Slider

Makuuhuoneen muutos

18. tammikuuta 2018


Pari päivää sitten saimme nauttia ihanasta auringonpaisteesta, joten päätin tarttua kameraan vähän ennen auringonlaskua ja napata muutamat kuvat makuuhuoneestamme. Meidän vanhempien makuuhuone on isoin makkareista ja se löytyy toisesta päässä taloa olohuoneen vierestä. Tässä päässä taloa on myös työhuone. Lastenhuoneet (3 kpl) ovat toisessa päässä taloa. Lapsilla on siis talon toinen pääty kokonaan käytössä ja siellä on tilaa levitellä leluja, vaikka harvoin ne siellä pysyvät. Yleensä lelut leviävät päivän mittaan ihan jokaiseen huoneeseen. Ehkä ne sitten joskus kun lapset vähän kasvavat pysyvät siellä talon toisessa päässä - ainakin ainahan niin voi toivoa.


Myös meidän makuuhuoneessamme kaikki hirsiseinät on käsitelty Liberon Bloom puuvahan Muskotti-sävyllä. Olen tosi tyytyväinen tuohon ruskeaan sävyyn. Se tuo taloon luonnetta ja lämpöä. Makuuhuoneestamme löytyy kaunis valkoinen kakluuni. Samassa kohdassa, mutta seinän toisella puolella olohuoneessa on toinen kakluuni. Olen kyllä menettänyt sydämeni noille kakluuneille. Ne näyttävät kauniilta, mutta myös lämmittävät taloa hyvin ja pitkään. Kakluunit on muuten purettu ja kunnostettu jostain toisesta talosta ja tuotu sitten tänne ja kasattu uudelleen.


Tässä ylläolevassa kuvassa näkyy vähän työhuoneen tapettia, eli pieni kurkkaus myös työhuoneeseen. Myös työhuone alkaa olemaan aika hyvällä mallilla, niin pääsen sitäkin teille esittelemään lähiaikoina.

Makkarista löysi paikan myös edellisen kodin makuuhuoneessa majaillut Ikean Bestå-kaappi. Se oli kuin tehty tuohon seinän ja kakluunin väliseen rakoon ja sisälle mahtuu vieläpä mukavasti tavaraa. En ole vielä raaskinut tehdä vastamaalattuihin seiniin reikiä, joten taulut majailevat toistaiseksi lipaston päällä kunnes olen varma siitä mihin ne päätyvät.


Tässä vielä muutama kuva lähtötilanteesta.


Mitä pidät muutoksesta?

Tyttöjen huoneissa hirsiseinät on muuten käsitelty valkoisiksi, niin pääsette näkemään myös valkoisia hirsiseiniä. Niistä on tulossa kuvia kunhan saadaan jalkalistat vielä paikoilleen ja muutama pikkujuttu. Pojan huone on vielä kokonaan remontoimatta. Hän nukkuu vielä meidän huoneessamme, niin emme ole asian kanssa kiirehtineet. Myös keittiönremontointi on edennyt kivasti. Vanha saareke on enää purkamatta ja uusi rakentamatta, ja mitä nyt listoja vielä puuttuu. Keittiöremonttikin alkaa siis olemaan jo voiton puolella.

Talo alkaa päivä päivältä olemaan enemmän ja enemmän meidän näköinen ja tietenkin se tuntuu myös enemmän meidän kodilta. Ollaan kyllä viihdytty täällä tosi hyvin. Odotan innolla, että pääsen esittelemään teille paikkoja täällä blogissa.18 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen makuuhuone! Mun muutto (ja remontti) kuumeeni vaan kasvaa, kun näitä kuvia katsoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Jossu! :)
   Tiedän hyvin tunteen. Itse olen ollut myös vastaavassa kuumeessa monta kertaa :D. Toivotaan että pääset pian kuumeesta eroon! ;)

   Poista
 2. Vielä verhot ikkunaan ja mattoja lattialle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merja verhot on tulossa kyllä, kun vain löydän sopivat. Ikkunat on teetetty, niin niihin on vähän vaikeampi löytää verhoja. Verhojen kanssa ei ole onneksi mikään kiire, sillä tuossa päässä taloa ei ole muita naapureita kun yksi satunnaisessa kesäkäytössä oleva talo. Tässä on meri aika lähellä, niin moni käy vaan kesäisin. :) Matto on vielä mietinnässä kun sitä ei uskalla oikein tuossa takan edessä pitää. :)

   Poista
 3. Voi jessus miten kaunista joka jokakolkassa.Perfect!ei mitään liikaa,eikä mitään liian vähän.-sanna-ps.lisää kuvia,kiitos:)

  VastaaPoista
 4. Huikea muutos! Kaunista ja rauhallista :)

  VastaaPoista
 5. Ihanan kodikkaan näköistä <3! En nyt suoranaisesti oleta, että kaipaat verhomielipiteitä :D, mutta minusta nuo ikkunat paksuine listoineen ovat tummaa seinää vasten kuin tauluja. Varmasti ovat kauniit verhoilla tai ilman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Riikka! :) Verhoasia on vielä oikeastaan täysin auki. ;D Sääli peittää kaunista maisemaa, niin jos verhot tulee niin ne ovat jotkin tosi kevyet mitkä saa sitten kokonaan ikkunan edestä pois. Ehkä vaaleat laskosverhot tai rullaverhot. :)

   Poista
 6. Hei, ihanan näköistä! Tulee mieleen mummolani noista hirsiseinistä, vaikkakin teidän makuuhuoneenne on myös moderni ja ihanan valoisa! Tuolla varmasti nukuttaa makoisasti. En saa millään päähäni tuon lampunvarjostimen nimeä, joten jos ehdit vastaamaan, olisin kiitollinen. Tuota voisin itsekin harkita makuuhuoneeseemme. terv. Kaisu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! :) Talo tuntuu kyllä ihan kodilta. Hirsiseinät tuovat niin paljon lämpöä ja kodikkuutta. :)
   Lamppu on ihan vain K-raudasta. Muistuttaa kyllä vähän Antecnican Midsummer Light-valaisinta, jos se oli sinulla mielessä. :) Tämä on se isompi koko. Valaisin on todellisuudessa aika kookas, sanoisin että makuuhuone on hieman isompi kun meidän vanhan kodin olohuone jos siten saa paremmin käsitystä lampun koosta. :)

   Poista
 7. Todella seesteinen ja kaunis makuuhuone. Hienon muutoksen olette tehneet❤

  VastaaPoista
 8. Hei, osaatko kertoa tarkemmin nuiden takkojen asennuksesta, ovatko kasattu teidän talon valmistumisen jälkeen vai rakenteilla ollessa? Itseä kiinnostaa myös joskus asennuttaa vanhat kakluunit omaan kotiin, mutta askarruttaa juurikin tuo pitääkö talon olla rakennusvaiheessa vai riittääkö vain että takalle on paikka valmiissa talossa. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Nämä on kasattu jo rakennusaikana. Lattiat oli nimittäin leikattu takkojen reunojen mukaan, joten lattiat on asennettu vasta kakluunien jälkeen. Tiedän takoista vain sen verran, että ne on jostain muualta purettu, kunnostettu ja sitten kasattu täällä uudelleen. Vähän haastettahan nuo varmaan tuovat kun ei oikein voi tietää mitään valmiita mittoja mitä ottaa huomioon suunnitellessa, kun nuo vanhat voivat olla hyvinkin erilaisia. Varmaankin joku takoista/rakentamisesta enemmän tietävä osaa auttaa paremmin. Me emme siis ole itse takkoja tänne asennuttaneet, vaan ne olivat täällä kun ostimme talon. :)

   Poista
 9. On kyllä todella kaunis kokonaisuus! :) Onko teidän lattiat mitä materiaalia ja jos on lautalattia niin millä käsitelty? Meillä vanhan hirsitalon remontti menossa ja lattiamateriaali mietinnässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Minna! :) Lattiat on valkosaarni laminaattia. Edellinen lattia oli myös laminaattia, joten mentiin sillä, että lattian korkeus säilyy samana muihin tiloihin nähden. Meillä on noin puolet kodista laatta lattiaa. :) Tsemppiä remonttiin! :)

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan