Slider

Matto puhtaaksi ilman koko maton pesemistä

20. helmikuuta 2017


Isot ja painavat matot aiheuttavat likaantuessaan paljon harmaita hiuksia. Meilläkin kun on kolme pientä lasta ja kaksi koiraa, niin välillä sattuu ja tapahtuu. Pelkällä rätillä hankaaminen harvoin riittää maton puhdistamiseen, varsinkin jos siihen kaatuu jotain värillistä ruokaa tai juomaa. Suuret matot painavat myös hirvesti, erityisesti märkinä. Maton peseminen ja kuivattaminen talvisin on hankalaa, sillä suuri matto vaatii paljon tilaa ja se kuivuu hitaasti.

Keksin kerran kokeilla pestä tahran pois ihan uudella tavalla. Ajattelin jakaa vinkin myös täällä blogissa, sillä se on ollut varsin toimiva.


Tarvitset siis matalahkon pesusaavin, vettä, pesuainetta ja matonpesuharjan. Valitse pesuaine maton laadun mukaan. Itse käytän lähes aina pyykinpesuainetta. (Mäntysuopa on kuvausrekvisiittaa. En suosittele käyttämään Mäntysuopaa villamattojen kanssa.) Laita pesusaavi maton alle tahran kohdalle. Valuta maton läpi vettä ja pesuainetta, niin että pesuainevesi valuu alla olevaan saaviin. Voit tarvittaessa harjata mattoa saavin päällä, jos matto kestää hankaamista. Huuhtele lopuksi puhtaalla vedellä.

Kannattaa muistaa välillä kurkata maton alla olevaan saaviin ettei se täyty liikaa. Kun matto on puhdas ja tahra poissa, voi märän kohdan jättää saavin päälle kuivumaan ja vesi valuu alla olevaan saaviin. Pesuvesi kannattaa kuitenkin tyhjentää pois ettei se jää haisemaan maton alle. Tämän ajaksi maton alle voi laittaa vaikka pyyhkeen.

Valmista! Varsin helppoa ja nopeaa, eikö vain?
Saavipesu on säästänyt monet kerrat koko maton pesemiseltä.

Toivottavasti vinkistä oli iloa!
Mukavaa uutta viikkoa kaikille! Minä menen jatkamaan maton pesemistä. :)

9 kommenttia:

 1. Täytyykin kokeilla 😊 Juuri tiputin vastapestylle matolle currysen kapustan, ja tietenkin sille valkoiselle raidalle

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Menee varmasti testiin, kolmen pojan kanssa kun sattuu ja tapahtuu, myös matot tahriintuu.

  VastaaPoista
 3. Mä olen välistä raahannut ison maton kylppäriin ja vähän vastaavalla pistetekniikalla yrittänyt pestä :D Sä saat tän näyttämään paljoon helpommalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha. :D Täällä on myös aikaisemmin raahattu kylppäriin ja yritetty pestä vain se likainen kohta, mutta vähän helpompaa on kieltämättä ollut tuo saavipesu. :D

   Poista
 4. Tuo on toimiva idea. Meillä on olohuoneessa valkoinen matto, joka on hyvin altis likaantumaan. On ilmeisesti nukan malli sellainen, että imee kaiken lian itseensä. Siihen ostin Ikean tahranpoistoainetta, kun kaatui kaakaota. Toimi sekin aine matossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Sitä voisikin ostaa seuraavan kerran kun käy Ikeassa. :)

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan