Slider

Avaimet onnistuneeseen pintaremonttiin

3. heinäkuuta 2015


Heinäkuussa blogissa remontoidaan ahkerasti, sillä pääsin tekemään yhteistyötä K-raudan kanssa. Luvassa on kivoja remonttiaiheisia postauksia ja mm. työhuoneessa ja lastenhuoneessa tulee tapahtumaan muutoksia. Tähän yhteistyöehdotukseen oli helppo tarttua, sillä olen paikallisessa K-raudassa varmasti yksi niistä vakionaamoista. Olen myös saannut siellä asioidessani aina loistavaa ja asiantuntevaa palvelua.

Ajattelin lähteä postauksissa liikkeelle ihan alusta, eli kerron siitä miten ja mistä aloitan remontin suunnittelemisen ja siitä millaisia pohjatöitä ja valmisteluita on hyvä tehdä ennen varsinaiseen pintojen uudistukseen ryhtymistä.


Ennen remonttiin ryhtymistä on tietenkin hyvä olla selkeä kuva ja suunnitelma siitä mitä remontilta haluaa ja mitä tullaan tekemään. Sanonta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, pitää tässäkin tapauksessa erittäin hyvin paikkansa. Hyvä keino lähteä liikkeelle on hakea inspiraatiota vaikkapa netistä tai lehdistä. Esimerkiksi Pinterest on loistava paikka inspiraation etsimiseen. Itse olen kerännyt Pinterestiin kansioita huoneittain ja aina kun jokin kiva kuva tai idea tulee netissä vastaan lisään kuvan sille varattuun kansioon. Kuvista on mm. helpompi hahmottaa miltä jokin asia saattaisi näyttäisi omassa kodissa tai mitä sen ympärille sopii ja mitä puolestaan ei sovi.

K-raudan Pinterest sivuille pääset tästä.


Sitten kun minulla on jokinlainen alustava suunnitelma/mielikuva päässäni lähden kierrokselle rautakauppaan. Aloitan kierrokseen yleensä pintamateriaaleihin tutustumisella. Mukaan kotiin lähtee maalien värilastuja, värikarttoja ja tapettien näytepaloja. Jos en ole täysin varma kahden tai usemman sävyn välillä otan kaikista värilastut mukaan ja pohdin asiaa paremmin kotona. Seinäpinnat ovat kuitenkin sen verran isoja pintoja ja ne vaikuttavat huomattavasti asunnon ilmeeseen ettei arpomaan kannata alkamaan.Koska valaistus vaikuttaa huomattavasti siihen miltä värit näyttävät ja koska kotona valaistus on ihan erilainen kun mitä kaupassa, on erittäin tärkeää ottaa mukaan näytteitä joiden avulla voi tarkistaa miltä sävy näyttää omassa kodissa. Itse tykkään vertailla väriliuskoja myös eri asioihin kotona kuten huonekaluihin, lattiaan ja muihin seiniin, sillä väreihin vaikuttaa myös kaikki ympärillä oleva. Mallipalat voi esimerkiksi ripustaa seinälle ja niitä kannattaa katsoa mahdollisimman erilaisissa valaistuksissa.

Tärkeää on tietenkin myös heti alussa lyödä lukkoon remontin budjetti. Rautakaupassa on hyvä käydä tarkistamassa hinnat, jotta pääsee selville remontin kustannuksista.


Jotta pintaremontti onnistuu halutulla tavalla, on pohjatyöt ja esivalmisetulut tehtävä huolellisesti ja riittävästi aikaa käyttäen. Työtä edesauttaa laadukkaat työvälineet sekä kunnollinen tutustuminen annettuihin ohjeisiin ja ohjeiden tarkka noudattaminen. Itse olen tykästynyt ANZA-merkin työvälineisiin, sillä ne ovat osoittautuneet todella laadukkaiksi ja pitkäikäisiksi ja niiden jättämä jälki on erinomaista.

Ennen pintaremonttiin ryhtymistä maalattavat pinnat puhdistetaan, lattiapinnat suojataan ja listat ja valokatkaisimet on hyvä irrottaa tai suojata maalarinteipillä. Katonrajassa ja seinien kulmissa voi käyttää rajaajaa tai maalarinteippiä. Vanhat tapetit poistetaan huolellisesti, ruuvit ja naulat irrotetaan, reiät kitataan/tasoitetaan ja tasoitteen kunnollisen kuivumisen jälkeen paikattu kohta hiotaan huolella tasaiseksi. Reikien paikkaamisen ja pinnan hiomisen joutuu yleensä tekemään 2-3 otteeseen, jotta lopputuloksesta tulee riittävän tasainen. Ensimmäisellä kerralla tasoitetta on vaikea saada reikään tarpeeksi paljon ja se menee kuivuessaan tietenkin myös hieman kasaan. Paikattujen kohtien hiomisen jälkeen hiontaöly pyyhitään huolellisesti pois ennen maalaamisen aloittamista.Jos pohjalla on jokin muu kuin valkoinen maali, seinän väri on epätasainen tai seinällä on aikaisemmin ollut tapetti on seinä hyvä siistiä ja pohjamaalata ennen lopullista maalisävyä, jottei vanha pohja vaikuta päälle tulevan maalipinnan sävyyn. Valkoinen pohja tuo värit myös paremmin esille. Pohjamaali vähentää myös pintamaalin kulutusta ja lopputuloksesta tulee peittävämpi ja tasaisempi. Pohjamaalina voi käyttää vaikka Cellon vesiohenteista sisäkattomaalia, joka soveltuu hyvin myös pohjamaaliksi ja joka on kevyt ja helppo levittää.

Maali sekoitetaan huolellisesti ennen maalaamisen aloittamista, jotta seinäpinnasta tulee tasaisen värinen ja jottei seinässä esiinny kiiltoeroja. Lopullinen sävy on hyvä maalata seinään ainakin 2-3 kertaan riippuen maalin peittävyydestä ja itse sävystä. Maalipinnan on myös oltava täysin kuiva ennen uudelleen maalausta. Seinäpinnan kuivumiseen menee aikaa n. 2-4 tuntia maalikerroksen paksuudesta riippuen.

Yksityiskohtaisemmat ohjeet ja ohjevideon sisäseinien maalaamiseen löydät täältä.


Tapettien irroittamiseen käytän suihkepulloa. Laitan pulloon vettä ja tilkan Fairya. Suihkutan tapettia reippaasti suihkepullolla ja odotan että tapetti alkaa tummumpaan ja näyttää tasaisen kostelta. Repäisen tapetin saumasta/reunasta irti ja tapetti lähtee yleensä irti mukavan isoissa paloissa ja työ etenee nopeasti. On tärkeää odottaa että tapetti on läpeensä märkä. Jos ainoastaan pintakerros on märkä lähtee se erikseen irti ja tapetin pohjakerros jää vielä seinään kiinni. Koko seinää ei kannata kostuttaa kerralla siellä tapetti kuivuu todella nopeasti. On hyvä edetä pari vuotaa kerrallaan. Loput pienet tapetinriekaleet saa helposti seinästä irti kostuttamalla niitä ensin hieman suihkepullolla ja sen jälkeen hieromalla niitä kuivalla karhealla pyyhkeellä.

Hoidamme miehen kanssa yhdessä tapetoimisen. Mies tapetoi ja minä avustan ojentamalla tavaroita.

Hyvät ja selkeät ohjeet tapetoimiseen voit käydä katsomassa täältä.

Tärkeimpiä asioita pintaremontin onnistumisessa on siis huolellinen suunnittelu, hyvin tehdyt pohjatyöt, riittävä ajan käyttö ja ohjeiden huolellinen nouttaminen.


Mukavia remonttihetkiä!


Postaus tehty Yhteistyössä K-raudan kanssa.


2 kommenttia:

 1. Ihania värejä ja kuoseja näissä kuvissa. Meillä on aina joku remppa meneillään tai vähintäänkin suunnitteilla, mutta sellaista se on vanhassa talossa. Värit ja sävyt ovat kyllä todella tärkeitä ja niiden valitseminen voi olla joskus vähän hankalaa. Lopputuloksen kun näkee vasta työn valmistuttua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla Sari! :)
   Näinhän se menee. Mukavia remonttihetkiä sinne! :)

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan