Slider

Se tärkein huonekalu

6. huhtikuuta 2016


Sain Domargård - Villa Olivia blogin Sannalta haasteen jonka tarkoituksena on paljastaa se itselle tärkein huonekalu. Haaste on alkujaan lähtöisin Pikku Talo - blogin Sannalta. 

Minulle tärkeimmäksi huonekaluksi on noussut ehkä minun ja miehen yhdessä rakentama lankkupöytä. Itse pöydällä ei ole neljää vuotta pidempää historiaa, mutta pöytään käytetyillä lankuilla on sitäkin vanhempi. Lankut ovat löytö miehen isovanhempien naveetan vintiltä, Materiaali on kuusta ja lankut ovat paljon kovempaa ja painavampaa tavaraa kun mitä uudet kuusilankut ovat. Moni kyselee että miten pöytä on käsitelty ja sitä ei siis ole käsitelty millään aineella, vaan pinta on ainoastaan hiottu. Pöytä on pysynyt tästä huolimatta siistinä ja kun pöytä kaipaa perusteellisempaa puhdistusta puhdistan sen pienellä käteen sopivalla höyrypesurilla. Lankkupöytä on ollut hyvä valinta lapsiperheeseen, ja koska lankut ovat vanhoja ja niistä löytyy jo valmiiksi koloja ym. pientä vikaa, niin elämisen jättämät jäljetkin sulautuvat hyvin joukkoon.


Pöydällä on pituutta 240 cm, korkeutta 78 cm ja leveyttä 85 cm. Pöydän ympärille mahtuu helposti kahdeksan henkilöä ja tarvittaessa pöydän ympärille saa mahtumaan jopa 12 henkeä.

Pöydän parina on Vitran Dsr tuolit joihin olen edelleen erittäin tyytyväinen. Tuoleissa on mukava istua ja ne on helppo puhdistaa. Meidän tuolit on vanhempaa tuotantoa ja ovat siksi hieman matalammat kuin vuonna 2015 uudistettu hieman  korkeampi (2 cm) malli. Pöytä on aavituksen liian korkea tuolle matalammalle tuolimallille, mutta emme ole kuitenkaan raaskineet madaltaa pöytää ja olemme jo niin tottuneet nykyiseen istumakorkeuteen.Kuten kuvista huomaa mitään sen ihmeempää ei ole ruokahuoneen sisustuksen kanssa tapahtunut. Vähän keväisempää ilmettä olin  kuitenkin kaivannut ruokahuoneeseen jo pidemmän aikaa, joten ensiapua tähän vaivaan toi viime viikoloppuna Plantagenista tarttunut viherkasvi. Kasvin runko on hauskasti letillä. En ole mikään viherpeukalo joten toivottavasti kasvi selviää hengissä minun hoidossani.... :D Sen olen huomannut että monesti kasvin siirtäminen parvekkeelle kesän ajaksi pelastaa tilanteen. Odottelenkin kovasti että ilmat lämpenevät, jotta pääsen istuttamaan parvekkeelle kukkia ja nauttimaan auringosta ja lampinäköalasta.


Oikein keväistä viikon jatkoa kaikille! :)

(Hups, lampunvarjostin on vähän vinossa ;))

16 kommenttia:

 1. Pöytä on kyllä hieno ❤️

  VastaaPoista
 2. Kaunis pöytä ja tarina sen takana. Meillä myös ruokahuoneessa mieheni ja minun yhteistyönä tehty ruokapöytä. Ja, nuo teidän tuolit ovat ihanat, sopivat hyvin pöydän pariksi.

  VastaaPoista
 3. Teillä on kyllä upea pöytä! Nyt vasta muistin, että taisin itsekin saada tämän haasteen. Käyköhän niin, että minunkin vastaus tulee olemaan pöytä..? :-D

  VastaaPoista
 4. Pöytä on todellakin aarre♥ Niiiin upea! Taidanpa tehdä itsekin tällaisen haastepostauksen:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! :) Siitä on tosiaan muodostunut tosi tärkeä meille. :)
   Tee ihmeessä. Täytyy tulla kurkimaan. :)

   Poista
 5. Tuo pöytä on ihan mielettömän upea, joten en yhtään ihmettele valintaasi! Kauniita kuvia! <3
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Heippa. Ostettiin koekäyttöön yksi valkoinen dsr sitä uudempaa korkeampaa mallia. Nyt mietin, ostetaanko mustia vai valkoisia, kun meille passaisi molemmat. Tuo valkoinen on ollut käytössä pari kk ja todella helppohoitoiselta vaikuttaa. JOtenkin vaan aloin jahkaamaan vielä värin kanssa loppujen osalta. Vai pitäisiköhän ostaa musta ja vielä koekäyttää ennen kuin ostaa loput. :D Mietin vaan, että pinttyyköhän tuo valkoinen pidemmässä käytössä (10 vuodessa vaikka) esim. kellertäväksi. Oletko huomannut teillä mitään? Uskallatko käyttää esim. taikasientä puhdistukseen vai tuleeko sillä laikukkaaksi? Mustissa varmasti näkyy sormenjäljet ja pöly paljon pahemmin... Meillä ei yleensä olla kotona farkuilla vaan jollain verkkareilla, niin värjäymiä en niinkään pelkää. :)
  t. neljän tahmatassun äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Mustatkin ovat upeat! Juuri eilein ihailin niitä Vepsäläisellä. :) Ensimmäiset tuolit ostettiin n. neljä vuotta ja en ole vielä ainakaan huomannut niissä mitään värieroa muiden uudempien tuolien rinnalla. Ikäeroa tuoleilla on n. 1-2 v. Meiltä löytyy myös valkoinen Dar tuoli, valkoinen Dsw tuoli työhuoneesta ja olohuoneessa on Rar keinutuoli. Niidenkin valkoisen sävyt ovat pysyneet hyvin samanlaisena. En uskaltaisi ehkä taikasientä käyttää, kun se hioo samalla puhdistettavaa pintaa. Olen itse käyttänyt Universal Stonea vaikeampiin tahroihin (isommissa S-marketeissa olen ainakin törmännyt. Paketissa on puhdistusaine ja kaksi pehmeää sientä) Universal Stonesta jää valkonen matta pesuainekerros kuvuessaan, joten pinta pitää puhdistaaa vielä puhtaalla liinalla. Se on ihan loistotuote millä on monelta sotkulta pelastauduttu, suosittelen! :)

   Poista
 7. Nyt muistin palata lukemaan vastauksen. :) Täällä nyt testissä musta ja valkoinen tuoli ja koska meillä on mustat tripptrappit niin taidan kallistua mustiin. Ehkä. ;)Nainenhan saa muuttaa mieltään. Molemmat on kyllä ihania. <3 Pitää nyt jonkin aikaa testailla miten tahrat näkyy jne. Yksi erivärinen tuoli saa olla sitten pöydän päässä. Tosiaan hyvä huomio, ettei ehkä kannatakaan taikasientä käyttää vaan vaikka tuota universal stonea. Pitääpä muistaa. Nuo on kyllä todella hyvät istua ja näkyy meidän avokeittiö-olohuoneessa joka puolelle.

  VastaaPoista
 8. Heippa! Ja onneksi olkoon tulevasta perheen lisäyksestä! Löysin blogiisi Puistolassa-blogin printtikauppalinkin kautta. Onko sinulla vielä myynniaaä printtejä vai ymmärsinkö väärin?

  Mai

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Kiitos! :) Valitettavasti minulla ei ole enää printtejä myynnissä.
   Mukavaa kevään jatkoa! :)

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan