Slider

Kannattiko nähdä vaivaa?

1. lokakuuta 2018


Siivosimme autotallin loppukesästä, jotta pääsimme aloittamaan myös siellä remontin. Autotallista löytyi mm. remonttitavaraa, ruukkuja ja vanha itämainen matto. Matto oli varmasti ollut autotallissa pitkään sen hieman tunkkaisesta tuoksusta päätellen. Se vaati kaiken kaikkiaan kolme pesukertaa ja kunnon kuivumisen aina pesujen välissä, jotta sain sen tuoksumaan raikkaalta ja puhtaalta. Mietin kyllä useamman kerran mattoa pestessä, että toivottavasti se on kaiken sen vaivan arvoista. Kun matto sitten vihdoin ja viimein tuoksui puhtaalta, päätin kokeilla sitä olohuoneen lattialle.


Matossa toistuvat samat sävyt mitä olohuoneessa. Ruskea, vaalea beige ja okra. Se on mukavan tiivisrakenteinen, melko paksu ja pehmeä. Se on lämmin jalan alla kylminä aamuina ja iltoina, mutta onko se kuitenkin liian eri paria kaiken muun kanssa? Vanhaa, uutta, modernia ja nyt vielä itämaista-tyyliä sekaisin? Riittääkö se, että värit sopivat yhteen muun sisustuksen kanssa tai se, että matto tuntuu mukavalta? Yllättävää kyllä, niin ainakaan toistaiseksi maton väritys tai kuviointi ei ole pahemmin häirinnyt omaa sisustussilmääni.


Nythän itämaisia mattoja näkee oikeastaan aika paljon modernimman sisutuksen joukossa. Ehkä omakin silmä on alkanut muiden sisustuskuvien kautta tottumaan näinkin erilaisten tyylien sekoitukseen. Se on muuten jännä juttu, että miten paljon alitajuntaan vaikuttaa se, että törmää usein sellaiseen asiaan mistä ei ole aikaisemmin oikein välittänyt. Lopulta se voikin sitten alkaa miellyttämään omaa silmää, vaikka aikaisemmin onkin ajatellut, että eihän nuo sovi yhtään yhteen tai meille ei tule ikinä tuollaista. Taas sitä nähdään, että koskaan ei pitäisi sanoa ei koskaan. Olkoot tuo mattokin nyt sitten ainakin toistaiseksi tuossa olohuoneessa kun se kerran on puhdaskin kaiken vaivan jälkeen.


Löytyykö teidän kodeistanne jotain sellaista, mitä ette olisi ikinä uskoneet sieltä löytyvän?


4 kommenttia:

 1. Kaunis matto, mielestäni sopii hyvin teidän olohuoneeseen. Hyvän löydön teit autotallista!

  VastaaPoista
 2. Minusta matto on kaunis ja sopii teille hyvin eli kannatti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Marita! Matton on tosi mukava jalan alla, pehmeä ja paksu. :)

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan