Slider

Oman sisustustyylin löytäminen

28. kesäkuuta 2018


Minulle on syntynyt omanlaiseni sisustustyyli vuosien varrella, mistä olen hurjan onnellinen. Olen vähitellen oppinut noudattamaan omaa tyyliäni ja luottamaan omaan makuuni, ja poimimaan sisustustrendien joukosta ne omaa silmääni miellyttävät helmet. Toki joskus sattuu myös niitä virhearvioita, mutta ei kuitenkaan enää niin suuressa mittakaavassa mitä joskus aikaisemmin. Kysyttäessä en oikein osaa luokitella omaa sisustustyyliäni mihinkään tiettyyn lokerikkoon, vaan se on sekoitus vähän kaikkea. Joukossa on uutta, vanhaa, modernia, designia ja itse suunniteltua ja tehtyä. Pääasia on kuitenkin aina se, että koti tuntuu omannäköiseltä.

 Tässä kodissa moni tila tuntuu vielä kovin keskeneräiseltä sillä täällä on monia huoneita, joista puuttuu vielä se jokin joka tekee tästä kodista juuri sen meidän näköisen kodin. Pikkuhiljaa palaset loksahtelevat kuitenkin kohdilleen ja koti alkaa miellyttämään yhä enemmän omaa silmää ja tuntumaan kodilta. Vähitellen löytyy uusia esineitä, huonekaluja tai jokin tänne täydellisesti sopiva maalisävy. Vielä on paljon matkaa jäljellä, mutta sisutuksen kanssa on hankala kiirehtiä. Täysin omannäköistä sisustusta kun on vähän vaikea ostaa valmiina suoraan kaupasta. Koti kun muokkauttuu asukkaidensa näköiseksi vähitellen ja elämän jäljet alkavat näkyä. Välillä minusta tuntuu siltä, ettei täällä ole koskaan valmista ja mikään ei miellytä omaa silmää, ja välillä taas joku ihan pienikin juttu voi saada aikaan suuria onnistumisen tunteita ja jokin juttu ottaa valtavan harppauksen eteenpäin.


Enpä tullut esimerkiksi ajatelleeksi, että meillä olisi joskus roosan värinen seinä olohuoneessa. Olohuoneen hyllyllä ollutta Marimekon puuterinväristä Flower-maljakkoa katsoessani lamppu kuitenkin syttyi salamana päässäni ja alon miettimään, että miten hyvin hento vaaleanpunainen sopiikaan ruskean värin kanssa yhteen. Siitä se ajatus sitten lähti - kuten sanotaan. Kaivoin kaapista värikartat esiin ja päädyin googlettamaan Tikkurilan Neito-sävyä. Eihän siinä sitten kauaa mennytkään kun löysin itseni maalikaupasta ja olin olohuoneen seinän kimpussa maalitelan kanssa.

En voisi kyllä olla tyytyväisempi sävyvalintaan. Sävy elää tosi kauniisti valon mukaan vaaleanpunaisen kautta puuterinsävyiseen roosaan. Hämärämässä valaistuksessa seinä taas taittaa enemmän beigeen. Seinän maalaamisesta aiheutui tietenkin se kuuluisa ketjureaktio ja vaihdoinkin myös muutaman huonekalun paikkaa.


Roosan seinäin innoittamana lisäsin kotiin muitakin vaaleanpunaisia yksityiskohtia, kuten kukkia ja koriste-esineitä. Intouduin meillä käyneiden vieraiden siivittämänä kokeilemaan jopa kattausta mihin lisäsin ripauksen vaaleanpunaista.

 Värin lisääminen sisustukseen sai kodin tuntumaan taas paljon valmiimmalta, kodikkaammalta ja persoonallisemmalta. Oli myös mukavaa kokeilla jotain muuta kun sitä varmaa ja turvallista valko-harmaata ja huomata, että jokin muukin väri voi toimia ja näytää raikkaalta. Täytyisi muistaa vaan rohkeammin ja useammin hypätä sen tuntun ja turvallisen vaihtoehdon ylitse.


Yksi syy sille miksi blogi on ollut hiljainen on tuskaisen hidas tietokone mikä kaipaa kipeästi uudien osien asentamista ja päivittämistä. Tätäkin postausta olen kirjoitellut useampana päivänä. Myös lämmin kesä on saanut tarttumaan pihahommien kimppuun ja piha alkaakin näyttää jo paljon siistimmältä ja kivemmalta. Olemme levittäneet pihalle mm. 45 t hiekkaa, siirrelleet kasveja, istuttaneet uusia, rakentaneet hiekkalaatikon ja maalanneet autotallia. Autotallin parissa riittää vielä puuhaa, kun puuttuvat räystäslaudat on tarkoitus miehen kesäloman alettua sahata, maalata ja naulata paikoilleen. Sisälläkin on riittänyt hommaa kuten mm. puuttuvien jalkalistojen laittamista, kaapin purkamista ja maalaamista. Omakotitalossa ei taida kyllä hommat koskaan loppua.

Eteenpäin mennään kuitenkin koko ajan. Tämä on ollut iso projekti ja paljon on vielä tehtävää. Miltään pakkopullalta homma ei kuitenkaan ole missään vaiheessa alkanut tuntua, vaan on hurjan mukavaa tehdä ja laittaa kun itselleen tätä kuitenkin tekee. Jokainen valmistunut asia saa myös tuntemaan suurta onnistumisen riemua. Yhdessä remontointi on myös loistavaa parisuhdeaikaa. Enemmän siinä tulee juteltua ja tehtyä asioita yhdessä kun vaikka telkkaria katsoessa. Varsinainen 7 kk parisuhdeleiri onkin siis takana.

Nauttikaahan lämpimistä päivistä! Palailen blogin pariin taas kun löydän sopivan hetken ja inspiraatioita tapella tietokoneen kanssa!

7 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä! Kodikasta ja kaunista. :)

  VastaaPoista
 2. Hempeä roosa on kaunis tuossa seinän värissä!Flower-maljakko on samanvärinen myös itsellä,on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Aikku kommentistasi! :) Flower-maljakko on kyllä kaunis ja sopii niin moneen paikkaan.

   Poista
 3. Mikä on tuo kattolamppu? Saako sen nostettua lähes kattoon asti? Meillä hakusessa, eikä meinaa millään löytyä.

  VastaaPoista
 4. Tarkoitin ensimmäisissä kuvissa olevaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valaisin on Foscarini Caboche. Valaisinta saa myös plafondin tyylisenä eli sellaisena joka tulee ihan kattoon asti. Tässä meidän korkeutta voi säätää, mutta en tiedä miten hyvin sitten nuo vaijerit saa piiloon jos valaisimen laittaa kovin ylös. Eivät taida mahtua sitten enää kattokuvun sisälle.

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan