Slider

Boheemi skandinaavinen sisustus ja 15 euron rottinkipöytä

18. toukokuuta 2019


Olen jo pidemmän aikaa ihaillut sisustustyyliä, jossa skandinaaviseen sisustukseen on sekoitettu ripaus boheemia tunnelmaa. Omaan makuuni tällainen eri tyylisuuntien sekoitus sopiikin varsin hyvin, sillä olen aina tykännyt sekoittaa erilaisia tyylejä ja materiaaleja, sekä uutta ja vanhaa keskenään. Rupesin miettimään myöskin sitä, että jos meidän kodin sisustustyyliä pitäisi jotenkin kuvailla, niin se olisi varmasti lähinnä jonkilaista boheemia skandityyliä.

 Selkeästi modernina, romattisena, valkoisena, minimalistisena tai klassisena kotiamme voi tuskin pitää, joten boheemi skandityyli, missä sekoitetaan vaalean ja uuden joukkoon mm. tummia sävyjä, vanhoja esineitä, erilaisia tekstuureja ja rouheampia pintoja kuulostaa ehkä lähimpänä olevalta kuvaukselta. Omaa sisustustyyliä on oikeastaan kovin hankala lokeroida selkeästi yhden kategorian alle, ja onneksi ei tarvitsekkaan. On kiva napata eri sisustustyyleistä ne itseään miellyttävät asiat ja muodostaa niistä omannäköinen kokonaisuus. Tällaista kerroksellista sisustustapaa, missä yhdistellään eri sisustustyylien parhaat palat kutsutaan muuten eklektiseksi sisustukseksi, joten meidän kodin sisustus sopii myös tämän sisustussuuntauksen alle. Täytyy muistaa, että tärkeintä on kuitenkin aina se, että asukkaat viihtyvät kodissaan edustipa se sitten mitä tyylisuuntaa tahansa.


Bongasin paikallisella fb-kirppiksellä ihanan rottinkipöydän 15 eurolla meidän kodin omaa tyyliä täydentämään. Ajatuksena oli ensin, että pöytä saa tulevaisuudessa paikan terassilta tai sitten miehen haaveilemasta erillisestä saunamökistä. Kummatkin näistä projekteista ovat vasta haaveiluasteella, joten pöytä oli tarkoitus laittaa toistaiseksi autotalliin odottamaan sopivaa sijoituspaikkaa.

Mies kävi hakemassa pöydän kotiin kauppareissun yhteydessä. Kotiin tullessaaan hän kantoikin sen autotallin sijasta talon sisälle näytille. Pöytä näyttikin niin sympaattiselta ja kivalta, että pakkohan sitä oli kokeilla myös olohuoneeseen. Vaikkakin olin kyllä jo ehtinyt kertomaan miehelle, että pöytä ei ole tulossa sisälle taloon. Olin tosi yllättynyt siitä, että mies ja lapset ihastuivatkin pöytään niin paljon, että he halusivat pöydän jäävän olohuoneeseen. He harvoin nimittäin kommentoivat sen ihmeemmin uusia huonekaluhankintoja. Pöytä sopii kyllä tosi kivasti olohuoneen väreihin, kuten Vitran keinutuolin jalkoihin ja taulujen kehyksiin. Se tuo olkkariin myös sellaista kivaa rentoa ja kesäistä mökkitunnelmaa, joten minua ei haittaa vaikka pöytä jäisikin olohuoneeseen vielä joksikin aikaa. Voin hyvin kuvitella tuohon pöydällle rennon kesäisen luonnonkukista kasatun kimpun. Pöytä tuo kieltämättä kaivattua vaihtelua paljon nähdyille Hay:n valkoisille tarjotinpöydille. Tämä tuskin on se meidän kodin lopullinen "the sohvapöytä", mutta annetaan sille mahdollisuus. Vai mitä olette mieltä?

Aurinkoista viikonloppua kaikille! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan