Slider

Ensiasunnon sisustaminen

18. toukokuuta 2015


Muistan kun itse muutin pois kotoa - mukaan ei lähtenyt kovin paljon mitään. Siinä vaiheessa en vielä hirvästi miettinyt sisustamista, otin mukaan vain kaiken mitä sain ja tarjottiin, sillä opiskelijan budjetilla ei paljon sisustettu ja osteltu uusia huonekaluja. Ensimmäiseen kotiin muuttavalle tarjotaankin monesti sellaisia huonekalua ja tavaroita, mitkä ovat jäänneet muille sukulaisille ja ystäville ylimääräisiksi. Sisustus saattaa siis olla hyvinkin erilaisen tyylien, värien ja aikakausien sekamelska. On kuitenkin hyvä jo alussa lähteä pohtimaan jonkinnäköistä punaista lankaa jonka ympärille oman kodin sisustus rakentuu.

Yleensä ensiasunto on myös pieni yksiö tai kaksio, joten kannattaa miettiä tarkasti mitä oikeasti tarvitsee ja mitä asuntoon ylipäätänsä mahtuu. Suuret ja kovin masiiviset huonekalut kannattaa usein suosiolla jättää pois, sillä ne saattavat tehdä asunnosta ahtaan tuntuisen ja muutenkin hankaloittaa kulkemista ja asunnon siivoamistakin.

Lupailin, että pääsette kurkkaamaan siskoni ensimmäiseen vuokra-asuntoon, mihin olin tekemässä isäni kanssa pientä pintaremonttia. Olin myös mukana auttamassa siskoani asunnon sisustamisessa.


Vaikka tässä ensiasunnossa lähes kaikki huonekalut ja esineet on saatuja ja tuunattuja, pyrittiin sisustuksesta silti rakentamaan yhtenäinen. Tässä asunnossa punaisena lankana toimivat värit. Asunnossa on punaruskea lattia ja osa asunnossa jo valmiiksi olleista kalusteista ovat osin punaruskeita, kuten tuo eteisessä näkyvä iso vaatekaappi. Muina väreinä asunnosta löytyy valkoista, mustaa ja beigeä.

Asunnon katseenvangitsijana ja sisustuksen inspiraation lähteenä toimii siskoni Ikean-reissullamme ostama Ikean Art Event 2015-malliston mustavalkoinen juliste. Julisteiden teemana on katutaide. 12 katutaitelijaa eripuolelta maailmaa ovat luonneet jokainen omat julisteensa mallistoon.


Tässä pieni kuvakollaasi asunnon tyylistä:


Kaikki seinäpinnat uusittiin, eli reijät ja kolot paikattiin, hiottiin ja maalattiin ennen varsinaiseen muuttopuuhaan ryhtymistä. Myös kellastuneet patterit maalattiin uudelleen. Asunnon seiniin valittiin paljon kehuttu ja hyväksi havaittu Tikkurilan Paperi-sävy. Kahteen asunnon seinistä valikoitui neutraali hennon vaalea harmaaa.

Alla muutama realiteettikuva lähtötilanteesta ja remonttikaaoksesta. ;)


Yllä näkyvässä kuvassa oleva tehosteseinä oli tehty kiiltävää hopeamaalia seinän pintaan levittämällä. Alta näkyi läpi valkoinen pohja ja seinällä oli paljon vanhoja reikiä ja koloja. Myös eteisestä ja keittiöstä löytyi samaa hopeamaalia. Myös nämä seinät paikattiin ja hiottiin ja päälle maalattiin Tikkurilan valkoisella Paperi-sävyllä.

Maalauspuuhien jälkeen asuntoon tehtiin perusteellinen siivous ja myös kaikki ikkunat pestiin.

Sohvalta löytyvät Ikean lintukuvioiset ÖNSKEDRÖM-tyynyt ovat hauskat ja persoonalliset. Sohvalta löytyy myös Luhta Homen Kirje-tyynynpäälliset. Sohvapöytänä toimii meidän vanha ruokapöytämme joka maalattiin valkoiseksi. Mies myös lyhensi pöydän jalkoja, jotta siitä saatiin sopivan korkuinen.


Sänkyyn pedattiin Luhta Homen kauniit mustavalkoiset Kaisla-tyynyliinat sekä pussilakana. Olohuoneesta löytyy samaa Kaisla-sarjaa olevat hennot ja valoa läpäisevät beige-valkoiset verhot.

Siskoni kaipasi asuntoon  ripauksen rock-henkeä ja sitä tuotiin sisustukseen Art Event-julisteen lisäksi wc:n vihreänkeltaisilla Luhta Homen Aalto-pyyhkeillä, sekä mustaa väriä ja mustia yksityiskohtia lisäämällä.

Kylpyhuoneen peilikaappi ja suihkukaappi vaihtuivat uusiin ennen siskoni muuttoa. Kylpyhuone on vuokra-asunnon kylppäriksi oikein kiva ja mukavan erilainen.


 Vuokranantaja uusii vielä keittiön, ajankohdasta ei ole vielä tietoa.

Ruokapöytänä keittiössä toimii Ikean jatkettava BJURSTA-ruokapöytä, joka meillä on joskus aikoinaan ollut työpöytänä. Pöytä käy hyvin pieneen tilaan ja vieraiden tullessa kylään sen saa  tarvittaessa nopeasti jatkettua isommaksi.


Mitä mieltä olette tästä ensiasunnosta? Lähes koko asunto on sisustettu muille ylimääräisillä huonekaluilla ja esineillä. Osa huonekaluista kaipasi vain uutta maalia tai pientä tuunaamista.


Mukavaa uutta viikkoa! :)


12 kommenttia:

 1. Näyttääpä ihanan raikkaalta ja rauhalliselta, ei mitään ylimääräistä ja noi vessan keltaiset väripilkut on tosi kivat! Onnea siskolle ekasta asunnosta!
  E

  VastaaPoista
 2. Todella kivasti sisustettu ja asunto vaikuttaa varsin tilavalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aidafoum! :) Asunto on tosi tilavan tuntuinen yksiöksi. Keittiö ja kylpyhuone ovat myös tosi hyvän kokoiset. :)

   Poista
 3. Kauniita juttuja on ja ihanan selkeää :)

  VastaaPoista
 4. On kyllä tosi selkeä ja seesteinen ensiasunnoksi.. Minulla oli kukertava sohva, sinapinkeltaiset kaapinovet ja vessan peltiseinät olivat myös keltaiset.. Seinissä oli vihertävä kukkatapetti.. Apua, tekee oikein pahaa muistellakin.. Mutta oli se hienoa, kun oli oma kämppä!

  Erityisesti wc on tässä ihanan pirteäksi stailattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :D Ei minunkaan ensiasunto mikään hirveän kaunis ollut, siellä oli mm. mintunvihreä kylppäri. Minulla ei myöskään ollut aluksi sänkyä tai pöytää ja nukuinkin patjalla lattialla ja pöytänä oli muuttolaatikko. :D

   Kiitos Katri, kiva kuulla! :)

   Poista
 5. Mukavalta asunnolta näyttää :) Olisipa omakin eka kämppä ollut tuon näköinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asunto on kyllä kiva ja tosi tilava yksiöksi. Pohjaratkaisu on myös kiva. :)
   Tai minun! :D

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan