Slider

Lattian maalaaminen sabluunalla

15. heinäkuuta 2020


Olen netissä välillä törmännyt kuviin sabluunalla maalatuista lattioista ja idea oli jäänyt sieltä pyörimään omaan päähäni. Kun kodinhoitohuoneen kaakeleiden maalaamisesta jäi vielä ylitse maalia, niin päätin lopulta kokeilla tehdä eteisen laattalattiaan sabluunalla kuvioita.

Tilasin kaksi sabluunaa Etsyn kautta eteisen laattojen mittojen mukaan. Sabluunat tulivat briteistä noin viikossa. Mukana oli myös kaksi pienempää sabluunaa, joita voi käyttää nurkissa tai seinien vierustoilla, missä laatta ei välttämättä ole täysikokoinen.


Pesin lattian ensin huolella ja annoin sen kuivua kunnolla, sillä maali tarttuu paremmin puhtaaseen lattiaan. Lattian pesemiseen käytin pesuainetta, joka on tarkoitettu esikäsittelyksi maalattaville pinnoille. Se poistaa pinnoilta mm. rasvan.

Tein ensimmäisen maalikerroksen tartuntapohjamaalilla, sillä halusin varmistaa, että maali tarttuu kunnolla lattiaan. Maalia saa käyttää todella vähän, ettei jäljestä tule suttuista. Työvälineenä voi käyttää pientä vaahtomuovitelaa tai vaikka pesusientä josta leikkaa sopivan kokoisen palan. Kannattaa tehdä enemmin useita ohuita kerroksia ja painella enimmät maalit pois ensin vaikka sanomalehteen, jotten telassa tai sienessä ole liikaa maalia. Jos sabluunassa on märkää maalia, niin sabluuna on puhdistettava maalista ja sen on annettava kuivua, ettei se sotke seuraavaa laattaa. Mitä useampi sabluuna on käytössä, niin sitä nopeammin maalaaminen tietenkin sujuu. Mitä uudempi ja siistimpi sabluuna myös on, niin sitä siistimpää on myös työn jälki.


Päätin lopulta maalata sellaisen alueen, että sen saa halutessaan maton alle piiloon, jos kuvio alkaakin kyllästyttämään. Vielä en osaa sanoa, että miten lattia tulee kestämään, mutta kestää sen ajan mitä kestää ja katsotaan sitten mitä sille tehdään. Tämän vuoksi en myöskään uskalla suositella teille mitään tiettyjä tuotteita lattian maalaamiseen. Alue ei onneksi ole hirvän iso, jos malaatulle alueella täytyy jossain vaiheessa tehdä jotain, kuten korjata kuvioita tai poistaa koko maalaus.


Sabluunalla maalaaminen oli työlästä ja hidasta, mutta onneksi lopputuloksesta tuli kivan näköinen ja siisti. On aina mukavaa, kun kuitenkin melko pienellä vaivalla ja edullisesti saa uutta ilmettä kotiin. Maalaus myös hieman rajaa eteistä omaksi erilliseksi tilaksi, kun kaikki on muuten melko avointa ja yhtenäistä tilaa.

Tuon kuvissa näkyvän vanhan rottinkituolin olen muuten löytänyt kirppikseltä 10 eurolla.

Tälläinen tuunaus tällä kertaa. Seuraavaksi ajattelin kirjoitella teille kodinhoitohuoneesta. Sinne on vielä naulakko etsinnässä ja uusi pyykkikori, joten yritän vielä ne metsästää. 

4 kommenttia:

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan