, joten keittiƶ on siis todella tƤmƤn kodin sydƤn ja sillƤ on varsin suuri rooli koko asunnon ilmeen kannalta.



Pidimme kovasti edellisestƤ keittiƶstƤmme, joten pƤƤtimme ettƤ haluamme vastaavanlaiset kaapit myƶs uuteen keittiƶƶmme. Ikeaan tuli edellisen keittiƶmme valmistumisen jƤlkeen vastaavanlainen ovimalli ja koska olimme kuulleet pelkkƤƤ positiivista Ikean keittiƶistƤ pƤƤtimme, ettƤ annetaan Ikealle mahdollisuus. Ikean keittiƶ tulisi myƶs huomattavasti edullisemmaksi, kun kyseessƤ oli nƤinkin iso keittiƶ ja remonttibudjetista jƤisi siten rahaa myƶs muihin projekteihin. Mittojen ottamisen jƤlkeen istuin siis koneen ƤƤreen ja suunnittelin Ikean keittiƶsuunnitteluohjelmalla meille uuden keittiƶn. Suunnitteleminen sujui nopeasti sillƤ ohjelmaa on helppo kƤyttƤƤ. Keittiƶmme L-mallinen pohja on myƶs tosi selkeƤ. Mies hyvƤksyi suunnitelman nopeasti muutamalla pienellƤ muutoksella. Suunnittelu oli kaikin puolin sujuvaa, sillƤ olimme jutelleet paljon jo etukƤteen siitƤ mitƤ haluamme keittiƶƶn ja miltƤ se tulisi nƤyttƤmƤƤn. Hyvin suunniteltu oli siis puoliksi tehty myƶskin tƤssƤ tapauksessa.

Valitsimme keittiƶƶn mattavalkoiset VOXTORP-ovet, koska valkoinen toimii aina ja mitƤ yksinkertaisempi ovimalli, niin sitƤ paremmin se kestƤƤ aikaa. Halusin ylƤkaapit pois, jotta keittiƶn ikkuna tulee paremmin esille ja jotta keittiƶƶn pƤƤsee enemmƤn luonnonvaloa. Vanhat ylƤkaapit saivat siis kyytiƤ ja lisƤƤ tasaoa ja kaappitilaa saatiin jatkamalla ikkunaseinƤƤ metrillƤ. Myƶs saarekkeeseen tuli syvemmƤt kaapit ja hyllyjen tilalle laatikot. HirsiseinƤt halusimme esille, joten ne kaivettiin esille laattojen ja kipsilevyjen alta. Vahasin seinƤt samalla ruskealla Muskotti-sƤvyllƤ mitƤ muistakin seinistƤ lƶytyy. Uuden altaan ja kapeamman hanan saimme siirrettyƤ keskelle ikkunaa, niin ettƤ ikkunat mahtuvat hyvin aukeamaan. Mies purki vanhan keittiƶn ja asensi uudet kaapit seinƤƤn kiinni, ja minƤ kokosin sillƤ aikaa uusia kaappeja ja siivosin jƤlkiƤ. VƤlillƤ meillƤ oli sukulaisia ja tuttuja auttamassa. Kokeilimme ensi kertaa myƶs laatoittaa itse ja se onnistuikin yllƤttƤvƤn hyvin muutaman YouTube-videon jƤlkeen. Laatoitettavaa pintaa oli aika paljon, mutta tosi hyvin laatoitus onnistui pienen harjoittelun jƤlkeen.


Yksi hienoimmista puolista Ikean keittiƶssƤ oli se, ettei kaikkia kaappeja tarvinnut hankkia yhdellƤ kertaa, vaan pystyimme hakemaan Ikeasta lisƤƤ osia sitƤ mukaa kun keittiƶ edistyi. Sellaista tavaramƤƤrƤƤ olisi nimittƤin ollut edes mahdotonta saada mahtumaan yhteen autoon. Laatikot olisivat vieneet myƶs valtavasti tilaa kodin sisƤllƤ ja siten hankaloittaneet asumista. Oli myƶs paljon helpompaa lƶytƤƤ oikeat laatikot ja osat, kun tavaraa oli vƤhemmƤn. Mahtavaa oli myƶs se, ettƤ kaikki tarvittavat osat sai kerralla ja kaikkea lƶytyi varastosta. Ja jos kotona huomasi, ettƤ jokin osa puuttui niin se johtui ainoastaan siitƤ, ettei sitƤ ollut itse varastosta muistanut ottaa mukaan. Remontin onnistuminen ja edistyminen on siis lƤhinnƤ kiinni siitƤ, ettƤ miten itse hoitaa asiat. SyyllistƤ olisi siis tƤssƤ tapauksessa ollut turha hakea sen kauempaa.


Ainoastaan PINNARP- tyƶtasojen kanssa meille kƤvi hullusti, sillƤ tasot olivat ihan eri sƤvyiset mitƤ mallipalasssa. Tasojen vƤlillƤ oli myƶs isoja sƤvyeroja, joten jouduimme avaamaan paketit Ikeassa jotta lƶytƤisimme mahdollisimman samansƤvyiset tasot. LyhyemmƤt tasot olivat ainakin selvƤsti tummempia mitƤ pidemmƤt tasot, joten jouduimme ostamaan ainaostaan pitkiƤ tasoja. Tyƶtasojen pinnassa on kerros massiivipuuta ja sisƤllƤ lastulevyƤ. Tasoja pitƤisi pystyƤ kuvauksen mukaan kƤsittelemƤƤn ja hiomaan, mutta se ei onnistunut ihan toivotulla tavalla. Tarkoituksenani oli vahata saarnia oleva pinta vaaleammaksi, jotte se sopisi paremmin vaalean saarni-laminaattilattiamme kanssa yhteen. Valkoinen Osmon puuvaha ei kuitenkaan kestƤnyt pinnassa naarmuuntumatta ohuista kerroksista huolimatta. Tasoa ei myƶskƤƤn pystynyt riittƤvƤsti hiomaan ohuen puupinnan vuoksi niin, ettƤ tasoissa valmiina olleen kƤsittelyn olisi saanut kokonaan pois jotta vaha olisi tarttunut paremmin.

Myƶs ne ohuet "puiset peitelevyt", mitkƤ olisi pitƤnyt saada jollain ihmeen keinolla siististi kiinni tasojen sahattuihin pƤihin aiheuttivat varmasti ennen aikaista harmaantumista. Homma ei kertakaikkiaan vaan onnistunut ilman, ettƤ peitelistat murtuivat aina jostain kohtaa. VastoinkƤymisistƤ huolimatta pƤƤtimme, ettƤ ei luovuteta vaan kokeillaan keksiƤ tasoille vielƤ jokin pelastus. Turvauduimme suunnitelmaan b ja tuunasimme tasot lopulta mm. saaneerauslaastin. hiomapaperin, vesihiomapaperin, saunavahan ja lakan avulla. VielƤ en osaa sanoa miten tasot tulevat kestƤmƤƤn, mutta toistaiseksi vaikuttaa hyvƤltƤ ja kaikki lika on irronnut tasoista helposti. Tasojen kanssa kƤvi siis lopulta hyvin ja tykƤtƤƤn niistƤ kyllƤ ihan super paljon. Voin kirjoittaa tasoista ihan oman postauksen, jos olette kiinnostuneita kuulemaan niistƤ lisƤƤ.

Alla vielƤ yksi "real life-kuva" ennen remontin aloittamista remomonttikaaoksen keskeltƤ. Talossa ei ollut tiskikonetta kun muutimme sisƤlle ja voin kertoa, ettƤ kolmea kuukautta ilman tiskikonetta ei ole kovin ikƤvƤ.


Keittiƶ oli kaikean kaikkiaan helppo asentaa ja kaappien laatu on ollut hyvƤƤ. Myƶs laatikoiden metallikiskot ovat lƤhes identtiset ja saman valmistajan mitƤ kalliimmissakin keittiƶissƤ on. TƤmƤn kokemuksen perusteella voisin ostaa Ikeasta keittiƶnkaapit myƶs toisen kerran. Niin ja kattokruunu - se on lƶytƶ kirppikseltƤ.

Vanhoja keittiƶnkaappeja olisi tarkoitus hyƶdyntƤƤ jossain vaiheessa miesluolassa eli tuttavallisemmin autotallissa. Kaappeihin saa kƤtevƤsti ainakin kaikki tyƶkalut.


MitƤs pidƤtte uudesta keittiƶstƤ?

29 kommenttia:

  1. Siis VAU! NƤyttƤƤ ihan superhyvƤltƤ! TƤmƤ ei helpota yhtƤƤn mun muutto- ja remonttikuumetta... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Voikukkapelto! :)
      Heh. TiedƤn tunteen. Minuakin vaivasi jƤrjetƶn muutto- ja remonttikuume ennen tƤnne muuttoa. :D

      Poista
  2. Kaunis, selkeƤ ja valoisa kokonaisuus. MielestƤni olette onnistuneet hyvin keittiƶrempassa. Mukavia kokkailuhetkiƤ uuteen keittiƶƶn!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi ihana kuulla! :)
      Kiitos paljon ja oikein mukavaa kevƤttƤ! :)

      Poista
  3. Upea keittiƶ ja upea talo kaikkinensa. MeillƤ oli silloin v.2009 myƶs paljon ruskeaa ja beigeƤ, johon kyllƤstyi ja aloin muuttaa vƤrimaailmaa kylmiin harmaisiin ja valkoisen sƤvyihin. Tuntui etten osannut sisustaa niihin ruskeisiin seiniin mitƤƤn. TeillƤ tuo ruskea tuo hyvin kontrastia olematta liian tumma. Ruskea on oikein kodikas teillƤ ja tyylitajusi lyƶmƤtƶn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kauniista sanoista H! :)
      Minullakin on ollut joskus aikoinaan ruskea-beige-vaihe. Ja sen jƤlkeen edellisessƤ kodissa olikin sitten lƤhinnƤ valkoista ja harmaata. Eli kƤvi aikoinaan ihan samalla tavalla. :D Ruskea on kieltƤmƤttƤ aika haastava vƤri. Se on niin tumma ja hallitseva ja vaatii paljon valoa. TƤƤllƤ auttaa paljon se, ettƤ tilat ovat isoja, yhtenƤisiƤ ja valoisia, niin ruskeat seinƤt eivƤt tunnu niin pimeiltƤ ja raskailta. LƤhes kaikki huonekalut saavat sitten kyllƤ olla omaan makuun valkoisia ja lattia ja muut seinƤt valkoisia, ettei kokonaisuudesta tulee liian raskasta ja synkkƤƤn. Ja helppohan se on toisaalta sitten tarttua valkoiseen maalipurkkiin, sitten jos alkaa joskus kyllƤstyttƤmƤƤn. :)

      Poista
  4. Sopiiko, ettƤ muutan teille??! Jos ei, niin Plan B:nƤ voisitte rempata minunkin keittiƶni jos kerran tuollaista lopputulosta tuppaa tulemaan :D KyllƤpƤs raikastui ihanaksi, ihan kuin eri taloksi suorastaan.

    Ikean keittiƶ hakkaa laadussa mennen tullen monta muuta, joissa toimivaa ei ehkƤ ole kuin nimi... MielellƤni kuulisin myƶs noista tasohommista enemmƤn.

    EntƤ mitenkƤ kikkailitte laatoitukset, tƤtƤ en ole ainakaan vielƤ itse uskaltautunut kokeilemaan.

    RƤntƤsateesta huolimatta kaunista kevƤttƤ sinne,

    Tuulia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! :D Kiitos! :) Keittiƶn muutos vaikutti kyllƤ kieltƤmƤttƤ tosi paljon talon ilmeeseen. keittiƶ on niin keskeisellƤ paikalla taloa ja sinnne nƤkee vƤhƤn joka sunnasta, kun pohja on niin avoin. Tuntuu, ettƤ valon mƤƤrƤ tuplaantui ja nyt keittiƶn ikkunasta pƤƤsee valokin paremmin kulkemaan, kun ei ole enƤƤ ylƤkaappeja ympƤrillƤ.

      Ollaan kyllƤ oltu tosi tyytyvƤisiƤ tuohon Ikean keittiƶƶn. Laatu on ollut tosi hyvƤƤ ja voin muillekin lƤmpimƤsti suositella. Voin kirjoittaa tasoista ihan oman postauksen. :)

      Katsottiin ja luettiin netistƤ tosiaan ohjeita laatoituksen tekemiseen. NetistƤ lƶytyy tosi hyviƤ videoita oiheesta ihan suomeksi. MeillƤ oli apuna sellaiset muoviristikot, mitkƤ laitettiin aina laattojen vƤliin. Aika nopeasti se alkoi sujumaan, kun pƤƤsi jyvƤlle. Mies hoiti laatoittamisen ja minƤ saumaamisen.

      Oikein kaunista kevƤttƤ myƶs sinne! :)

      Poista
  5. Oi, miten kaunis keittiƶ. KyllƤ valkoinen vaan tekee raikkaan ja valoisan tunnelman!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kaisa! KeittiƶstƤ tuli kieltƤmƤttƤ paljon valoisampi ja raikkaampi. :)

      Poista
  6. Todella upea keittiƶ ja ihanan lƤmpƶinen tunnelma tulee nƤkyviin kaivetusta hirsiseinƤstƤ <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Jenni! :)
      HirsiseinƤ tuo valkoiseen keittiƶƶn kyllƤ mukavaa kodikkuutta ja tunnelmaa: :)

      Poista
  7. Siis vau, ihan mieletƶn muutos! Te ootte kyllƤ melkoinen remppatiimi :) Tuo hirsiseinƤ antaa ihanaa lƤmpƶƤ vaaleaan keittiƶƶn ja tuo "betonitaso" tuo sopivaa rouheutta. Ja mielellƤni lukisin myƶs tuosta tason tuunaamisesta, meillƤkin kun hommattiin mƶkkiaittaan keittiƶnurkkaus Ikeasta ja siitƤ tyƶtason katkaisukohdasta ei saanut mitenkƤƤn siistiƤ. Niin jospa saisi vinkkiƤ tulevaisuuden varalle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jossu kommentistasi! :)

      Siis miten unohdin kirjoittaa noista katkaisukohdista! :D Siis ne oli jotain ihan mahdotonta. MeillƤkin otin ne peitelistat monta kertaa irti, kun aina ne murtui jostain vaikka kuinka varovasti yritti terƤvƤllƤ veitsellƤ leikata ja hiomapaperilla hioa. Ei onnistunut vaikka liimasi ne listat ensin kiinni siihen tason pƤƤhƤn ja odotti pari pƤivƤƤ, ettƤ ne kuivui. Ei siitƤ kertakaikkiaan vaan tullut yhtƤƤn mitƤƤn. TƤytyykin lisƤtƤ siitƤ pƤtkƤ teksiin. :D

      Poista
  8. MielettƶmƤn kaunista! Todella hyvin yhdistetty uutta ja vanhaa ja tuo hirsiseinƤ osuu tƤydellƤ sydƤmeen, ihan 10/10. Olisi kiva kuulla lisƤƤ tuosta tyƶtasosta, se nƤyttƤƤ todella aidolta betonilta ja on kuin piste iin pƤƤlle. ItsellƤ on vielƤ yksi talo rakennettavana ja tuo keittiƶ olisi hyvin passeli itsellekin. NykyisessƤ on Ikean keittiƶ, valitsimme silloin modernimman mitƤ lƶytyi ilman vetimiƤ, mutta sitƤ ei enƤƤ saa. Tuo teidƤn nƤyttƤƤ hyvin samanlaiselta, joten voisin pƤƤtyƤ tulevaisuudessa siihen. Joten kiitos vinkistƤ! Muutoin Ikean laatu on ollut erinomaista! Toki kokoaminen on oma juttunsa, mutta juuri sillƤ sƤƤstƤƤ huimasti, joten kyllƤhƤn se kannattaa.

    Mukavaa kevƤƤn jatkoa,

    Saila

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila mukavasta kommentista! :)
      Kirjoittelen tasoista seuraavaksi. :) Laadultaan kaapit, kiskot ja laatikot ovat tosiaan laadukkaan oloisia ja toimivia. Hyvin voisin seuraavankin keittiƶn Ikeasta ostaa. Ei mitƤƤn valittamista. Kasaaminen on kieltƤmƤttƤ tyƶlƤstƤ ja aikaavievƤƤ, mutta kyllƤ se alkaa nopeasti sujumaan muutaman kaapin jƤlkeen. Ja kyllƤhƤn tuossa kieltƤmƤttƤ sƤƤsti ison rahan. :)
      Kiitos samoin sinulle!:)

      Poista
  9. EipƤ juuri kauniimpi voisi keittiƶ olla!Miten ihanasti sopii kristallikruunu rouheaan betoniin.Niin taitavasti yhdistelty uutta ja vanhaa,sekƤ erinlaisia materiaaleja.ja tuo mehilƤispesƤ!Ihana!-sanna-

    VastaaPoista
  10. Todella kaunis keittiƶ! Miten toteutitte tuon liesituulettimen takana olevan seinƤn?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Liesituulettimen takana oleva seinƤ on laatoitettu tiililadonnalla kattoon asti. Laatta on Bauhausista ja se on mattapintainen.

      Poista
  11. Hei!
    Suunnittelen keittiƶremonttia ja olen miettinyt Ikean keittiƶtƤ mahdollisesti samoilla ovilla. Voitko suositella vielƤ nƤin reilun vuoden kƤyttƶkokemuksella? Onko oviin tullut kƤytƶnjƤlkiƤ tai onko muuta mainittavaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      Kalusteisiin olen kyllƤ ollut tosi tyytyvƤinen. Ei mitƤƤn valittamista ja myƶs helpot pitƤƤ puhtaana. TƤysin samat kiskotkin laatikoissa mitƤ kalliimmissakin keittiƶissƤ on. Rungot ovat myƶs paksummat mitƤ monen muun valmistajan keittiƶt. Hana meillƤ on uusittu kerran kun se alkoi vuotamaan, mutta Ikea hoiti sen hyvin ja lƤhetti korjaajan asentamaan uuden hanan pikasesti tilalle. Hanaa ja allasta johon on tullut muutama lommo, en ehkƤ ottaisi uudelleen, mutta kaapit voisin aivan hyvin ottaa. :) Kodinkoneet eivƤt ole Ikean, niin niistƤ minulla ei valitettavasti ole kokemusta.

      Poista
  12. Kaunis keittiƶ, varsinkin nuo hirsiseinƤt! MeillƤkin on pian alkamassa keittiƶn laatoitustyƶt tƤƤllƤ HƤmeenlinnassa. LisƤksi haluaisin vaihtaa myƶs kaapit ja muut pinnat, mutta se on vielƤ vƤhƤn harkinnassa.

    VastaaPoista

Kiitos, ettƤ vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan