Slider

Oikea paikka ja aika

23. tammikuuta 2018


Sisustus muuttuu ja elää koko ajan. Välillä hitaammin ja välillä nopeampaan tahtiin. Varsinkin näin muuton jälkeen kuluu aikaa siihen, että löytää sellaisen itseään miellyttävän ja ennen kaikkea arjessa toimivan järjestyksen. Tavarat seilaavat pitkin asuntoa ja monesti huomaan siirtäväni jotakin tavaraa usemman kerran päivässä, kun sille ei tunnu löytyvän vielä sopivaa paikkaa tai sitten se sopisi vähän joka paikkaan.Tässä kodissa neliöitä on myös enemmän, joten ostoslistalle joutuu väkisinkin myös uusia asioita. Jotkut nurkat tuntuvat vielä tyhjiltä, mutta emme kuitenkaan halua hankkia kotiin mitään väliaikaista tai sellaista mistä emme oikeasti pidä. Luotamme siihen, että ne oikeat esineet ja huonekalut tulevat vielä vastaan. Sitten vasta ostetaan kun näyttää ja tuntuu "meiltä" ja meidän kotiin sopivalta.


Sisustaminen on oikeastaan opettavaista monella tapaa. Se opettaa odottamaan ja harkitsemaan. Olen oppinut jättämään kauppoihin, ne "ehkä" - vaihtoehdot. Jos en ostopäätöstä tehdessäni ole täysin varma, esine on tuskin sellainen mitä jaksan katsoa vuodesta toiseen. Myös sellaiset ostokset ja haaveet minkä eteen joutuu tekemään töitä ja säästämään, saavat ne toteutuessaan tuntumaan entistä tärkeämmiltä ja rakkaimilta. Tällaiset esineet ovat yleensä juuri niitä, mitkä kestävät aikaa ja mistä ei raaski luopua. Niiden taakaa löytyy usein myös jokin tarina ja muistoja.

 Esimerkiksi olohuoneen Foscarini Caboche Media-valaisin on yksi tälläinen monen vuoden haave. Tämän haaveen päätimme toteuttaa Stockmannin Hullujen Päivien hyvän tarjouksen ja onnistuneiden talokauppojen kunniaksi. Nyt kun valaisin roikkuu vihdoin katossamme, saa se minut iloiseksi aina kun sitä katselen. Lamppu muistuttaa haaveilun tärkeydestä ja toteutuneista unelmista, kuten tähän omakotitaloon muuttamisesta.


Joskus sitä sitten vaan sattuu vaan oikeaan paikaan oikeaan aikaan. Näin kävi olohuoneen maton kanssa. Selailin Tori.fi ilmoituksia eräänä iltana ihan vain ajankuluksi (vaarallista, tiedän.) ja silmiini osui uudenveroisessa kunnossa oleva Chilewichin matto hyvään hintaan. Nopea viesti maton myyjälle ja mies hakikin sitten seuraavana päivänä töiden jälkeen maton kotiin.

Jos mattoa vaan voi rakastaa, niin tuo matto hipoo kyllä jo täydellisyyttä. Näin helppohoitoista mattoa en kuvitellut olevan olemassakaan. Maton voi vaikka mopata tai pyyhkäistä kostealla siinä samassa kun lattiatkin. Matto on myös kevyt. Toimii siis erittäin hyvin lapsi- ja koiraperheessä. Matto sopii myös värinsä puolesta loistavasti olohuoneeseen.


Toinen hyvä esimerkki tällaisesta "oikea paikka ja aika"-tapauksesta on olohuoneen ikkunan alta löytyvät valkoiset ja kromiset nahkatuolit. Ne löysin kierrätyskeskuksesta kymmenen euron kappalehintaan. Voi jopa olla että nuo kyseiset tuolit ovat Mart Stamin klassikko-tuolit. Hyvät varatuolit ne ovat ainakin jos vieraita on enemmän.

Jos joku ihmettelee, että missä meidän vanha valkoinen sohvapöytämme on. Niin pöydän lasi ei kestänyt Iittalan Nappula-kynttilänjalka + yksivuotiasta remontista innostunutta vasaroija-yhdistelmää. Olkoot tämä nyt sitä lasten ehdoilla sisustamista sitten. ;)


Olisi hauska kuulla millaisia löytöjä sinä olet tehnyt?
Haastan myös muut bloggaajat kertomaan omista huippulöydöistään.

Mukavaa viikkoa kaikille! :)

6 kommenttia:

 1. Torista olen tehnyt ihania löytöjä mm. ruokapöydän, tuolit, nojatuolin, vitriinin ja viimeisimpänä löytynä maailman kauneimman pianon ❤️

  Teidän koti näyttää aivan ihanalta ja avaralta ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanilta löydöiltä! :) Itse yritän löytää vielä jotain vanhoja esineitä ja huonekaluja kaiken uuden sekaan. Ne tuovat niin mukavasti ilmettä ja kerroksellisuutta sisustukseen. :)

   Kiitos oikein paljon! Talossa on tosiaan mukavan avara pohjaratkaisu. Pääsen näyttämään koko ison tilan kunhan keittiö on kokonaan valmis. :)

   Poista
 2. Teillä on kyllä kaunista. Ja, haaveilu on ihanaa. Itse olemme myös sisustaneet kotiamme pikkuhiljaa, eikä mitään väliaikaisratkaisuja olla tehty, siis hankittu. Vaan olemme ostaneet vasta sitten kun se oikea on löytynyt ja rahat kasassa hankintaa varten.
  Parhaimpia löytöjä ovat varmastikin makuhuoneemme 50markan tuoli sekä roskalavalta pelastettu liinavaatekaappi.
  Mukavaa pakkaspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kaisa! :)
   Kuulostaa upeilta löydöiltä.
   Kiitos samoin! :)

   Poista
 3. Kaunista! Tuo valaisin on niin kaunis, meiltä löytyy se myös olohuoneesta paraatipaikalta. Kivasti olette remontoinut uutta kotianne! Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Valaisin on kyllä ihana.
   Mukava kuulla!
   Kiitos samoin! :)

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan