Slider

Tunnelmia pihalta ja puutarhasta

16. elokuuta 2021


Olen niin iloinen siitä, että saatiin tänä kesänä kivasti takapihaa eteenpäin ja paljon mielessä olleita juttuja pois alta. Takapihan nurkkaan rakentui alkukesästä pieni lavapuutarha, missä kasvaa mm. mansikoita, pensasmustikkaa, tilliä ja salaattia. Laatoitimme kesän aikana myös alueen pergolalle ja rakensimme pienen terassin takaoven viereen.

Pohdimme ensin, että olisimme rakentaneet pergolan itse, mutta lopulta ostimme sen valmiina. Näin säästyi aikaa ja pergola sattui myös olemaan hyvässä alennuksessa, mikä sinetöi lopulta päätöksen. Kokoa pergolalla on 3x3 metriä ja sen runko on terästä.

Kaivoimme pergolan alta nurmikon ensin pois ja levitimme tilalle kankaan pitämään rikkaruohot poissa. Kankaan päälle tuli kerros kivituhkaa ja kivituhkan päälle vielä laatat. Pergola on pultattu lopuksi vielä laattoihin kiinni, niin se pysyy varmasti tukevasti paikoillaan kovassakin tuulessa. Pergolan kattoon ripustin kaksi aurinkokenoilla toimivaa valosarjaa.


Pihalla teema on hyvin musta-valkoinen. Lapsille löytyi myös musta trampoliini, mikä sopii kivasti muihin pihalla oleviin mustiin elementteihin, eikä tramppa mustana pistä niin paljon silmään, kun mitä esimerkiksi sinisellä reunasuojuksella olevat trampoliinit. Musta väri toimii mielestäni myös tosi kivasti vihreän luonnon parina ja se uppoaa kauniisti maisemaan.

Pihalta löytyy myös viime kesänä rakennettu yhdistelmä hiekkalaatikosta ja nuotiopaikasta. Alun perin kyseisellä paikalla oli ainoastaan rakentamamme hiekkalaatikko, mutta kun pihalle haluttiin myöskin grillipaikka, niin päädyimme näinkin luovaan ratkaisuun. Ajatuksena oli se, että kun lapset eivät enää kaipaa hiekkalaatikkoa, niin sillä on myös toinen käyttötarkoitus. On myös ikävä kaivaa pihalle useita alueita aina jotain uutta varten, kun niiden täyttäminen on sitten taas ihan oma projektinsa jos näille alueille ei ole jatkossa enää käyttöä.


Mustaksi öljyttyjen kasvulaatikoiden väleissä kulkee betoniset pyöreät askelmat joita pitkin on kiva astella hoitamaan kasveja. Laattojen ja kasvulaatikoiden välit täytimme kivituhkalla. Uudessa lavapuutarhassa näytti kasvit viihtyvän ja saimmekin useamman laatikollisen mansikkaa pakkaseen talven varalle.

Alkukesästä meitä kohtasi muuten suuri suru kun jouduimme luopumaan toisesta koirastamme hänen sairastumisen takia. Ylläolevassa kuvassa on muuten Ruusu joka jäi hänkin kaipaamaan äitiään.

Kesä oli ilmojen puolesta todella ihana ja lämmin. Ainut, että kasveja sai olla kastelemassa jatkuvasti kun oli niin kuivaa. Nautin kuitenkin kovasti pihan laittamisesta ja hoitamisesta. Pihalla puuhatessa näkee hyvin nopeasti omien kättensä jäljen ja on aina todella palkitsevaa kun huomaa, että joku uusi kasvi lähtee kasvamaan, tai että marjapensaat ja -puut alkavat tuottamaan satoa. Pihan hoitamiseen taitaa jäädä muuten aika helposti koukkuun. Ainakin itselleni on tainnut käydä niin. Talven aikana pää täyttyy ideoista ja kevään tullen sitä oikein odottaa, että pääsee iskemään kädet multaan.

4 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä teillä. Todella hyvin sopii kaikki yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ihana kuulla. Pikkuhiljaa tuo tuosta aina menee eteenpäin. :)

   Poista
 2. Hei Minttu, ihana blogi sinulla ja niin kaunis koti perheellänne. Olisin kysynyt, onko tuo pergola mistä ostettu ja olitteko laatuun tyytyväisiä? Mukavaa syksyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Kiitos paljon viestistäsi! :) Pergola on tilattu Veke.fi verkkokaupasta ja merkki on 4Living. Se on melko kevyt rakenteinen sillä runko on ontto sisältä, joten täytyy olla kunnolla maassa kiinni. Miinusta myös ruuveista joiden kannat ovat alkaneet ruostua, joten ne kannattaa vaihtaa ehkä toisiin. Muuten ollaan oltu hyvin tyytyväisiä hinta-laatusuhteeseen.

   Kiitos ja sitä samaa myös sinne! :)

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan