Slider

Kirppistelyä

11. maaliskuuta 2018


Blogeissa on ollut viime aikoina paljon juttua kirppislöydöistä, joten päätin minäkin sitten heittää lusikkani soppaan. Tykkään tosi paljon kierrellä kirppiksillä viikonloppuisin ja etsiä aarteita kotiin. Se on rentouttavaa ja myös hauskaa. Koskaan ei tiedä mitä vastaan tulee. Hyvistä löydöistä tulee tietenkin myös hyvälle mielelle.

Kirppiksilllä valikoima on hyvin erilainen mitä kaupoissa. Valikoima on jokaisella kerralla erilainen ja tavaraa löytyy laidasta laitaan. Monesti suunnistankin kirppikselle jos en löydä kaupasta etsimääni. Minusta olisi oikeastaan aika tylsää jos kaikki kodin esineet olisivat uusia ja kiiltäviä. Vanhat tavarat tuovat sisustukseen niin paljon kerrostuksellisuutta ja persoonallisuutta, ja tietenkin myös ihan omanlaistansa tunnelmaa. Tähän taloon kirppistavarat sopivatkin varsin hyvin, sillä talo on todellisuudessa aika uusi vaikka täältä löytyykin paljon kaikkea vanhaa. Taloon on tuotu kakluunit ja ovia vanhoista taloista. Myös talon ikkunat ja osa ovista on teetty. Talo onkin varsin uniikki ja siksi me siihen varmasti niin paljon viime kesänä ihastuttiinkin.


Kirppikseltä tarttui viime viikonloppuna mukaan vihreä marmorinen alusta ja Iittalan pyöreä kannellinen lasikulho. Molemmat ihan huippulöytöjä, joille löytyy varmasti monta käyttötarkoitusta. Kuvissa näkyvä korkea vaaleanpunainen maljakko on tämän viikonlopun kirppislöytö. Pienemmän tummanharmaan haitarimaljakon olen löytänyt joskus aiemmin kirppikseltä, kuten myös marmorisen tuikkukipon. Suurin osa näiden asetelmien tavaroista onkin siis kirppislöytöjä.


Vanha tv-tasomme oli kovia kokenut ja aivan liian matala telkkarin alle tällä uudessa kodissa. Vanhassa kodissamme se oli olohuoneen erkkerissä ainoastaan laitteiden säilytyspaikkana, sillä siellä meillä oli valkokangas olohuoneessa mistä katsoimme telkkaria. Iskin kirppiksellä silmäni vanhaan senkkiin, mutta emme olisi saaneet sitä suuren koon vuoksi mukaan. Kaappi jäi pyörimään mieleeni sillä tiesin, että se olisi kokonsa puolesta enemmän kun täydellinen olohuoneen nurkkaan. Kaiken lisäksi se oli aivan olohuoneen kakluunin värinen ja muutenkin tyylinsä puolesta sopisi täydellisesti kakluunin viereen. Seuraavana viikonloppuna senkki nökötti vielä kirppiksen seinää vasten ja sanoin miehelle, että käyn ostamassa sen jos hän vain hakee sen peräkärryllä. Mies suostui pienen vakuttelun jälkeen ja haki senkin kotiin.


Kaappi on täyttä puuta ja painaa siis reilusti. Jouduimmekin soittamaan kantoapua paikalle, sillä emme kahdestaan uskaltaneet lähteä kantamaan sitä sisälle. Senkkiin mahtuu uskomattoman paljon tavaraa sisälle. Telkkari on nyt myös tosi hyvällä korkeudella.

Myös keittiöön olen löytänyt kirppikseltä jotain näyttävää. Tästäkin löydöstä on tulossa juttua myöhemmin. Teemme parasta aikaa keittiössä pientä tuunausta Ikean keittiötasoille, sillä niiden kanssa kaikki ei ole mennyt ihan nappiin. Ensimmäisissä tasoissa oli hurjat värierot, ja emme voineen tilata tasoja mittatilauksenakaan juuri värierojen takia. Työtasoissa on 3 mm kerros aitoa puuta. Työtasoja pitäisi siis tuotetietojen mukaan pystyä käsittelemään ja hiomaan. Tämä ei onnistunut kuitenkaan ihan toivotulla tavalla. Pinnassa on niin "vahva" käsittely, että siihen tarttuu huonosti mikään muu. Hiomivaraa on myös niin vähän, että tason sisällä oleva lastulevy tulisi nopeasti vastaan jos haluaisi nykyisen käsittelyn kokonaan pois. Olisin halunnut vahata tasot alunperin siis hieman vaaleammiksi, jotta ne olisivat sopineet lattian kanssa paremmin yhteen. Vaha ei kuitenkaan pysy pinnassa kovinkaan hyvin. Myös työtasojen sahattujen päätyjen paikkaamiseen taroitetut "listat" ovat tuottaneet harmaita hiuksia, sillä ne murtuvat todella herkästi. Tasojen vähän radikaalimpi tuunaus näyttää kuitenkin onnistuvan ihan mukavasti, joten kuulette siitäkin vielä myöhemmin.

Olisi hauska kuulla, että millaisia löytöjä sinä olet tehnyt kirppikseltä?

4 kommenttia:

 1. Ihana lipasto. Kerroksellisuus luo persoonallisen ja lämpimän sisutuksen. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! :)
   Lipaston on kyllä ihana ja sopii niin hyvin takan kanssa yhteen. Tuli vähän muutakin saman väristä ja tyylistä olohuoneeseen, kun mitä takka on. Näin on. Mukava kuulla! :)

   Poista
 2. Aivan mielettömän upea koti teillä, onnea ja iloa sinne 😍 erityisesti lattia kiinnostaisi, luin aikaisemmasta postauksestasi että kyseessä quick stepin valkosaarni, netissä mitoiksi ilmoitetaan 1200x190, onko tämä teidän samoilla mitoilla? Näyttää niin paljon isommalta. Ja onko lattiassa selkeät ”lankkuvälit”? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Moona,
   Kiitos paljon! 😊
   Lattia on tosiaan QuickStepin valkosaarni CL 1486. On samoilla mitoilla, eli yhden ”lankun” leveys 19 cm. Välit ovat aika pienet, mutta lattia on niin elävä kuviointinsa vuoksi, että näkee selkeästi että ovat eri palaa. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä lattiaan. Se on kauniin värinen ja helppohoitoinen. 😊

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan