Slider

Pojan uusi huone

28. helmikuuta 2020


Nyt alkaa myös poikien huoneen remontti olemaan takana päin. Tässä huoneessa lähdetiin liikkeelle siitä, että ruskeat hirsiseinät maalattiin valkoisiksi vesiohenteisella Teknoksen Paneeliseinämaalilla, joka käy myös hirsipinnoille. Sain maalata ruskeaksi vahatut seinät viiteen kertaan, että sain lopputuloksesta puhtaan valkoisen. Huoneessa ollut tumma kukkatapetti poistettiin ja se vaihdettiin vaaleampaan tapettiin. Suurin muutos tapahtui tässä huoneessa siis seinäpinoille. Kalusteet ovat samat vanhat, mutta uudistin niiden ilmettä myöskin maalaamalla.


Pojan sängyn päälle kokosin kettu-aiheisen kuvakollaasin. Ylimmäiseen tauluun olen leikannut palan edellisen huoneen tapetista, vasemmalla alhaalla on pojan syntymäpäiväkortti ja oikealla alhaalla ihana Henna Adelin kettuaiheinen printti.

Uudeksi tapetiksi valikoitui Sandbergin Pine-tapetti, mitä on saatavilla kolmessa eri sävyssä. Valitsin sävyistä vaaleimman, sillä siinä toistuu kivasti kodin muut sävyt. Tämä uusi lastenhuone on meidän huoneen, olohuoneen ja keittiön vieressä, niin on kiva, että värimaailma on yhtenäinen ja rauhallinen, kun huoneen ovi tulee olemaan varmasti jatkuvasti kuitenkin auki, ja lelut tuovat huoneeseen jo itsessään paljon väriä. Tapetti on myös siitä kiva, että se on mukavan neutraali, joten sitä ei tarvitse heti olla vaihtamassa.

Tapetti on saanut inspiraation Männyistä. Japanissa Mänty symboloi nuoruutta, pitkää elämää ja voimaa, joten se sopii minusta erityisen hyvin juuri tänne lastenhuoneeseen. Kyseessä on myös paksu ja kestävä non-wowen kuitutapetti, joten se on helppo tapetoida seinään. 


Maalasin vanhan jatkettavan sängyn, tuolin ja valkoisten Ikean Stuva-kaappien ovet Tikkurilan Ajopuu-sävyllä. Maalasin myös kaapin päälliset uudelleen valkoisiksi, sillä niihin oli ehtinyt tulla jo jonkin verran naarmuja ja kulumaa. Maalina käytin täyshimmeää Helmi kalustemaalia. Se kuivuu nopeasti, kestää hyvin ja sillä on helppo maalata. Maalasin kaapit vaahtomuovitelalla, tehden ohuita ja useita kerroksia, että sain pinnasta siistin ja tasaisen. Nyt kaapit ovat taas kuin uudet.

Huoneeseen pitäisi vielä löytää joku kiva matto. Ikkunaan on tulossa myös rullaverhot tai laskosverhot, kunhan vain löydän mieluisat ja sopivan kokoiset. Tuo ikkuna ei ole ihan perusleveyttä, joten siihen on hankala löytää sopivia verhoja.

Maalilla ja tapetilla saatiin tähänkin huoneeseen melko iso muutos aikaiseksi, ja kiva kun jo
pelkästään maalaamalla saa huonekalujenkin ilmettä muutettua melkoisesti.

2 kommenttia:

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan