Slider

Syksy ja muutoksia ilmassa

4. syyskuuta 2018


Päivät viilenevät ja illat pimenevät. Eilen aamulla kun saatoin ekaluokkalaistamme koulubussiin vastassa oli kaunis sankka sumu. Takaisin tulessa piti kiertää pidempi lenkki, ihan vain ihaillakseni usvan peittämää jokea ja hämyisiä viljapeltoja. Kaikkialla oli niin hiljaista ja rauhallista. Kylältä katoaa pikkuhiljaa mökkiläiset ja venerannat hiljenevät. Arki on toden teolla pyörähtänyt kesän jälkeen käyntiin.  Meidänkin perheessä tuttu ja turvallinen esikoulutaksi, joka tuli hakemaan kotiovelta ja toi kotiovelle eskaripäivän päätyttyä on vaihtunut ison tien varressa kulkevaan koulubussiin. Vanhempi tytöistä aloitti koulun, mikä on tuonnut päiviin uusia rutiineja ja paljon uusien asioiden opettelua. Myös mies vaihtoi työnkuvaa ja on alkanut reissaamaan enemmän ulkomailla, mikä tietenkin lisää omaa työmäärääni kotona. Omille harrastuksille, kuten blogin pitämiselle on välillä haastavaa löytää aikaa, kun jaloissa pyörii kolme pientä lasta, kaksi koiraa, kissa ja hamsteri. Jostain on vaan tingittävä, jotta arki sujuu ja kaikilla on mahdollisimman hyvä olla.

Kesä meni hurjaa vauhtia ohitse ja saimme nauttia hyvin lämpimästä kesästä. Hyvä sää mahdollisti pihahommien tekemisen ja olemmekin viettäneet pihalla paljon aikaa. On kiva ajaa kotipihaan kun pihalla on isojen pyörivien irtokivien tilalla kerros soraa, kesken jääneet tiilipylväät on purettu ja autotallikin on saanut uutta maalia pintaan, vaikka osa räystäslaudoista puuttuukin vielä. Olen myös yrittänyt tallettaa mahdollisimman paljon aurinkoa varastoon pitkän ja pimeän talven varalle. En itse kovinkaan paljon välitä talvesta, mutta kaikista muista vuodenajoista pidän kyllä. Hyväluminen ja valoisa talvi nyt vielä menettelee, mutta täällä Etelä-Suomessa oleva yleensä hyvin pimeä ja vetinen talvi ei oikein innosta. Olenkin varautunut suurella määrällä kynttilöitä ja myös parille uudelle pöytävalaisimelle olisi tarvetta.


Sisällä talossa muutokset ovat olleet pienempia, lähinnä huonekalujen paikkojen vaihtamista ja jotain uusia koriste-esineitä on tullut ostettua. Nyt kun sisällä tulee vietettyä taas enemmän aikaa, on kodin laittaminen alkanut jälleen pyöriä mielessä ja kynttilöitäkin on tullut poltettua muutamana iltana.

Olohuoneessa vaihdoin sohvan mukana tuleet irtonaiset nahkatyynyt valkoisiin pellavatyynyihin. Pellavatyynyt tekivät sohvan ilmeestä pehmeämmän ja kutsuvamman. Tähän taloon sopii myös tietty rustiikkisuus, joten kaikki hieman rouhemmat materiaalit ja vanhat tavarat istuvat tänne hyvin vanhojen kakluunien ja vanhojen väliovien joukkoon. Muutenhan itse talo on vasta reilu 10 vuotta vanha, vaikka se onkin aika perinteiseen tyyliin rakennettu. Talo muistuttaa itse asiassa sellaista hieman modernimpaa pohjalaistaloa, mitä nyt asuntomessuillakin on alkanut näkymään. Talon edessä kulkee myös ihana vanhan näköinen kiviaita. Uutta ja vanhaa sekaisin, mikä asettaakin sisustamiseen omat haasteensa.


Olen tehnyt tänne kirppikseltä tosi kivoja löytöjä, kuten tuon korikassin mikä näkyy olohuoneen lattialla. Löysin myös ihanan vanhan lasimaljakon joka muistuttaa vähän Marimekon Urna maljakkoa. Vanhat tavarat sopivat talon henkeen niin kivasti ja tuovat vähän ilmettä ja persoonaa kaiken uuden rinnalle. Edellisessä kodissamme ollut modernimpi sisustus on saanut tällä vielä entistä enemmän maalaisromantiikkaa joukkoonsa ja pidän siitä hyvin paljon.

Muuten, Saa Kurkistaa-Handmade Facebook-sivuilla on käynnissä arvonta jos haluatte käydä osallistumassa.

Oikein mukavaa syksyistä viikonjatkoa kaikille! :) 2 kommenttia:

 1. Niin se syksy sieltä vaan hiipii pikkuhiljaa. Aamut on viileitä ja illalla pimeys tulee arvaamatta. Onneksi kynttilät tuovat lämpöä ja tunnelmaa.
  Oikein mukavaa syksyä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on jotenkin sellaista rauhoiuttumisen aikaa. Kaikki hiljenee ympärillä ja valmistautuu talven tuloon. Miten ihanaa onkaan istua sohvalla kynttilän valossa ja ottaa vain rennosti. Oikein mukavaa syksyä myös sinne! :)

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan