Slider

Parempia sisustuskuvia

6. helmikuuta 2021


Olen ajatellut, että otan tämän vuoden tavoitteeksi sen, että yritän opetella ottamaan parempia sisustuskuvia. Lähdinkin siis pohtimaan sitä, että miten saisin valokuvista entistä parempia ja ennen kaikkea mielenkiintoisempia.

Kamerana minulla on 10 vuotta vanha Canon. Haaveilen siis kovasti tällä hetkellä uudesta kamerasta. Isompi kääntyvä näyttö helpottaisi valtavasti valokuvaamista, varsinkin ahtaissa tiloissa valokuvatessa. Kuvien siirtäminen langattomasti tietokoneelle tai puhelimeen olisi myös mukava lisä. Tällä hetkellä joudun käyttämään kuvien siirtämiseen kortinlukijaa, joten kuvien siirtäminen vaatii koneen ääressä istumista ja se vie paljon enemmän aikaa. Uskon, että jos kuvaaminen ja kuvien siirtäminen olisi langatonta ja helpompaa, niin kameraan tulisi tartuttua entistä useammin. Ja mitä enemmän kuvaa, niin sitä paremmaksi varmasti myös kehittyy.


Opin valokuvausharrastuksen alkuaikoina kantapään kautta muutaman asian. On hyvä opetella kameran perustoiminnot kunnolla, objektiivi kannattaa puhdistaa aina ennen kuvaamista ja vielä sen, että kameran akku on hyvä ladata jo hyvissä ajoissa valmiiksi. Jalustasta on myös iso apu ja huonekalujen alle kannattaa kurkata ja tarkistaa, ettei siellä ole mitään yllätyksiä. Joskus on nimittäin käynyt niin, että kun olen siirtänyt kuvat koneelle niin olen huomannut, että kaapin alla onkin ollut vaikka sukka. Kuvien korjaaminen ja turhien juttujen poistaminen jälkikäteen kuvankäsittelyohjelmalla on hurjan ärsyttävää ja se vie myös ihan turhaan aikaa. Esivalmistelut on hyvä tehdä siis aina huolella ja varata niihin riittävästi aikaa. Kodin siivoamiseen ja kuvattavan alueen stailaamiseen menee yllättävän kauan aikaa. Toivonkin siis, että jatkossa löytäisin enemmän aikaa valokuvaamiseen, sillä esivalmistelut vievät paljon aikaa.

Myös kuvien stailaamiseen haluan jatkossa panostaa enemmän. Haluaisin käyttää useammin, enemmän ja paremmin rekvisiittaa kuvissa. Esimerkiksi leikkokukkia, tekstiileitä ja kynttilöitä. Haluan oppia paremmin sen, että miten esineet kannattaa asetella kuviin ja, että mitkä kuvakulmat toimivat parhaiten. Hyvän kuvakulman löytäminen tuntuu välillä haastavalta. Haluan myös oppia rohkeammin rajaamaan kuvia, sillä yleensä otan kuvat niin, että kuvissa näkyy melko laaja alue. Haluaisin myös ottaa ja oppia ottamaan parempia lähikuvia. Myös uusia kuvakulmia pitäisi kokeilla rohkeammin.


Sen olen ainakin oppinut, että hyvällä valaistuksella on tärkeä rooli valokuvaamisessa. Riittävä päivänvalo helpottaa paljon valokuvaamista. Valolla ja varjoilla saa vaikutettua paljon kuvan ilmeeseen ja tunnelmaan. Olisi kiva kuitenkin oppia hyödyntämään entistä monipuolisemmin valaistusta.

Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä haluan oppia paremmaksi kuvankäsittelijäksi. Kuvien käsittelyyn käytän Lightroomia ja Photoshopia ja on paljon vielä sellaisia asioita mitä en ole koskaan kokeillut tai osaa tehdä. Ovat muuten todella monipuolisia ohjelmia ja aina voi oppia jotain uutta.

Näihin asioihin ajattelin jatkossa kiinnittää enemmän huomiota.

Mitkä asiat tuntuvat sinusta valokuvaamisessa hankalilta tai mitä haluaisit vielä treenata?

-Minttu-

2 kommenttia:

  1. Kauniit on kuvat, vaikka kamerasi ei uusi olekkaan. Minun kamera taitaa olla noin 5 vuotta vanha. Objektiiveista uusista haaveilen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aikku! <3 Hyin on kyllä palvellut tuo nykyinen kamera. Tuossa minun kamerassa on vaan tosi pieni näyttö, kuvien siirtäminen koneelle on hidasta ja kenno alkaa olemaan jo niin täynnä roskaa, että ne näkyvät kuvissa ja niitä saa sitten siivota kuvista pois. On ollut jokusen kerran jo puhdistettavana, mutta kaikkia roskia ei harmi kyllä ole saatu pois. Eli ihan käytännön juttujen vuoksi jo uusi kamera olisi hieno juttu. :)

      Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan