Slider

Joulun tunnelmaa ja historian havinaa

19. joulukuuta 2019


Osa teistä onkin jo bongannut kotimme joulukuun Glorian koti-lehden kannesta. Kiitos kaikille kivasta palautteesta! Reilu vuosi sitten meillä kävi tosiaan vieraita tekemässä jouluaiheisen lehtijutun kodistamme. Vaikka kotikuvauksiin valmistautuminen vaatii paljon aikaa ja työtä, varsinkin kun omistaa sellaisen luonteen, että haluaa, että kaikkialla on siistiä ja tavarat on järjestyksessä kuvauksia varten, niin kyllä lehtijutusta jää kuitenkin ihan kiva muisto koko perheelle. Lehteä on mukava selata sitten joskus myöhemmin, ja verrata kuvauksien aikaan vallinnutta sisustusta senhetkiseen tilanteeseen. Ja onhan se nyt aika hieno ja jännä tunne, kun oma koti tulee kaupassa vastaan lehden kannessa.

Moni on kysynyt, että onko vuodessa ehtinyt tapahtua paljon muutoksia sisustuksessa. Onhan niitä jonkun verran kieltämättä tapahtunut. Olemme asuneet tässä kodissa nyt vähän päälle kaksi vuotta ja vieläkin tuntuu siltä, että sisustus on osin keskeneräinen, joten toki se muutuu ja kehittyy vielä. Toisaalta, eipä koti taida koskaan täysin valmis ollakkaan, varsinkin kun pitää sisustamisesta ja remontoinnista. Omakotitalossa asuessa taitaa riittää muutenkin aina jotain puuhaa. Jos ei sisällä, niin sitten ulkona pihalla.

Vuosi sitten otetuissa lehtikuvissa olohuoneen takaseinällä näkyvien kaappien tilalla oli vanhat leipälautahyllyt, ja seinällä oli ainoastaan kaksi taulua. Myös kakluunin takana oleva seinä on muuttunut puuterisen vaaleanpunaisesta valkoiseksi. Yleensä muutokset ovat kuitenkin melko pieniä, kuten koriste-esineiden ja tekstiilien vaihtamista. 


Päätettiin, että hankitaan tänä jouluna meille ihan oikea kuusi. Viime vuosina meillä on ollut aina muovikuusi. Muovikuusi on toki näppärä, sillä se ei varise ja se on helppohoitoinen, mutta aloin kaivata sitä oikean kuusen mukana tulevaa tuoksua ja tunnelmaa. Olen allerginen kuuselle, mutta koska nykyisessä kodissamme on niin paljon avointa tilaa, tehokas koneellinen ilmanvaihto ja hirsitalon raikas sisäilma, niin päätin ottaa riskin. Mies myös lupautui hoitamaan kuusen kastelun, sillä kuuseeen koskeminen aiheuttaa minulle käsiin kutisevan ihottuman. Olen ilokseni hyvin pystynyt olemaan kuusen kanssa samassa tilassa, joten olen tosi tyytyväinen, että otettiin tämä riski. Tämä hieno ja tasainen kuusi löytyi muuten ihan Tokmannilta, ja se ei ollut edes pahan hintainen.

Vietetään tämä joulu täällä meillä kotona, niin on kiva panostaa vähän enemmän joulun laittamiseen. Olen laittanut ikkunoihin jouluvaloja ja lisännyt kynttilöitä pöydille. Ennen joulua olisi tarkoitus vielä hakea vähän jotain joulukukkia tasoille. Mitään jouluverhoja tai tyynyjä en kotiin kuitenkaan vaihda. Tunnelma syntyy rennolla meiningillä pienistä jutuista, kuten juuri valaistuksen ja tuoksujen avulla. Tietenkin myös hyvä ruoka ja läheisten seura ovat tärkeä osa joulun tunnelmaa. On kiva nauttia joulun herkuista ja pelata lautapelejä ilta myöhään joululaulujen soidessa hiljalleen taustalla.


Mies oli puhut jo pidempään, että voisi hakea isoisänsä keinutuolin mökiltä meille ja nyt se sitten löytyykin meidän olohuoneesta. Keinu on tosi vankkarakenteinen ja siinä on mukava istua iltaisin takkatulen ääressä tv:tä katsellen. On myös aina kiva, kun esineisiin liittyy muistoja ja niillä on pitkä historia. Yleensä juuri tällaiset vanhemmat esineet saavat kodin tuntumaan kodilta. Sanoinkin miehelle naureskellen, että voin hyvin kuvitella hänet tuoliin keinumaan vanhana pappana. 

Meillä on ollut aika tapahtumarikas loppuvuosi, joten olen joutunut pitämään vähän taukoa blogin kirjoittamisesta, muiden asioiden mennessä edelle. Instan puolella olen yrittänyt olla vähän aktiivisempi. Tulethan siis myös sinne seuraamaan. Löydät blogin sieltä nimellä @saakurkistaa_blogi.


Oikein mukavaa ja rauhallista joulua teille kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan