Slider

Uudet päälliset Ht Collectionin sohvaan

18. syyskuuta 2019


Osallistuin joku aika sitten Instagramissa kotimaisen Ht Collectionin Sohvan tarina-kilpailuun, jossa oli palkintona uudet sohvanpäälliset. Suureksi yllätyksekseni voitin kilpailun jakamalla meidän sohvan tarinan. Olen todella iloinen siitä, että voitin juuri tämän kilpailun, sillä olin haaveillut uusista päällisistä jo pidempään ja ne tulivat aidosti tarpeeseen.

Sohvamme on nyt 4,5 vuotias ja valitsimme sohvaan alunperin valkoiset nahkapäälliset. Nahkapäälliset ovat kestäneet ihan hyvin meidän perheen käytössä, mutta niissä alkoi kuitenkin jo näkymään elämän jälkiä pienenä tummentumisena ja pintanaarmuina. Meilläkin kun on 3 lasta, kaksi koiraa ja kissa, niin päälliset joutuvat päivittäin kovalle koetukselle. Sohvalla kun sattuu ja tapahtuu yhden päivän aikana vaikka mitä. Tämän takia ehdoton vaatimus uudelta sohvalta olikin aikoinaan kokonaan irrotettavat päälliset, jotta päälliset voi tarvittaessa pesemisen lisäksi myös kokonaan uusia.

Ht Collection sohva, rottinkipöytä, Ikea Bestå, sisutus

Sain postitse kotiin kangasnäytteitä ja pääsin valitsemaan kangasta, josta uudet päälliset ommeltaisiin. Mietin ensin, että olisin ottanut harmaat päälliset, mutta koska meillä ei ole sisustuksessa kovinkaan paljon harmaata aloin epäilemään värin sopivuutta tänne. Sohva on myös ison ikkunan alla, niin aloin kallistumaan siihen suuntaan, että kankaan on oltava vaalea jottei kangas vain haalistu auringossa. Edelliset vaaleat päälliset tuntuivat alusta asti hyvältä valinnalta, niin päätös kallistui tämänkin vuoksi enemmän vaalean suuntaan. Valkoiseen väriin on myös helppo yhdistää muita värejä ja se on aina turvallinen ja ajaton valinta.

Olin myös hyvin iloinen siitä, että vaikka meidän Coco-sohvamme onkin poistunut jo valikoimasta, niin päällisten tilaaminen onnistui silti. Ht Collectionilta kerrotaan, että he säilyttävät poistuneiden mallien verhoilukaavoja vähintään 10 vuotta, jotta asiakkaat saavat tilattua uusia päällisiä.


Valitsin kankaaksi Boucle 2 kankaan joka on 100 %  polyesteriä. Polyesteri on tekokuitu, ja sen sanotaan olevan kestävä, helposti puhdistettava ja sillä on hyvä värien- ja valonkestokyky. Se on siis varsin varma valinta lapsi- ja eläintalouteen. Valitsemani kankaan hankauksenkestävyys on 90 000 martindalea. Yli 50 000 martindalen kankaat on tarkoitettu julkisen tilan käyttöön, eli tämän valitsemani kankaan pitäisi siis olla hyvin kestävä.

Kankaan pohjaväri on beige ja päältä kangas on valkoinen. Beige pohja kuultaa siis hiukan läpi. En uskaltanut tämän meidän lauman kanssa ottaa ihan puhtaan valkoista päällistä, joten tämä tuntui oikein hyvältä vaihtoehdolta. Koska sohva on ikkunan edessä, se näyttää kuitenkin melko valkoiselta valon osuessa siihen. Ainoastaan varjossa, ja heikommassa valaistuksessa sohva näyttää enemmän beigeltä. Tämän huomaa hyvin ylläolevista kuvista. Kangas on myös hieman "nukkapintainen" sillä ajattelin, että kankaan elävä pinta antaa helpommin anteeksi mahdolliset kulumat.


Päällisissä oli neljän viikon toimitusaika ja lähetti toi ne suoraan kotiovelle. Vanhojen päällisten irrottaminen ja uusien vaihtaminen sujui melko nopeasti kun sen teki kahdestaan. Sohvan runko on ihan uutta vastaavassa kunnossa, vaikka sillä on ikää jo 4,5 vuotta. Pelkkä rungon imurointi riitti ja sohva oli jälleen kuin uusi. Olen kyllä tosi onnellinen, että panostettiin kunnon sohvaan, sillä sohva on kyllä maksanut itsensä takaisin näiden vuosien aikana!

11 kommenttia:

 1. Meillä on jo 13v HT Collectionin Elle XL ja päälliset sekä runko erittäin hyvässä kunnossa. Uudet päälliset olisi kivat, mutta maksaa melkein yhtä paljon kuin uusi sohva :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että teidän sohvan runko on kestänyt noin pitkään. :) Jos siitä on pitkä aika, kun olet kysynyt hintaa uusille kankaille, niin kysy ihmeessä uutta tarjousta. Käsittääkseni valikoimaan on tullut uusia kankaita. Ja hintahan riippuu niin paljon kankaasta. Nahkapäälliset ovat ainakin reilusti hintavammat, kun mitä kangaspäälliset. Laita ihmeessä kyselyä vaikka s-postilla. :)

   Poista
  2. Hei Anonyymi ja Minttu! Mitä päälliset oikein maksoivat? Minulla myös ELLE XL ja pohdinnassa uusi sohva tai päällisten vaihto?

   Poista
  3. Hei,

   Hinta riippuu valitusta kankaasta ja sohvan mallista. Esim. Nahkapäälliset ovat selkeästi kalliimpia, kun mitä kangaspäälliset. HTC:n sohvia myy Isku, joten sieltä kannattaa käydä kysymässä tarjousta, tai olla suoraan yhteydessä HTC:hen, mistä voi tilata kangasnäytteitä postitse kotiin. T. Minttu

   Poista
 2. Moi, mistä ostit Bouclé-kankaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Olen ollut s-postilla yhteydessä. Sain postitse kangasnäytteitä. Kankaita pääsee katselemaan myös Iskun myymälöissä, sillä Isku myy Htc sohvia. :)

   Poista
 3. Mull on 11v vanha elle xl jo poistuneella pellavaverhoilulla. Ikä rupes näkyy värien haalistumisella, kun sohvan väri oli tumman harmaa.
  Viime kesänä reipäisin ja irrotin kaikki kankaat soffast ja värjäsin ne eihän niist ihatäydellisiä tullu, mut parempii. Ystäväni ja poika että minjä kiittivät täst operaatiosta. Ystäväni sanoi, kun viritti rungon veroiluu paikalleen, et an ol viimenen kerta ku tällästä teet♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva kun päälliset saa irti. Lisää paljon sohvan käyttöikää. Sohvan runko on kyllä uskomattoman kestävä. Se on ihan kun uusi edelleen, niin riittää tosiaan se, että päälliset uusii vaan tarvittaessa. On siinä varmasti ollut aikamoinen homma teillä. Mutta kiva kun sohva sai vielä lisää käyttöikää sillä tavalla. :)

   Poista
 4. Olen muuttamassa uuteen kotiin. Katsellut sisustuslehtiä ja tehnyt katselu ostoksia huonekalukaupoissa. Löysin minulle sopivan HtCollectionin XL sohvan. Nyt odottelen sohvan saapumista. On mukava kuulla että toisetkin pitää laatua ja pitkä ikäisyyttä tärkeänä ostaessaan päivittäiseen kulutukseen tarvittavia huonekaluja.

  VastaaPoista
 5. Heips! Meille tuli alle kaksi kuukautta sitten HT Collectionin Air sohva valkoisella bouclee-päällisellä.
  Miten teillä on kangas käytössä käyttäytynyt? Onko pysynyt siistinä? Onko ilmaantunut nyppyjä kankaan pintaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!
   Ihan hyvin on pysynyt siistinä, pientä pintanukkaa on joissain kohdissa ehkä hieman. Toki meillä kaksi koiraa, kissa ja lapset, niin päällisiä saa pestä aika usein, niin eihän ne ihan uuden veroiset enää millään ole.

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan