Slider

Mummin vanha peilipiironki

8. tammikuuta 2019


Eteisessä ollut tyhjä seinänpätkä sai täytettä, kun vanhemmillani ollut mummoni vanha peilipiironki sai uuden kodin meiltä. Vanhempani muuttivat pienempään asuntoon vuoden vaihteessa ja piironki ei valitettavasti enää mahtunut heidän uuteen kotiinsa.

 Muistan kun piironki oli lapsena vastassa mummin ja ukin eteisessä. Tämän jälkeen se siirtyi vanhempieni eteiseen ja nyt se toivottaa vieraat vastaan meidän eteisessä. On kiva tarjota näinkin pitkän historian omistavalle esineelle uusi koti. Se tuo mieleen paljon muistoja omasta lapsuudestani.Piironki on juuri sopivan kokoinen eteisen lyhyelle seinän pätkälle. Siinä on kauan kaipaamani peili sekä laskutaso. Se tuo myös ruskeaa väriä eteiseen mikä yhdistää eteisen paremmin vastapäätä olevan keittiön tummiin hirsiseiniin.

Eteisessä oli talon ostaessamme iso tummanruskea liukuovikaappi keskellä mustaa laattalattiaa. Se oli vastassa heti ovella ja peitti näkymän keittiöön ja keittiöstä eteiseen. Kaappi oli oikealla olevan ulko-oven ja vasemmalla olevan keittiön välissä. Huomasimme, että kaapin alla kulki sähköjohto (varaus mahdollisille valoille) laatan läpi kaappiin. Laatan läpi kulkeva johto aiheutti hieman päänvaivaa. Löysimme kuitenkin autotallista pienen penkomisen jälkeen vielä yhden laatan, joten pääsimme purkamaan kaapin. Sitä ainutta ehjää laattaa varjeltiin kun kukkaa kämmenellä ja oli kyllä hieno tunne, kun sähköjohdon purkamisen ja vanhan laatan irrottamisen jälkeen lattiassa oli jälleen ehjä laatta. Kävi siis kyllä melkoinen tuuri tuon yhden laatan löytymisen kanssa. Valon määrä lisääntyi ihan huimasti kaapin purkamisen jälkeen ja talo tuntuu nyt paljon avarammalta. Meillä käynyt nuohooja itseasiassa kysyi, että olemmeko purkaneet talosta seiniä kun talo on niin erinäköinen nykyisin. Kaapin purkamisella oli siis valtava vaikutus.

Mies teki eteisestä purettuun liukuovikaappiin uuden rungon ja uudet tukevammat hyllyt valkoisesta kalustelevystä. Liukuovikaappi on tällä hetkellä kodinhoitohuoneessa uudelleen kasattuna ja sieltä löytyvät mm. pyyhkeet ja osa ulkovaatteista. Tämäkin kaappi sai uuden elämän pienen tuunaaamisen ja kunnostamisen jälkeen.


Loppuvuosi oli melkoisen kiireinen, joten somessa on ollut melkoisen hiljaista. Olimme joulun reissussa ja ennen joulua olin kiertämässä joulumarkkinoita omien käsitöiden kanssa. Tyttö palasi eilen takaisin kouluun ja mies töihin loman jälkeen, joten tästä se arki alkaa taas pyörimään.

Hyvää Uutta Vuotta teille kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan