Slider

Terveiset uudesta kodista

19. joulukuuta 2017


Ajattelin tulla huikkaamaan pikaiset moikat täältä uudesta kodista. Tavarat alkavat vähitellen löytää paikoillensa, mutta vielä riittää puuhaa ja remontoitavaa. Ja sellainen kodin sisustuksen kerroksellisuus ja kodikkuus tietenkin vielä puuttuu, kun olemme vasta muuttaneet ja kaikki hakee vielä paikkojaan, mutta sanotaan - pikkuhiljaa hyvä tulee. Olemme keskittyneet nyt uuden kodin remonttiin, sillä vietämme joulun täällä uudessa kodissa ja haluamme tietenkin, että koti on edes jonkinlaisessa kunnossa jouluksi. Keittiönremontin ja muutaman muun huoneen remontoinnin siirrämme kuitenkin suosiolla ensi vuoden puolelle.Talon remontti lähti liikkeelle olohuoneesta, mikä on asunnon suurin yhtenäinen tila. Olohuone jatkuu aina keittiön takaseinään asti ilman yhtään väliseinää, joten kyseessä on siis todella iso tila. Mittasin nopeasti, että olohuoneen takaseinästä keittiön takaseinään pituutta on reilut 12 metriä. Yhteensähän talossa on neliöitä 162 ja sen kokonaispinta-ala on 179 m². Remontti aloitettiin tämän tilan lattian vaihtamisella jo ennen sisäänmuuttoamme. Keittiön ja eteisen kohdalla lattia vaihtuu mustaan laattaan, joten uusi laminaatti vaihdettiin laattalattian alkamiskohtaan asti. Lattiassa oli aikaisemmin tummanruskea laminaatti. Päätimme valita uudeksi lattiaksi myös laminaatin, jotta lattian korkeus pysyy samana laattalattian kanssa, sillä sitä ei ole tarkoitus vaihtaa. Laminaatti on myös helppo ja huoleton valinta lapsi- ja koiraperheessä. Laminaatin suunta vaihdettiin kulkemaan ikkunasta tulevan valon suunnan mukaiseksi. Pitkittäin kulkenut lattia korosti myös talon pituutta, joten sen vaihtaminen talon leveyden suuntaiseksi sai olohuoneen tuntumaan kodikkaammalta ja rauhallisemmalta. Laminaatiksi valitsin Quick Stepin leveän valkosaarnilankun.


Olohuoneessa uusittiin myös kaikki seinäpinnat maalaamalla ja vahaamalla hirret puuvahalla. Takan takana ollut muumitalonsininen seinä vaihtui puhtaan valkoiseksi. Kellastuneet hirsiseinät käsiteltiin ruskealla Liberon Bloom-puuvahalla yhteen kertaan. Sävyksi valitsin kauniin ruskean muskotin. Puuvaha on levitetty ensin isolla pensselillä, ja heti perään siveltimenvedot on häivytetty kuivalla nukkaamattomalla liinalla. Ruskeat matalat jalkalistat vaihdoimme valkoisiin paksumpiin ja koristeellisempiin.


Talosta löytyy kaksi vanhaa kakluunia, joten olemme pyrkineet remontoimaan taloa niin, että kakluunit saavat ansaitsemansa huomion asunnon keskipisteinä. Olohuoneen kakluuni on ruskea ja meidän makuuhuoneestamme löytyy valkoinen. Pintamateriaalivalinnat pyrimme valitsemaan ja tekemään niin, että ne sopivat talon henkeen ja että koko talon ilmeestä tulee yhtenäinen. Teemme remonttia miehen kanssa pääosin kahdestaan, joten aina ajan salliessa ja lasten ehdoilla edetään.

Tässä vielä puhelinkuva olohuoneesta ennen remonttia.


Lisää remonttipostauksia on luvassa heti joulun jälkeen ja niitähän sitten riittää, kun löytää vaan aikaa istua koneella. :) Instagramissa kannattaa myös seurata, sillä sinne tulee päivitettyä useammin remonttikuulumisia. Instagram Stories-osiosta löytyy esimerkisi usein videoita täältä remontin keskeltä ja muutenkin meidän touhuista.

Toivottelen kaikille jo oikein mukavaa joulua!

Palaan blogin kimppuun heti joulu- ja remonttikiireiden hellittäessä. Innolla odotan, että pääsen näyttämään teille ennen ja jälkeen kuvia. :)


16 kommenttia:

 1. Kaunis koti! Tunnelmallista Joulua uudessa kodissa!

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis olohuone, muuttui edukseen! :)

  VastaaPoista
 3. Kauniin näköistä :) Mukavaa joulua sinne remonttipuuhien keskelle!

  VastaaPoista
 4. Upea hirsiseinä 👌🏼 Hyvää Joulua ja tsemppiä remonttiin 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hirsiseinistä tuli kyllä kivat.:) Kiitos ja kiitos samoin! :)

   Poista
 5. Voi kuinka kaunista! Onnea uuteen kotiin ja ihanaa joulun aikaa! :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis muutos! Ihana tuo lattia! Onnea uuteen kotiin.

  VastaaPoista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan