Slider

Pojan pieni huone ja Mr. Fox kettutapetti

10. heinäkuuta 2018


Pääsin tässä kodissa ensimmäistä kertaa sisustamaan pojan huonetta, sillä kaikilla lapsilla on nyt omat huoneet. Lastenhuoneet ovat vierekkäin toisessa päässä taloa, ja meidän vanhempien huone ja työ-/vierashuone ovat toisessa päässä. Makuuhuoneita tässä talossa on siis yhteensä viisi. Tämä pojan huone on huoneistaa kaikista pienin, mutta toistaiseksi ainakin riittää hänelle oikein hyvin. Ja voihan huoneita vaihtaa sitten joskus myöhemmin jos siltä alkaa tuntumaan. On myös mukavaa, että lastenhuoneet ovat nyt vierekkäin niin leikit sujuvat näppärästi huoneesta toiseen. Suurimmat leluröykkiötkin pysyvät kohtuullisen hyvin toisessa päässä taloa.

Kaikissa lastenhuoneissa on yksi tapettiseinä tehosteena. Yhdistävänä tekijänä huoneissa on se, että jokaisessa tapeteista seikkailee jokin eläinhahmo. Oli muuten paljon helpompaa löytää kivoja tapetteja tytöille kuin pojille. Pojille sopivia tapetteja tuntui olevan paljon vähemmän. Bongasin tämän Scionin Mr. Fox kettutapetin Pinterestistä, mistä etsin kuvia pojille sopivista tapeteista. Yritin valita lapsille ehdottamani tapetit niin, että ne käyvät sittenkin vielä kun lapset ovat vähän vanhempia.


Kellastuneet hirsiseinät maalasin Uulan seinämaalilla valkoisiksi kolmeen otteeseen. Kaikissa huoneissa on myös 1-2 kipsilevyseinää, jotka maalasin harmaiksi. Tässä huonessa levyseinän harmaa sävy on poimittu tuon kettutapetin taustasta K-raudan myyjän avustuksella. Sävy on Tikkurilan Deco Grey-värikartan 1902. Sävy on kaunis hieman vihreään taittava harmaa. Huoneen kattovalaisimen bongasin K-raudan poistohyllystä. Sen kuparinvärinen sisusta sopii mielestäni hyvin tapetissa seikkailevien oranssien kettujen pariksi.


Lastenhuoneet odottavat vielä uusien laminaattien asentamista. Päätimme, että siirretään lattioiden vaihtaminen suosiolla syksyn/talven projeksiksi kun nyt kesällä on niin paljon vielä ulkohommia hoidettavana.Vielä olisi myös tarkoitus lisätä huoneen seinille joitain hyllyjä, mihin pieni auto-fani saisi esille rakkaimpia autojaan. Huone kaipaa myös tauluja seinille, uusia tekstiilejä ja pimennysverhot.

Olipas muuten tosi haastava valokuvattava tämä huone vastavalon ja huoneen L-mallisen muodon vuoksi, mutta ihan hyvin nämä kuvat lopulta onnistuivat kun vaan löytyi sopiva valaistus ja jokunen harjoituskerta.

Vaaleanpunaiset tapetit ja kellastuneet hirsiseinät kokivat tällä kertaa tämännäköisen muutoksen. Huone tuntuu nyt ainakin paljon valoisammalta mitä ennen. Ja pääasia, että huoneessa viihdytään.4 kommenttia:

 1. Hei! Loistava valinta, meilläkin 2-vuotiaan uudessa huoneessa sama tapetti yhdellä seinällä:) ja todellakin, (kuten vaatteissa) tytöille on paljon enemmän tapetteja tarjolla. Olen samaa mieltä että tämä kettukuosi miellyttää (toivottavasti) pienen koululaisenkin huoneessa! Kivalta näyttää myös nuo hirsiseinät näin hirsifanin näkökulmasta ;)

  VastaaPoista
 2. Hei, Kiitos kommentista! :) Tässäkin huoneessa asustaa pian 2-vuotta täyttävä pieni mies. Ihan totta, olen huomannut saman vaatteissakin. Toivottavasti myös pojille suunnatut valikoimat kasvaisivat tai tulisi enemmän edes joitain neutraaleja vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
 3. Hei, millähän maalilla hirsiseinät on maalattu? Ihana tapetti, sopii somasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, seinät on maalattu Uulan puolihimmeällä sisustusmaalilla. Kiitos! :)

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan