Slider

Videopostaus: Pääsiäismunien marmorointi kynsilakalla

13. maaliskuuta 2017


Kaapin perälle unohtuneille kynsilakoille tai hutiostoksille löytyy marmoroinnilla uutta käyttöä. Kynsilakan tulee kuitenkin olla vielä juoksevaa, sillä tässä puuhassa nopeus on valttia. Operaation aikana kannattaa huolehtia myös kunnollisesta ilmanvaihdosta, sillä kynsilakoista lähtevä haju on hyvin voimakas.


Tarvitset:

Marmoroitavaksi sopivia munia. Voit käyttää tyhjennetyn kananmunan kuoria tai valmiita askartelukaupasta saatavia munia. Itse käytin näitä Sinellistä ostamiani silkkimattapintaisia muovimunia, jotka näyttävät varsin aidoilta.

Kynsilakkoja. Voit käyttää yhtä tai useampaa väriä. Korkit kannattaa avata jo valmiiksi, sillä se nopeuttaa työskentelyä.

Astian huoneenlämpöistä/haalean lämpöistä vettä varten. Jos vesi on oikean lämpöistä kynsilakka jää kellumaan veden pinnalle. Vesi on liian kylmää/kuumaa, jos kynsilakka tippuu kivenä veden pohjalle tai se klönttiintyy samantien. Astian tulee olla riittävän syvä, jotta munan mahtuu upottamaan kokonaan veden alle.

Kertakäyttökäsineet.

Pieniä muovilusikoita / hammastikkuja kuvioiden muotoiluun. Itse tykkään käyttää pientä muovilusikkaa, sillä varrella voi vetää kuviota kynsilakkaan ja itse lusikalla kerätä ylimääräisen lakan pois vedestä. Mitä pienempi tikku, niin sen enemmän yksityiskohtia marmorointiin saa tehtyä.

Kynsilakanpoistoainetta tarvittaessa paikkojen siistimiseen. Kynsilakanpoistoaineella voi myös korjailla marmorointia tai poistaa sen kokonaan.


Tee näin: 

Etsi kaikki välineet valmiiksi pöydälle, sillä kynsilakka jähmettyy todella nopeasti. Suojaa pöytä hyvin esimerkiksi sanomalehdellä. Tiputa muutamia tippoja kynsilakkaa veteen. Halutessasi voi kuvioida lakkaa vetämällä esimerkiksi hammastikulla lakan läpi eri suuntiin. Upota muna kokonaan veden alle, ja odota hetki että veden pinnalle jäänyt kynsilakka alkaa jähmettymään. Kerää sitten ylimääräinen lakka esimerksiksi muovilusikalla pois vedestä ettei siitä jää klönttejä marmoroinnin päälle. Nosta muna pois vedestä ja laita se kuivumaan.

Vesi kannattaa vaihtaa tai puhdistaa todella huolella jokaisen munan jälkeen, ettei seuraavaan munaan tartu edellisen värjäyksen kynsilakkoja. Myös käsineet kannattaa vaihtaa välillä, ettei niistä tartu kynsilakkaa värjäämättömään munaan. Jos haluat lisää väriä munaan, niin odota ensin että se kuivuu kunnolla ja marmoroi se sitten sen jälkeen uudelleen. Samaan kynsilakkaveteen ei kannata upottaa munaan uudelleen, sillä jähmettymään alkaneesta kynsilakasta jää herkästi paksuja klönttejä marmoroidun munan pintaan.
Halusin kokeilla jotain uutta ja erilaista, joten nyt on blogihistoriani ensimmäinen videopostaus takana. Jos video ei jostain syystä näy, niin pääset näkemään sen myös täältä.

Lisäsin omiin pääsiäismuniin vielä ripustuslenkit jotta saan ne oksiin roikkumaan. Ripustuslenkin tein tekemällä munaan ensin reijän johon pujotin narunpäät ja tipan liimaa. Marmorointi on tosi hauskaa puuhaa ja tulos on jokaisella kerralla erilainen. Pienemmät lapset voi ottaa mukaan askarteluun vaikka antamalla heidän valita kynsilakkojen värit. Kynsilakalla voi marmoroida myös esimerkiksi kahvikuppeja tai ruukkuja. Vain mielikuvitus on rajana! :)


Kivoja askarteluhetkiä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan