Slider

Ajatuksia vuoden asumisen jälkeen

29. marraskuuta 2018


Siitä on nyt reilu vuosi kun saatiin avaimet uuteen kotiimme ja ajettiin tänne ensimmäistä kertaa talon ostamisen jälkeen. Vielä matkalla mietittiin, että ollaanko me ihan hulluja kun muutetaan näinkin kauas korpeen ja miehen työmatka kasvaa vielä entisestään. Heti oven avattuamme ja taloa tutkiessa tulvahti kuitenkin taas vastaan se sama hyvän olon tunne, mikä silloinkin kun ensi kertaa tultiin taloa katsomaan. Nykyisin tänne ajelee pitkänkin matkan päästä hymyssä suin. Meitä on kotona vastassa omaa rauhaa, sopivasti tilaa ja se valtava kodikkuuden tunne mikä tässä talossa on. Meillä on myös mahdollisuus remontoida ja tehdä tästä pikkuhiljaa meidän tarpeisiin sopiva ja meidän näköisemme koti. Sijainnista tinkiminen tuntuu pieneltä sen kaiken muun rinnalla, mitä saimme tänne muuton myötä.


Olin ehtinyt jo ennen muuttoa kaivata remonttia ja uusia projekteja. En vaan yksinkertaisesti osaa olla tekemättä mitään. Nautin siitä kun ympärillä on jotain pientä ja välillä vähän isompaa puuhattavaa. Sormet syyhyten ja intoa puhkuen mietimme silloin kaikkea tulevaa, ja vieläkin meillä riittää intoa ja uusia ideoita pyörii jatkuvasti mielessä. Päällimmäisenä oli ja on edelleen valtava hyvän olon ja helpotuksen tunne siitä, että olimme vihdoin löytäneet sen meille mieluisan kodin. Kodin, jota voi hyvällä omatunnolla kunnostaa kun kaikki ei ole uutta tai vastaremontoitua, tai vastassa ei ole mitään liian vaativaa työmaata. Tämä tuntui sopivan kokoiselta projektilta meille tässä elämäntilanteessa, ja siltä se tuntuu edelleen, vaikka vieläkin riittää hommaa.


Missään vaiheessa ei ole tuntunut siltä, että olisimme haukanneet liian ison palan. Olemme kyllä saaneet paljon ihmettelyitä siitä, miten olemme jaksaneet remontoida ja laittaa kotia, kun jaloissa pyörii pienet lapset ja eläimiä. Veikkaan, että sitä jaksaa sen vuoksi niin hyvin kun sitä tekee itselleen. Omakotitalo oli myös meidän pitkäaikainen haavemme. Pidämme myös molemmat remontoimisesta ja käsillä tekemisestä. Kodin kunnostaminen on itseasiassa loistavaa parisuhdeaikaa ja yhdessä tekemistä. Myös lapset ovat olleet innoissaan omista huoneistaan ja pihasta jonka aitasimme keväällä, joten heilläkin riittää mieluisaa puuhaa.

Olen aina ollut sellainen, että olen viihtynyt hyvin kotona. Melkoisena erakkoluonteena varmaan moni pitäisi. Minua on oikeastaan melko vaikea edes saada houkuteltua kotoa mihinkään. Koti on se paras paikka, missä voi ottaa rennosti ja olla täysin oma itsensä. Kulkea verkkarit ja villasukat jalassa ja tukka pystyssä vaikka koko päivän jos siltä tuntuu. Siksi minulle on tosi tärkeää, että kotona on hyvä olla ja, että koti tuntuu kodilta.


Nautin täällä myös valtavasti ympäröivästä luonnosta. Tässä on meri, joki, peltoja ja metsä ihan vieressä. Täällä on hyvä hengittää ja olla. Myös lapset näyttävät viihtyvän täällä, ja minusta on ihana seurata kun he tutustuvat innoissaan ympäröivään luontoon. Ihailevat auringonlaskuja, hevosia tai ohi ajavia traktoreita. Kesällä oli ihan mahtavaa pyöräillä iltaisin läheiselle uimarannalle ja ottaa eväitä mukaan ja paistaa vaikka makkarat. Vaikka palvelut ovat kauempana, niin tilalle on tullut kaikkea muuta mitä on oppinut arvostamaan ihan uudella tavalla. Mies vertaa tätä kotia kesämökissä asumiseen ja minusta se on oikein hyvä vertauskuva.

Täällä on ollut hyvä asua ja olla ja toivottavasti meillä on vielä monia hyviä vuosia edessä.2 kommenttia:

 1. Tutulta kuulostaa! Sinä vaikutat samantapaiselta kuin minä. Voi, kuinka nautinkaan vuosista kotona lasten kanssa. Meillä on jo pidempi taival takana vanhan huvilan asukkaina, mutta edelleen löydämme inspiraatiota ja iloa yhteisestä tekemisestä. Uudenlainen elämänvaihe kahdestaan isossa kiinteistössä luo houkuttelevia mahdollisuuksia. Onneksi tyttäremme kannustavat ilolla muutoksissamme sanoen, että teidän koti tämä on. Heille edelleen rakas kotikoti, mutta me vietämme täällä enimmän osan ajasta kahden eli silloin on tärkeää elää meidän näköistämme elämää. Onnellista joulun aikaa teille! Sydämelisin terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Tuija! :) Olen kyllä tosiaan nauttinut lasten kanssa kotona olemisesta. Mies on paljon töiden vuoksi pois kotoa, niin se että olen itse vielä kotona on tuonut ihan hyvän vastapainon sille ja arki toimii tällä tavalla hyvin. Teidän kotinne ja yhdessä vietetyt vuoden kuulostavat ihanilta ja ihana, kun omat lapsenne kannustavat ja ovat mukana. Yhdessä tekeminen hitsaaa hyvin yhteen ja toisen oppii tuntemaan myös paremmin. Nauttikaa ja ottakaa kaikki ilo irti kodista ja toistanne! :)

   Kuin myös sinne! :)

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan