Slider

Muutto uuteen kotiin lähestyy

8. marraskuuta 2017


Paljon on sattunut ja tapahtunut viimeisten kuukausien aikana. Oikeastaan enemmän mitä pääkoppa on ehtinyt vielä edes rekisteröimään. Pahoittelen hiljaisuutta, mutta blogin kirjoittamiselle ei vain ole yksinkertaisesti löytynyt aikaa. Viime kuukausiin on mahtunut mm. ulkorakennusten maalaamista, remonttia, vanhimman tytön eskarin aloitus, nuorimmaisen kävelemään opettelua, asunnon myynti ja uuden ostaminen. Myös vastoinkäymisiä ja huonoa tuuria on ollut mukana matkassa, mutta tällä hetkellä kaikki näyttää kuitenkin taas ihan hyvältä. Viime päivät ovat menneet sitten taas tavaroiden läpikäymiseen ja pakkaamiseen. Remontin ja sen jälkeen muuttolaatikkokaaoksen keskellä kameraan tarttuminen ei ole tullut oikeastaan edes mieleenkään.Kuten kuvistakin näkyy, niin alakerrassa on uusi parketti. Nämä kuvat olen ottanut muistoksi uudesta lattiasta pian parketin asentamisen jälkeen. Otin vähän laajempia kuvia, niin saa paremman kokonaiskuvan siitä miltä meidän alakerta näyttää. Valitsin uudeksi parketiksi Parlan tammea olevan mattapintaisen lankkuparketin. Parketin leveä lankkumainen profiili on oikein kaunis, ja se toi sävyllään mukavasti lämpöä ja kodikkuutta asuntoon. Yritin valita mahdollisimman ajattoman ja laadukkaan parketin, jotta se sopisi moneen makuun ja kestäisi aikaa. Tärkeää oli myös se, että parketti sopii keittiön yläkaappien kanssa yhteen.

Ollaan kyllä tykätty uudesta parketista paljon. Lattia tuntuu mukavalta ja lämpöiseltä jalan alla, ja askeleet tuntuvat myös pehmeämmiltä. Uusi parketti on maalattuun parkettiin verrattuna huomattavasti helpompi pitää puhtaana, ja lika ei näy läheskään niin selvästi mitä valkoisessa lattiassa. Valkoisen maalatun parkettilattian pitäminen kauniin puhtaana kolmen lapsen ja kahden koiran kanssa, varsinkin kurakeleillä oli näin jälkikäteen ajateltuna kyllä suoraan sanottuna hullun hommaa. 


Saamme loppuviikosta avaimet uuteen kotiin. Siellä meitä odottaa noin reilu 160 neliöinen hirsirunkoinen omakotitalo yhdessä tasossa. Ensivierailulla molemmat ajattelimme heti, että tässä talossa on potentiaalia ja tämä tuntuu ihan kodilta. Myös lähes kaikki vaatimuksemme täyttyivät. Sijainnista jouduimme tinkimään, mutta päätettiin että opitaan elämään sen kanssa, että välimatkat töihin ja kauppaan jne. kasvavat. Kyseessä oli myös ensimmäinen talo mistä myös lapset olivat innoissaan.

Päätettiin aika nopeasti jättää asunnosta tarjous ja pistää oma asunto myyntiin. Asuntomme löysikin sitten uudet asukkaat parissa viikossa ja meidän tarjous omakotitalosta meni läpi. Eli kaikki tapahtui hyvin nopealla aikataululla. Marraskuun loppupuolella on määrä luovuttaa tämän asunnon avaimet eteenpäin. Aika riskillä mentiin, mutta tällä kertaa se kannatti. Tähän kaikkeen meni aikaa alle kuukausi ja kaikki sujui tosi nopeasti ja hienosti, joten suuri kiitos kuuluu Porvoon Huoneistokeskukselle.


 Tässä asunnossa ehdimme asua reilut kuusi vuotta. Aika on mennyt tosiaan kuin siivillä. Olo on haikea, sillä tässä asunnossa kaikki lapset ovat syntyneet ja kasvaneet tähän asti. Tähän asuntoon heidät on tuotu synnytyssairaalasta, ja tässä asunnossa on naurettu ensimmmäiset naurut ja otettu ensimmäiset askeleet. Vaikka olo on haikea, niin se on samalla onnellinen, sillä joku toinen pääsee nauttimaan tästä kodista ja meidän matkamme jatkuu uudessa isommassa kodissa. Uudessa kodissa kaikille ja kaikelle on enemmän tilaa ja kaikki saavat omat huoneet.

Tulevasta talosta löytyy mm. pari vanhaa kakluunia, hirsiseiniä, oma piha ja viisi makuuhuonetta. Asunto kaipaa vain pientä pintaremonttia, jotta saadaan siitä omannäköinen ja pinnat päivitettyä tähän päivään sopiviksi. Eli eiköhän täälläkin ala sitten postauksia taas lentelemään uudesta osoitteesta. Vielä on vähän mietinnässä, että jatkanko tässä samassa osoitteessa vai pistätkö kokonaan uuden blogin pystyyn. Mitä mieltä olette?


Myös lähestyvät Taidetehtaan Joulumarkkinat ovat työllistäneet minut kaiken vapaa-ajan, sillä menin ja varasin itselleni sieltä pöydän ensimmäistä kertaa. Pääset tästä kurkkaamaan että mitä minä olen oikein iltaisin (öisin) ja viikonloppusin puuhastellut. Kaikkia tuotteita en ole vielä ehtinyt lisäämään, mutta lisää kuvia on kyllä tulossa. Kannattaa ihmeessä tulla joulukuun 8.-10.2017. paikan päälle Taidetehtaan Joulumarkkinoille, sillä markkinoilta löytyy yli 120 myyjää. Saa nähdä miten minun siellä joukossa oikein käy.

Seuraava postaus tuleekin sitten varmasti jo uudesta kodista. Ajattelin tänne blogin puolelle kuitenkin tulla jo vähän rikkomaan hiljaisuutta ja kertomaan kuulumisia.

Palataan asiaan! Kaikkea hyvää teille! :)

13 kommenttia:

 1. Olipa kiva nähdä laajempia kuvia teidän kodista! Tsemppiä sinne muuttotohinan keskelle, innolla jo odotan juttua uudesta kodista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! Yleensä tulee otettua vain ns. fiiliskuvia.
   Kiitos paljon! Tänään saadaan avaimet uuteen kotiin niin päästään viikonlopun aikana viemään ekoja tavaroita. Onneksi tässä on reilu viikko aikaa muuttaa. :)

   Poista
 2. Innolla odotan myös juttua uudesta kodista. Tsemppiä muuttohommiin. :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis koti ja kauniit muistot kantavat kohti uutta! Tsemppiä ja onnea uuden kodin äärelle. Pysyttekö edelleen Porvoon suunnalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja näinhän se menee! Kukaan ei voi hyviä muistoja viedä! :)
   Kiitos paljon! Paikkakunta vaihtuu, mutta Porvoo on suht lähellä. :)

   Poista
 4. Kaunis koti teillä. Tsemppiä muuttoon!

  VastaaPoista
 5. Hei, onnea uudesta! Minäkin aikanaan pohdin paljonkin sitä, että haluanko jatkaa samaa blogia kun talo vaihtui uuteen, mutta lopulta päädyin pysymään samassa osoitteessa. Historia kulkee mukana niinkuin elämässäkin :-) Teidän uusi koti kuulostaa ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Lyde! :)
   Tuokin on kyllä totta. Ehkä se on ihan hyvä pysyä samassa vanhassa tutussa ja turvallisessa. Ehkä kaikille helpompaa. Katsotaan. :)
   Tulee varmasti kiva asunto, kun saadaan pinnat uusittua. :)

   Poista
 6. Ihana harmaan sävy seinissä, et sattuisi muistamaan mitä olette käyttäneet? Eksyin Idealistan joulujutusta blogiisi, kodikkaan näköistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos paljon!
   Alakerran seinissä oli Tikkurilan Deco Grey kartan 1966. 😊 On aika kylmä harmaa ja saattaa jossain tiloissa taittaa hieman violettiin. Uudessa kodissa meillä on Teknoksen 2500-n se on lämpöisempi harmaa. :) Hyvä keino on hakea värimallit kotiin, teipata ne seinään ja katsoa mitkä sävy näyttää eri valaistuksessa. Valo vaikuttaa niin paljon sävyyn. Mukavaa kevään odotusta! 😊

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan