Slider

Miltä näyttää sisustusvuosi 2021?

7. tammikuuta 2021


Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Uskon vahvasti, että kulunut vuosi ja sen mukanaan tuoma Koronatilanne on vaikuttanut varmasti myös sisustustrendeihin ja ostopäätöksiimme. Kodeissa on vietetty entistä enemmän aikaa ja niissä tehdään myös entistä enemmän töitä. Ravintola illan sijasta kokkaillaan ja syödään kotona. Enää ei välttämättä käydä myöskään niin usein kuntosalilla, vaan kotoa saattaa löytyä myös jokin nurkka kuntoilua varten. Kodin tiloilta kaivataan entistä enemmän muuntautumiskykyä ja käytännöllisyyttä. Koteja sisustetaankin nyt ehkä entistä enemmän tarpeet ja olosuhteet huomioon ottaen. Sisätilojen viihtyvyydellä ja toimivuudella on hyvin tärkeä rooli henkisen hyvinvoinninkin kannalta.

Nyt kun emme pääse kovin paljon matkustamaankaan, niin kotimaa ja kotimaisuus on varmasti myös suuremmassa roolissa mitä aikaisemmin. Moni haluaa myös tukea paikallisia yrittäjiä pandemian aikana. Kotimaisuutta, ekologisuutta ja eettisyyttä arvostetaan entistä enemmän valintoja tehdessä. Luonnonmateriaalit ovat olleet jo pidemmän aikaa pinnalla, ja uskon niiden suosion jatkuvan edelleen vahvana. Luonto tuodaan ikään kuin ulkoa sisälle osaksi sisustusta. Puuta, rottinkia, heiniä, pellavaa, puuvillaa ja nahkaa tullaan varmasti näkemään vielä siis tänäkin vuonna. Myös maanläheisiä sävyjä näkee edelleen paljon. Kokovalkoinen sisustus saa kyytiä ja kotiin kaivataan nyt selvästi lämpöä ja kodikkuutta.

Nyt suositaan myös kierrätystä ja kerroksellisuutta. Uusia esineitä yhdistetään vanhoihin esineisiin, ja huonekaluihin jotka ovat saattaneet kiertää suvussa jo pidemmän aikaa. Nyt kun elämme keskellä jatkuvaa epävarmuutta, niin arvostamme tuttuja, pysyviä ja kestäviä ratkaisuja ehkä vielä tavallistakin enemmän. Tämä heijastuu varmasti myös kodin sisustukseen.

 Halusinkinkin kokeilla poimia tämän hetken sisustustarjonnasta sellaisia esineitä ja huonekaluja, joiden uskon kestävän aikaa ja jotka voivat siirtyä hyvin perintönä vielä jälkipolville. Lisäsin joukkoon myös ennestään tuttuja kotimaisia klassikkoja, joista moni on saanut nyt kauniin uuden värin. Rakensin kollaasit värien mukaan. Väreiksi valitsin maanläheisiä, murrettuja ja lämpöisiä sävyjä, jotka ovat nyt kovasti pinnalla ja mitkä sointuvat kauniisti yhteen.
Sisustusostoksilla kannattaa satsata klassikoihin, sillä ne eivät menetä arvoaan, pikemminkin päinvastoin. Designklassikon ostaminen on samalla ikään kuin sijoitus. Varsinkin vanhempien klassikoiden hinnat ovat nousseet vaan vuosien varrella.

Laatuun panostavat yritykset toimivat tavallisesti myös ekologisesti vastuuntuntoisesti. Vuosia kestävä, kierrätettävä kaluste on jo itsessään ekologinen. Huonekaluista kannattaakin siis pitää hyvää huolta ja kunnostaminen kannattaa jättää ammattilaiselle.

Jos mietin omia lempiesineitä tai -huonekaluja, niin suvussa kulkeneet ja itse tehdyt esineet ovat niitä rakkaimpia.  Designklassikoista suosikkini on Artekin A331 "Mehiläispesä." Se on varmaankin sellainen esine mistä en tule koskaan luopumaan. On ihmeellistä miten joidenkin huonekalujen ja esineiden viehetäys vaan säilyy vuodesta toiseen.

Olisi hauska kuulla, että löytyykö sinun kodistasi
pidemmän aikaa matkassa kulkeneita esineitä tai huonekaluja?

-Minttu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan