Slider

Polttopuiden säilyttäminen osana sisustusta

29. lokakuuta 2018


 Tänään saatiin jo vähän luntakin tänne Etelä-Suomeen ja pakkasta oli viime yönä jo ihan mukavasti.
Nyt onkin siis taas se aika vuodesta kun polttopuita saa kantaa melko tiuhaan tahtiin sisälle. Meillä on talossa lattialämmitys, joten sähkölämmityksen rinnalla on mukava lämmittää taloa välillä kakluuneilla. Kakluunit varaavat yllättävän hyvin lämpöä, joten sähkölämmityskuluissa pystyy niiden avulla myös säästämään.

 

Polttopuiden kanssa tulee aina vastaan se ongelma, että missä ja miten halkoja kannattaa sisällä säilyttää. Kantokoriin ei mahdu kovin paljoa puita kerrallaan ja ihan koko ajan ei jaksaisi olla hakemassa pihalta lisää klapeja. En myöskään halua mitään isoa puuröykkiötä nurkkiin lojumaan ja hanlaloittamaan lattian siivoamista.

Kokeilin nyt ensihätään pinota halkoja olohuoneen hyllylle, missä ne ovat lähellä kakluunia ja helposti käden ulottuvilla. Hyllylle mahtuu myös kiitettävän paljon halkoja. Klapit ovat hyllyllä tavallaan naamioitu osaksi sisustusta ja saavatkin toimia toistaiseksi vähän erilaisena sisustuselementtinä. Miksei haloillakin voisi sisustaa? Ainakin ne tuovatkin mukanaan sellaisen hauskan ja vähän rennomman otteen sisustukseen. Ja onhan klapipino jo melko näyttävä elementti itsessään.Miten sinä olet ratkaissut polttopuuongelman?


6 kommenttia:

 1. Meillä puita ei saa muualle kuin puunkantotelineisiin,mutta raksavaiheessa olisi pitänyt tehdä muurattu aukko tiiliseinään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen olisi kyllä kätevä. Puille olisi silloin selkeä paikka. Seuraavaan taloon sitten. ;)

   Poista
 2. Tosi kaunis ja kätevä ratkaisu!

  Meillä tuo ei kuitenkaan toimisi, sillä poltettava puu ei ole kovin kuvauskelpoista :'D Avomies sai siis edellisestä työpaikastaan ylijäämä lautaa, jolla olemme lämmittäneet. Ehkä asia nyt työpaikanvaihdon myötä korjaantuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi! :)

   Haha. :D Meillä mies uhkasi samaa, kun autotallin räystäslautojen sahaamisesta jäi yli pieniä pätkiä :D Sanoin, että saa hakea ne pihalta erikseen ja tuikata suorinta reittiä tuleen. :D

   Poista
 3. Polttopuut ovat kauniita esillä, mutta kyllästyimme kantamaan niitä sisälle, joten meillä lämmitetään tällä hetkellä pelletillä. On siistimpää ja pelletit menee kätevästi peltitynnyriin takan viereen. Mutta onhan nuo puut nyt kauniit tuossa hyllyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelletit kuulostavat kieltämättä paljon kätevämmiltä. :)
   Kiitos! :)

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan