Slider

Menovinkki elokuulle, Loviisan Wanhat talot

5. elokuuta 2019Kaupallinen yhteistyö: Loviisan Wanhat talot
Valokuvat: Maria Kalmi


Elokuun lopussa pääsee taas tutustumaan hurmaaviin Loviisalaisiin vanhoihin taloihin, sekä niiden ihaniin puutarhoihin. Tapahtuma on kaksipäiväinen ja se järjestetään 24.-25.8.2019. Talokohteet ovat avoinna la-su klo 10-17. Mukana on tänä vuonna 39 kohdetta, joiden joukossa on jokunen uusi kohde. Tapahtuman aikaan Loviisassa on myös runsaasti muuta oheistarjontaa. Tämä perinne- ja korjausrakentamiseen keskittyvä tapahtuma tarjoaa paljon nähtävää vanhojen talojen ystäville. Koska kohteita on useita, ja koska osa kohteista on ns. etäkohteita, eli ne sijaitsevat Loviisan keskustan ulkopuolella, niin kotien kiertelyyn kannattaa varata reilusti aikaa.

Ranneke Loviisan wanhat talot-tapahtumaan maksaa 18 euroa, (alle 12-vuotiaat lapset veloituksetta.) ja se on voimassa koko viikonlopun, joten kohteita voi kierrellä kumpanakin päivänä kaikessa rauhassa. Jos majoitukselle on tarvetta, niin Loviisasta löytyy mm. uudistettu Loviisa Camping. Alueen teltta- ja asuntovaunupaikkonen lisäksi Willa Björkstenistä voi vuokrata huoneen tai sen kolmesta piharakennuksesta huoneiston. Lisää muita majoitusvaihoehtoja löydät täältä.

Kaikki tapahtumassa mukana olevat talot ovat yli 100-vuotiaita. Ensimmäinen LWT-tapahtuma järjestettiin vuonna 2005, nimellä Wanhassa wara parempi. Tapahtuman saama suosio tuli silloin kaikille täytenä yllätyksenä ja tapahtuman suosio onkin vain kasvanut vuosi vuodelta. Tiesitkö muuten, että Loviisan wanhat talot-tapahtuma on tänä päivänä itse asiassa koko itäisen Uudenmaan suosituin matkailutapahtuma?

Kuva: Maria Kalmi. Pitkän pöydän talo.

Kuva: Maria Kalmi. Eijas`s garden.

Kuva: Maria Kalmi. Kuninkaanlampi.

Kuva: Maria Kalmi. Auringon puolella.

Loviisan kadut täyttyvät Lwt:n aikaan erilaisista tapahtumista. Käsityöläiset esittelevät taitojaan ja kertovat vanhojen talojen kunnostamisesta järjestämällä mm. työnäytöksiä. Tapahtuman aikaan järjestetään myös opastettuja kierroksia.

 Kaupunki ja tori ovat Loviisan wanhojen talojen aikaan myös täynnä myyntikojuja, ja kujien varrelta löytyy useita ihania pihakirpputoreja. Myynnissä on mm. käsitöitä, herkkuja, antiikkia, designia ja taidetta. Varsinainen aarre aitta siis, joten on hyvin todennäköistä, että täältä ei lähdetä kotiin tyhjin käsin. Kannattaa muuten varata myös käteistä mukaan, näin välttää mahdollisen pankkiautomaateilla jonottamisen. Tarkemman ohjelelman löydät täältä.

Kuva: Maria Kalmi. Sjövalla.

Kuva: Maria Kalmi. Skoltomten.

Kuva: Maria Kalmi. Stengård.

Kuva: Maria Kalmi. Seppämestarin talo.

Olen vieraillut useampana vuonna Loviisan wanhat talot-tapahtumassa ja pidän erityisesti tapahtuman tunnelmasta. Vaikka ihmisiä onkin melko runsaasti liikeellä, niin tunnelma on silti sympaattinen, rento ja iloinen. Loviisalaiset ovat tosi mukavia ja ystävällisiä ja palvelu on aina todella sydämellistä. Ihmiset jäävät myös herkästi juttelemaan ja vaihtamaan kuulumisia pidemmäksikin aikaa. Olen muuten nykyisin itsekkin Loviisalainen, vaikka meiltä onkin jonkun matkaa Loviisan keskustaan. Loviisa on tullut siis myös minulle paremmin tutuksi ja siellä tulee käytyä useammin. Ihana pieni kaupunki.

Loviisasta löytyy myös ihania pieniä kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Omia suosikkejani ovat mm. tunnelmallinen ja suosittu Tuhannen Tuskan kahvila ja aivan ihanaa ruokaa tarjoava Degerby Gille, joka sijaitsee muuten Loviisan vanhimmassa talossa. Jos taas haluaa tehdä sisustuslöytöjä niin kannattaa poiketa Herttanen-nimisessä sisustusliikkeessä. Myös Mias´s on aivan ihana liike, mistä löytyy takuu varmasti kaikkea ihanaa pienille prinsessoille ja prinsseille. Tänne suunnistan monesti jos etsin syntymäpäivälahjaa pienelle päivänsankarille. Tien toiselta puolelta löytyy Loviisan Sähköpiste Oy-Ihk, missä on myöskin ihana sisutuspuoli. Myös Loviisan Suurkirppiksellä kannattaa poiketa, jos pitää kirpputoreilla kiertelystä. Loviisan Laivasillalla puolestaan voi nauttia merinäköalasta ja meren tuoksusta. Siellä voi tehdä löytöjä punaisista ranta-aitoista ja tai istua vaikka juomaan kupin kahvia. Laivasillalla järjestetään myös käsityöläismarkkinat tapahtuman aikaan. Rannan varrelta löytyy myös ihana Onnelin ja Annelin leikkipuisto, missä meidänkin lapset viihtyvät erittäin hyvin. Laivasiltaa vastapäiselle rannalle on muuten tulossa asuntomessut vuonna 2023. On kyllä aivan ihana paikka meren rannalla asuntomessuille. Jään siis innolla odottamaan, että mitä kaikkea on luvassa.

Kuva: Maria Kalmi. Vackerbacka.

Kuva: Maria Kalmi. Villa Elma.

Kuva: Maria Kalmi. Helgas 2.

Kuva: Maria kalmi. Lilla LjuvaTässä hurmaavassa pienessä Suomen kaunein koti ohjelmastakin tutussa talossa asuu Nina, joka toimii Loviisan Wanhat talon-tapahtuman puheenjohtajana.

Eli jos haluat nähdä ihania ja persoonallisia koteja, ja kuulla lisää perinne- ja korjausrakentamisesta, niin kattaa ehdottomasti tulla paikalle pidemmänkin matkan takaa. Täältä lähdet taatusti pää täynnä uusia ideoita. Toimin itse tapahtuman yhtenä Vip-blogaajana, joten voi tulla juttelemaan ja vaikka pyytämään seuraksi kiertelemään kohteita.

Nähdään siis Loviisassa! :)

Blogin Facebook-sivuilla on käynnissä lippuarvonta.


2 kommenttia:

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan