Slider

Kokemuksia valkoisesta nahkasohvasta

24. toukokuuta 2015


Täällä ollaan sairasteltu tämä viikko koko perheen voimin. Kiusana on ollut flunssaa ja kuumetta. Eilinen päivä oli mukava piristys kaiken sairastelun jälkeen, sillä eilen juhlittiin siskoni polttareita. Hauskaa oli ja parin viikon päästä päästäänkin jo sitten juhlimaan häitä. :)

Osa varmaan muistaakin että meillä oli asunto myynnissä. Asunnollemme ei löytynyt ostajaa (Saimme pari tarjousta, mutta emme sellaista tarjousta, että myyminen olisi ollut järkevää) ja 3 kk myyntisopimus päättyikin sitten alkuviikosta. Päätimme rentoilla kesän ihan rauhassa, joten asunnon myyminen saa ainakin toistaiseksi olla jäissä. Näyttöjä oli aika tiheään tahtiin, välillä 2-3:kin viikossa ja se jos jokin aiheuttaa paljon ylimääräsitä työtä ja järjestelyitä. Jatkuva lattiasta kattoon siivoaminen ja näyttöjen ajaksi pois lähteminen kahden pienen lapsen ja kahden koiran kanssa on aina oma operaationsa ja se on pitkän päälle myös aika väsyttävää.

Tämä meidän kotimme on vielä aika erikoinen kerrostaloasunnoksi, sillä talossa asuu vain neljä perhettä ja talo sijaitsee keskellä metsää hiekkatien varrella. Osasimme siis jo odottaa pidempää myyntiaikaa. Katsotaan jos sitten syksymmällä yritetään vaikka uudelleen. Meillä on haaveena jossain vaiheessa ostaa jokin remonttia kaipaava omakotitalo, mielellään isolla pihalla. Tämän haaveen touttamisella ei kuitenkaan ole mikään kiire, joten katsotaan mihin elämä meitä kuljettaa. :)

Meillä on ollut nyt nelisen viikkoa uusi sohva käytössä, ja ajattelin kirjoittaa hieman kokemuksia ja kertoa vähän tarkemmin tuosta  meidän valkoisesta sohvasta. Perheestämme löytyy tosiaan kaksi pientä lasta ja kaksi koiraa, joten sohva joutuu päivittäin aikamoiselle koetukselle.


Verhoiluksi sohvaan valitsimme siis valkoisen alcantara-kankaan ("nahan"). Alcantara on polyesterista ja polyuretaanista valmistettu mikrokuitukangas ja se muistuttaa todella paljon mokkanahkaa. Kangas on todella helppo puhdistaa ja se on myös hyvin monikäyttöistä, joten sitä käytetäänkin paljon mm. autojen, lentokoneiden ja laivojen verhoilemisessa. Myös meidän autosta löytyy alcantara verhoilu ja se on osoittautunut oikein hyväksi ja helppohoitoiseksi materiaaliksi, joten verhoilukankaan valinta oli varsin helppo tehtävä.

Alcantaran etuja kerrotaan olevan hengittävyys, antistaattisuus, sekä ympäristö- ja allergiaystävällisyys. Kangasta voi pestä vedellä ja (Marseille-)saippualla ja nämä riittävätkin yleensä alcantaran puhdistamiseen. Kangas hylkii myös likaa ja sen kerrotaan kestävän todella hyvin kulutusta, jopa paremmin kuin julkisiin tiloihin tarkoitetut kankaat. Itse olen puhdistanut sohvan tähän mennesssä pelkällä kostella liinalla, ja kaikki tahrat ovatkin lähteneet irti ihan vain kevyellä pyyhkimisellä. Sohva on siis todellakin ihanan helppo ja vaivaton puhdistaa. Pyyhkimisen lisäksi nostan sohvatyynyt  kerran viikossa pois ja imuroin rungon pehmeällä harjapäisellä suuttimella.


Sohvastamme saa kaikki päälliset irti ja ne voi pestä tarvittaessa koneessa 30-asteessa, hienopesuohjelmalla, ilman linkousta. Huuhtelu- tai valkaisuainetta ei saa käyttää, mutta tavallista pyykinpesuainetta voi käyttää kohtuudella. Vetoketjut suljetaan pesun ajaksi ja päälliset kuivataan mielellään vaakatasossa. Päällisiä ei saa puristella tai kiertää kuiviksi. Päälliset voi toki myös halutessaan viedä pesulaan pestäväksi.

Sohva on ollut tosi mukava istua ja se on saannut myös paljon kehuja varsinkin miespuolisilta istuskelijoilta. Sohvalla voi istua joko ryhdikkäästi tai sitten vain löhötä ja ottaa rennosti. Selkänojatyynyt ovat höyhentä ja ne kaipaavat välillä vähän pöyhimistä, mutta se on aika helppo toimenpide kun verhoilu on "nahkaa". Tyynyjä ei tarvitse siis mitenkään ravistella, vaan kevyt tyynyjen painelu riittää tekemään tyynyitä tasaisen pöyheät.

Sanotaan että Alcantarassa yhdistyvät arvokkuus ja käytönnöllisyys ja olen tästä täysin samaa mieltä.

Lisää Alcantara-kankaan hoitamisesta voit lukea täältä.


Mukavaa sunnuntai-iltaa! :)


10 kommenttia:

 1. Onnea uudelle sohvalle, hieno on. Ja ihan satumaisen kaunis tuo teidän olkkari <3

  VastaaPoista
 2. Eikös alcantar ole ihan kangasta, vain mokkanahan tyyppistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. :)

   "Verhoiluksi sohvaan valitsimme siis valkoisen alcantara-kankaan (nahan). Alcantara on polyesterista ja polyuretaanista valmistettu mikrokuitukangas ja se muistuttaa todella paljon mokkanahkaa."

   Huonekaluliikkeissä taidetaan kuitenkin yleisesti puhua Alcantara kankaisesta sohvasta nahkasohvana.

   Poista
 3. Hei! Olen miettinyt samantyyppisen sohvan hankkimista. Alcantara-kangas on minulle outo. Mielestäni nahkasohvalla on ikävä istua esim. lyhyet shortsit jalassa. Oletko huomannut alcantara-päällysteellä tällaista ongelmaa?

  Terveisin vasta mukavaan blogiisi tutustuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   Sohvalla on tosi mukava istua, se on ihanan pehmeä ja nahka on lämpöisen tutuista. :)
   Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen sohvaan. :)

   Poista
 4. hei mistä sohva on ostettu? :)

  VastaaPoista
 5. Hei!millä harmaan sävyllä olohuoneen seinä on maalattu?

  VastaaPoista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan