Slider

Ruokahuoneen pintaremontti

22. heinäkuuta 2015


Työhuoneen jälkeen myös ruokahuone sai kokea ilmeen kohennuksen ja romanttinen tyyli vaihtui tässäkin huoneessa selkeämpään. Aloitin remontin poistamalla päätyseinällä aikasemmin olleen kukkatapetin. Ruokahuoneen uudeksi tapetiksi valikoitui Eco:n White Light-mallistosta löytyvä Jewel (1714). Tapetti on siitä hauska että sen kaunis itämäinen kuvio näkyy vain valon osuessa siihen, muuten tapetti näyttää ihan vain puhtaan valkoiselta.

Vaikka Eco:n White Light-mallisto on kokonaan valkoinen, on jokaisessa tapetissa kuitenkin sitä jotain mikä saa tapetin heräämään henkiin. Tapeteista löytyy mm. metallinhohtoa ja kimallusta. White Light on minusta loistava tapettisarja varsinkin heille, ketkä pelkävät kyllästyvänsä nopeasti tapetin kuviointiin tai väreihin. Koska tapetin kuvio on metallinhohtoinen, sen sävy elää ympärillä olevan valaistuksen mukaan, mikä takia tapetti ei ole kovinkaan hallitseva. Se ei siis sen ihmeemmin rajoita muiden värien käyttöä tai aseta kovin tarkkoja raameja muulle sisustukselle. Hyvä ajaton valinta siis.Ruokahuoneen valkoinen lipasto tuntui myös liian romanttiselta ja en halunnut, että se "hukkuvan" valkoista seinää vasten, joten maalasin sen tummanharmaalla. Lähes musta sävy on Tikkurilan Deco Grey värikartan sävy 1949. Maalina käytin himmeää Helmi kalustemaalia. Uusi väri on kaunis ja se toi lipastolle mukavasti lisää ilmettä ja ryhtiä. Mietin vielä vetimien vaihtamista. Voisin vaihtaa ne vaikka näihin Cellon kuppivetimiin.


Huoneen sivuseinät maalasin samalla harmaalla sävyllä mitä meiltä löytyy olohuoneen päätyseinästä. Sävy on Deco Grey-värikartan sävy 1966 sekoitettuna täyshimmeään Harmony Sisustusmaaliin. Olohuone ja ruokahuone ovat peräkkäiset huoneet ja niiden välinen seinä on avattu, joten on kiva että huoneet sopivat nyt paremmin yhteen. Huoneen sisustus on vielä vähän työn alla, mutta eiköhän siitä ihan hyvä rakennu.


Mitä pidätte huoneen muutoksesta?

Postaus toteutettu yhteistyössä K-raudan kanssa.


25 kommenttia:

 1. Upea lopputulos :) Ja kauniisti stailattu!

  VastaaPoista
 2. Aivan upeaa!! Ihana idea vetää tuo senkki mustaksi. Tositosi kaunista!

  VastaaPoista
 3. Valkoista, mustaa ja vanhaa puuta - kaikkea sitä, mitkä ovat omia suosikkejani! Eli siis tykkään! :)

  VastaaPoista
 4. Kaunista... hienosti olet yhdistänyt viileitä ja lämpimiä värisävyjä. Upea!

  VastaaPoista
 5. Todella onnistunut muutos! Huone on nyt mukavan rauhallinenn ja selkeä. Tykkään!!

  VastaaPoista
 6. ja pitää napata tuon lipaston maali-sävy ylös, tuo on just passeli väri meidän pojan tulevaan sänkyyn, kun en ihan mustaa halua :)

  VastaaPoista
 7. Hei. Ihanan näköistä! :) Löysin blogiisi miettiessäni uusia ruokapöydän tuoleja. Voisitkos kertoa hieman kokemuksia noista dsr tuoleista, että millaiset on käytössä? Onko teillä tuolien jaloissa huonekalutassut? Millaiset on puhdistaa? Toimisiko lapsiperheessä, jossa lapset vauvasta teini-ikäisiin, eli kovalla käytöllä tulisivat olemaan.

  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos T! :)
   Tuolit ovat kyllä olleet ihan loisto-ostos näin lapsiperheessä. Meillä lapset 1,5 v ja 3,5 v. Ovat tosi helpot pitää puhtaana, kevyet ja hyvät istua. :) Tuolien jalkojen alle olemme laittaneet huopatassut. Pelkkää hyvää olen kuullut tuoleista. :)

   Poista
  2. Oi kiitos vastauksesta, muistin nyt tulla lukemaan. :) Tämä kuva teidän ruokatilasta on niin kaunis ja vaikuttava, että se on osaltaan vahvistanut päätöstä juuri noista tuoleista. Palaan aina katsomaan tätä kuvaa uudelleen ja uudelleen. Kiitos inspiraatiosta!

   T

   Poista
  3. Eipä mitään! :)
   Todella mukava kuulla! Kiitos! :)

   Poista
  4. Heippa, onkos nämä tuolit niitä matalempia? Yltääkö hyvin pöydän ääressä? :) Onko teidän pöytä minkäkorkuinen?

   Poista
  5. Nämä ovat niitä vanhempia matalampia. Meidän pöytä on ihan standardikorkuinen, eli tuolit voisivat periaatteessa olla hieman korkeammat. :)

   Poista
 8. Kaunis lopputulos! Tumma lipasto on hyvä ryhdittäjä tilaan.

  VastaaPoista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan