Slider

Kasvit kasvattavat myös ihmistä

3. huhtikuuta 2017


Kirppikseltä tarttui viikonloppuna mukaan kymmenen saviruukkua 3,50 eurolla. Ihastuin vanhoihin saviruukkuihin, joihin oli muodostunut kaunis patinoitunut pinta ja joissa elämän jäljet näkyvät. Koska ruukut kaipasivat kukkia, niin suuntasimme koko perheen voimin Plantageniin ostoksille.


Tytöt olivat innoissaan kun saivat valita itselleen yhdet kukat. Molemmat ovat tällä hetkellä hyvin kiinnostuneita kukkien istuttamisesta ja hoitamisesta. Kukkien hoitaminen on ollut oikeastaan hyvin opettavaista, ja kasvit ovatkin herättäneet tytöissä paljon elämään ja ympäristöön liittyviä kysymyksiä. Kasvien avulla voikin hyvin havainnollistaa elämää, ja sitä miten luonto toimii. Lapset oppivat nopeasti että kukkia kastelemalla ja hoitamalla kukat voivat hyvin ja kasvavat. Huoli omasta kukasta on myös kova, jos se alkaa nuukahtamaan. Kasvien parissa puuhastellessa oppii huolenpitoa, kärsivällisyyttä ja vastuun ottamista. Lapsi oppii siinä sivussa myös käsittelemään tunteitaan. Hyvinvoiva kasvi tuo onnistumisen tunteen ja herättää riemua, huonosti menestyvä aiheuttaa puolestaan pettymystä ja surua.


Sanotaan että pienistä puroista syntyy suuri joki. Pienetkin asiat merkitsevät yllättävän paljon, ja toivonkin että kukkien hoidon lomassa lapseni oppivat ymmärtämään ja kunnioittamaan luontoa ja elämää ja pitämään niistä huolta. 

Oikein mukavaa tiistai-iltaa! :)

2 kommenttia:

 1. Ihan ekaksi, tosi upea tuo String! <3

  Ja jaan ajatuksesi kukkien hoitamisesta lasten kanssa. Meillä 5v poika halusi oman aloen 11v isoveljen vanavedessä. Hänellä kaktusvillitys meneillään :) Onneksi kuitenkin näitä suhteellisen helppohoitoisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Teija! :)

   Kukkien parissa puuhastelu on kyllä mukavan palkitsevaa ja rentouttavaa. Lasten touhuja ja innostusta on ihana seurata. Työt olivat kovasti myös kiinnostuneita Kaktuksista, ehkä sitten ensi kerralla kokeillaan niiden hoitamista. Meillä vanhempi tytöistä on nyt 5 v. Heh. :) Toivotaan että täälläkin pitäydytään suhteellisen helpohoitoisissa kasveissa, tämä äiti kun ei ole mikään viherpeukalo (ainakaan vielä). :D

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan