Slider

Laatoitetut tasot keittiössä

13. huhtikuuta 2021


Saimme pääsiäisloman aikana valmiiksi keittiön pienen pintaremontin. Tai se niin pieni remontti lopulta ollut... Laatoitimme nimittäin kaikki keittiön tasot ja yhden seinistä. Myös allas ja hana uusittiin samalla kertaa.

Vanhat saneerauslaastilla päällystetyt keittiöntasot alkoivat olla jo sen verran täynnä elämisen jälkiä, että olimme jo jonkin aikaa miettineet tasojen uusimista. Myös tasojen puhdistaminen alkoi olla hankalaa, sillä pinnasta oli tullut karheampi ja huokoisempi. Saneerauslaastilla päällystettyjen tasojen piti jo alun perinkin olla vain väliaikainen ratkaisu, joten osasimme varautua siihen, että tasot on jossain vaiheessa uusittava.

Ihastuin kiiltävään ja eläväpintaiseen laattaan Pinterestissä, ja etsin pitkään sopivaa laattaa. Kiertelimme eri liikkeitä, mutta vastaan ei tullut sopivaa laattaa ja en saanut mielestäni pois yhtä tiettyä laattaa mihin olin törmännyt aikaisemmin netissä. Kyseessä oli Sartorian Tsquare-sarjan seinälaatta. Laattaa on saatavilla kymmenessä eri sävyssä. Itse ihastuin Pure Linen sävyiseen laattaan. Vähän jännitti tilata laatat netistä pelkkien mallikuvien perusteella, mutta kaikki sujui oikein hyvin ja rekka toi laatat suoraan pihalle. Olisin toki voinut tilata myös näytepalan ennakolta kotiin, mutta halusin ehtiä hyödyntämään tarjouksen, joka oli sillä hetkellä voimassa. En myöskään ollut löytänyt muualta parempaa laattaa, joten olin jo hyvin varma päätöksestä. Laatta oli onneksi juuri sellainen kun olin toivonutkin.


Vanhasta Ikean hanasta lähti kahva aina välillä irti ja vanha allas oli hankala puhdistettava ja siitä oli myös lohjennut pala, joten halusimme myös ne pistää samalla kertaa kuntoon. Uudeksi hanaksi valikoitui Damixan kaunis messinkinen Silhouet hana. Altaaksi puolestaan valitsin Stalan vaaleanharmaan komposiittialtaan.

Keittiön String pocket-hyllyltä löytyy mm. kirpputorilöytöjä ja keittokirjoja. Hyllyllä näkyvän lasisen Karhulan pullon löysin viime kirppisreissulta.


Laattojen koko on 15x15 cm ja ne on saumattu elintarvikekäyttöön soveltuvalla Kiillon epoksisaumalaastilla. Epoksisaumalaastia käytetään mm. suurtalouskeittiöissä ja uimahalleissa, sillä se kestää hyvin kulutusta ja puhdistamista.

Laatta on kiiltävä ja eläväpintainen ja sen pellavainen lämmin sävy elää kauniisti valon mukana. Ihastuin myös siihen, että laatoissa on jonkin verran värivaihtelua. Jokainen laatta on siis oma uniikki yksilönsä.

 Olen niin iloinen siitä, että keittiö on jälleen toimiva ja siistin näköinen!

- Minttu - 


5 kommenttia:

 1. Tulipa hieno! En ollut osannut ajatella, että tasoja voisi laatoittaa, mutta teidän kuvat nähtyäni tajusin, että kyylä voi - ja hyvällä tuloksella:) Kiva kun saitte toimivan ja kauniin keittiön, se on kyllä arjen kannalta tärkeää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon mukavasta kommentista! :)
   Ihanaa kevään jatkoa sinne! :)

   Poista
 2. Hei, tosi upean näköinen kokonaisuus! Kaakeloitteko siis vanhan työtason? Meillä puuviilutasot nyt ja pohdin, että pystyisiköhän noita päällystämään kaakelilla. Melko vähän löytyy tietoa tällaisista projekteista. T. Raisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!
   Kiitos paljon! Alla on joo Ikean tasot. 😊
   Uskoisin, että pystyy. Meillä ainakin ovat hyvin pysyneet. 😊 Liikuntasaumoissa meillä on silikonia.

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan