Slider

Työhuoneen pintaremontti

10. heinäkuuta 2015

Täällä on hihat heiluneet ja maalisuti viuhunut, sillä tässä kuussa on tarkoitus toteuttaa pintaremontti kolmeen eri huoneeseen. Tämä kuukausi tulee siis olemaan blogissa hyvin remonttipainotteinen. Ensimmäinen pintaremontti on nyt ohitse ja tänään pääsettekin kurkistamaan ensimmäiseen huoneeseen. Aloitimme asunnon remontoinnin työhuoneesta neljä vuotta sitten jolloin ostimme nykyisen asuntomme. Oma sisustusmaku on muuttunut tässä matkan varrella aika paljon ja olinkin haaveillut työhuoneen uudistamista jo pidemmän aikaa. Tähän Pieneen pintaremonttiin tarjoutui loistava mahdollisuus nyt kun pääsin tekemään yhteistyötä K-raudan kanssa.

 Mies viettää meistä eniten aikaa työhuoneessa, joten pintaremontin tavoitteena oli tehdä huoneesta miehisempi ja ennen kaikkea muihin asunnon pintoihin ja sisustukseen paremmin sopiva. Kerroinkin edellisessä postauksessa, että aloitan remontin suunnittelemisen usein niin, että läden hakemaan inspiraatiota sisustuskuvista. Työhuoneen pintaremonttia suunnitellessani nappasin ideoita kolmesta eri kuvasta. Kuvat pääset näkemään tästä.


Aloitin huoneen remontin poistamalla seinistä tapetit. Huoneen kolmella seinällä oli valkoista valossa kimaltelevaa tapettia ja ikkunaseinällä oli aikaisemmin sininen tapetti valkoisella lehtikuviolla. Varsinkin kimalteleva tapetti oli alkanut kyllästyttämään ja se oli niin pehmeää materiaalia, että pinta oli ottanut jo aika monta osumaa. Kun ostimme asunnon, poistimme silloiset tapetit ja tapetoimme seinät uudelleen, sillä tapettien alta paljastuneet seinäpinnat olivat ihan täynnä reikkiä ja kaikenlaisia kuoppia. Olin silloin viimeisilläni raskaana ja meillä oli kuitenkin koko asunnon remontti vielä edessä, joten halusimme päästä seinät tapetoimalla vähän helpommalla ja säästää aikaa. Nyt päätin että seiniä ei enää tapetoida, vaan ne maalataan vaikka tiesin millainen tasoitustyö minua tapettien alla odottaa. Minulla meni purkillinen tasoitetta työhuoneen seiniin ja kyseessä ei siis ole mikään kovin iso huone. Tapettien poistamiseen käytin päivän, seinien tasoittamiseen meni aikaa pari päivää ja maalaamiseen käytin muutaman päivän. Maalasin kaikki seinät kolmeen kertaan, jotta sain maalipinnasta riittävän tasaisen värisen. Remontti kesti noin viikon verran ja remontoin huonetta aina kun muilta hommilta ehdin.


Työhuone on suorakaiteen muotoinen ja aika kapea. Huone on 180 cm leveä ja pituutta huoneella on 350 cm. Se on alunperin toiminut vaatehuone/varasto käytössä. Päätin kokeilla huoneen seinään tummaa sävyä, sillä halusin yrittää luoda optisen harhan leveämmästä huoneesta. Maalasin myös toisen pitkistä seinistä tummemmalla, jotta saisin seinän painumaan ikäänkuin "syvemmälle" ja näin huoneen näyttämään isommalta.

Seinien väri on valittu Ikeasta ostamiemme harmaiden BOTKYRKA-seinähyllyjen mukaan. Suunnistimme Ikeasta suoraan K-rautaan ja vertailin siellä K-raudan parkkipaikalla värilastuja auton takakontissa olleisiin hyllyihin, sillä halusin seiniin mahdollisimman saman sävyn. Tumman harmaa sävy on Tikkurilan Deco Grey värikartan sävy 1948.

Mies asensi keskiviikkoiltana hyllyt seinään minkä jälkeen pääsin asettelemaan hyllyille esineitä. Kirpputorilta löytämämme vanha kello pääsi aitiopaikalle hyllylle ja muut esineet löysivät tiensä sen ympärille. Hyllyiltä löytyy mm. By Lassenin Kubus-kynttelikkö ja Iittalan Nappula kynttilänjalat. Hay:n puinen käsi oli myös pakko asetella hyllylle. Korkki kannelliset valkoiset laatikot on ostettu Ikeasta. :)


Mitä pidätte huoneen muutoksesta? Onnistuiko pintaremontti?

Oikein ihanaa loppuviikkoa! 

Postaus toteutettu yhteistyössä K-raudan kanssa.


20 kommenttia:

 1. Tosi kaunis työhuone :))

  VastaaPoista
 2. Onnistui ehdottomasti! Seinien väri on tosi hyvä, ja idea hyllyjen & seinän värin yhteensopivuudesta on huippu! Tummalta taustalta noi valkoiset esineet tulee hyvin esille. Jo maton poistaminen vähentää (ainakin kuvissa) huoneen pitkulaista tunnelmaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla Miina! :)
   Väri on kyllä tosi kiva ja jotenkin niin ryhdikäs. :)
   Matto lisäsi tosiaan huoneen pituusvaikutelmaa, kun se oli niin pitkä ja kapea.

   Poista
 3. Ihanasti rauhoittaa tuo tummahko harmaa sävy! Pintaremonttia olen tässä itsekin aloittelemassa ja mietinnässä olisi kanssa jonkun sävyinen harmaa vierashuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Minttu! :)
   Kannattaa tutustua Tukkurilan Deco Grey värikarttaan. Se on täynnä ihania neutraaleja harmaansävyjä. :)
   Kivoja remonttihetkä sinne! :)

   Poista
 4. Tosi hieno lopputulos :) Jännä juttu, mutta työhuone näyttää ehkä hitusen isommaltakin, vaikka nyt onkin tummaa seinää...
  Meilläkin muuten juuri kuvaillaan tummentunuttta työhuonetta :)

  Kivaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Minustakin työhuone näyttää nyt vähän isommalta! :)

   Sitä samaa! :)

   Poista
 5. Suuren ja upean työn olet tehnyt, iso peukku! :) Näyttää kutsuvalta työhuoneelta nyt! <3

  VastaaPoista
 6. Hieno makeover työhuoneessa. ;) Tästä sainkin meille kotiin kaivattua inspistä omaan työhuoneeseemme. Siellä seinät huutavat oikein kunnolla muutosta. On vielä edellisen asukkaan jäljiltä vääränväriset seinäpinnat. Upeasti uppoaa seinäväriin nuo Ikean hyllyt ja valkoiset esineet korostuvat siitä parhaiten esiin, pidän kovasti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirella! :)
   Oikein mukava kuulla! Kivoja remonttihetkiä! :)

   Poista
 7. Todella onnistunut lopputulos! Erityispisteet sanoinkuvaamattoman kauniille seinän harmaalle sävylle!!! Silmä lepää tässä harmonisessa ja selkeässä tilassa <3

  VastaaPoista
 8. Onpa kiva väri tuo harmaa!!! Meilläkin tuöhuone vielä remonttia vailla ja tästä sain paljon inspiraatioo lähteä sitä toteuttamaan, ehkä vielä kesän aikana. Meillä myös rempataan koko kuukausi ja nyt on vuorossa upotetut ulkovalot terasseille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! Sävy on kyllä tosi ihana. Mukava kuulla! :)
   Mukavia remppahetkiä sinne! :)

   Poista
 9. Voi, kuinka kaunis kokonaisuus. Oikein onnistunut:)

  VastaaPoista
 10. Kaunis ja toimivan näköinen kokonaisuus. onnistunut ja rauhallinen tunnelma.

  VastaaPoista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan