Slider

Syystunnelmaa keittiössä ja asiaa kodin valaistuksesta

16. syyskuuta 2020


Valaistuksella on todella iso merkitys kodin tunnelman, toimivuuden ja ihan vaan sisustamisenkin kannalta. Keittiön katossa roikkunut viisihaarainen kristallikruunu valaisi todella hyvin, mutta omaan makuuni valo oli aivan liian kirkas ja häikäisi ikävästi, joten halusin keittiöön hieman pehmeämmän ja epäsuoran valaistuksen. Kun törmäsin Madam Stoltzin boheemiin palmunlehti varjostimeen, niin ihastuin sen erilaisuuteen ja rentouteen.

Minusta on kiva yhdistellä erilaisia pintoja ja materiaaleja keskenään. Tällä tavalla sisustuksesta saa tehtyä paljon kodikkaamman, mielenkiintoisemman ja persoonallisemman. Tuomalla keittiön kovien pintojen kaveriksi pehmeän palmunlehtivarjostimen keittiön ilme muuttui paljon rennompaan ja kodikkaampaan suuntaan. Kauniit valaisimet ovat mielestäni tärkeä osa sisustusta ihan samalla tavalla mitä huonekalut ja koriste-esineetkin.


Valaistuksen ja värilämpötilojen avulla saa vaikutettua merkittävästi huoneen tunnelmaan. Varsinkin näin syksyisin valon merkitys korostuu. Yleisvalaistuksen on hyvä olla riittävä, jotta päivittäiset askareet sujuvat ongelmitta, mutta iltaisin on ihana pehmentää ja rauhoittaa valaistusta. Kattovalaisimen sijasta voi laittaa pöytävalaisimen päälle ja laittaa vaikka muutaman kynttilän palamaan. Työskentelyyn sopivat paremmin viileät värilämpötilat ja lämpöiset värilämpötilat kuten takkatuli ja kynttilät puolestaan yleensä helpottavat renoutumista. Käytännöllisyys on valaistusta mietittäessä tärkeässä roolissa, mutta niin on myös kodin tunnelma. 

Itse suosin epäsuoraa valoa ja eri tasoissa olevia valaisimia. Hyvä valaistus on mielestäni sellainen, että se on muunneltavissa tilanteiden ja tarpeiden mukaan. Millaista valaistusta sinä suosit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan