Slider

Miten meillä sisustetaan?

10. huhtikuuta 2015


Törmäsin tähän mielenkiintoiseen ja hauskaan haasteeseen useammassa blogissa ja päätin myös itse tarttua siihen. Alkujaan haaste on lähtöisin Talo Luck-blogista. Pyysin myös mieheltä vastaukset, sillä halusin nähdä että osuinko yhtään sinne päinkään.


1) Osallistuuko puolisosi sisustuksen suunnitteluun?

Osallistuu ja hän onkin yllättävän kiinnostunut sisustamisesta, tästä piirteestä olinkin tavatessamme hyvin iloinen. Minä hoidan yleensä "etsimistyön" ja ideoiden esille tuomisen ja mies osallistuu sitten itse suunnitteluun ja toteutukseen. On mukavaa, kun hänen kanssa voi keskustella sisustamisesta ja hänet saa myös mukaan sisustusostoksille. Välillä mies saattaa jopa itse kysyä, että haluaisinko vaikka lähteä käymään jossain sisustusliikkessä (suostuu jopa Ikeaan!), sillä hän tietää että se tekee minut iloiseksi. Mies viihtyy onneksi tosi hyvin kaupoissa, välillä jopa paremmin kuin minä. :D

Mies tykkää nikkaroida ja hän onkin taitava käsistään. Hän on rakentanut mm. lankuista tehdyn ruokapöytämme. Mies hoitaa myös mm. tapetoinnin ja taulujen kiinnittämisen, maalaushommat jäävät minulle.

Mies: Kyllä. Osallistun erittäin mielelläni mukaan sisustuksen suunnitteluun. Kaupassa tuntuu välillä, että minulla menee pidempään kaikkea katsellessa. Useimmiten olen kovin harkitseva mielipiteiden antamisessa, mutta aina löytyy kuitenkin yhteinen sävel ratkaisuissa.


2) Jos vastasit ei: Toivoisitko puolisosi osallistuvan enemmän kodin sisustukseen? Ja jos toivot, miten haluaisit hänen osallistuvan?

Mies osallistuu juuri sopivasti sisustuksen suunnitteluun.
3) Eroaako makunne toisistaan?

Tottakai se joskus hieman eroaa, mutta aika samaa mieltä yleensä olemme ja pääsemme hyvin nopeasti yhteisymmärrykseen. Joskus mies tyrmää jonkin idean heti alkuunsa, mutta tulee myöhemmin sanomaan, että se olikin tarkemmin ajateltuna hyvä idea.

Mies on ehkä aavistuksen tarkempi sisustusostoksilla mitä minä olen ja kiinnittää paljon huomiota tuotteiden laatuun ja häneltä saa myös nopeasti rehellisen mielipiteen. Naisena katson yleensä ensin ulkonäköä ja tarkkailen vasta sen jälkeen laatua. ;D


Mies: Joskus harvoin aivan ensireaktio ehdotuksiin eroaa jossain määrin, koska minulla tuntuu kuluvan pidempi aika ns. "kokonaisuuden hahmottamiseen". Lopullinen ratkaisu on kuitenkin yhteinen ja kumpikin pitää lopputuloksesta. Kehujakin joskus jopa annan!


4) Riitelettekö sisustusratkaisuista?

En kyllä muista, että sisustamisesta olisi koskaan syntynyt riitaa ja harvoin riitelemme muutenkaan.

Mies: Ei.


5) Teettekö kotiin tulevat hankinnat yhdessä, vai erikseen?

Suuremmat hankinnat, kuten huonekalut teemme yhdessä. Pienenpia sisustusesineitä kuten esimerkiksi. lyhtyjä ja tyynynpäällisiä ostan ihan omin päin. Yleensä mies muistaa myös kehua ostoksiani ja sanoo monesti kotiin tullessaan, että meillä on tosi kaunis koti. Koristetyynynpäällisiä meillä on kuulemma vain ihan liikaa... ;)

Yritämme panostaa pitkäikäisiin, ajattomiin ja kestäviin huonekaluihin ja ratkaisuihin, myös käytännöllisyys ja arvon säilyminen merkitsevät päätöksiä tehdessä paljon.


Mies: Kumpaakin mallia harrastetaan aktiivisesti.
6) Kuinka paljon kompromisseja teette yhteisen kodin sisustuksen eteen? Ja kumpi joustaa enemmän?

Jos emme molemmat ole samaa mieltä, idea unohtuu yleensä hyvin nopeasti ja sen tilalle keksitään jokin vielä parempi.

Mies: Kompromisseihin ei ole ollut tarvetta.7) Miltä puolisosi koti näytti silloin, kun ensimmäistä kertaa vierailit siellä? Tuliko välittömästi olo, että tämä on tässä, vai mietitko hiovasi puolison maun paremmaksi/toisenlaiseksi?

Miehen koti ja sisustus olivat yllättävän kivoja. Mies asui tavatessamme kerrostaloasunnossa, vanhassa hienossa kivitalossa Helsingissä.

Asunnossa oli mm. lankkulattiat ja erillinen wc ja kylpyhuone, sekä erillenen keittiö, vaikka kyseessä oli yksiö. Muistan että hänellä oli asunnossa Stockmannilta ostettu punainen lankamatto, Iskusta ostettu lähes musta nojatuoli ja siihen kuuluva rahi, valkoinen tv-taso ja valkoinen tv ja neliönmuotoinen täyttä tammea oleva pikkupöytä.

Tiesin jo etukäteen, että hän on aika merkkitietoinen, joten osasin odottaa että vastassa ei olisi ehkä mitään ihan perus poikamiesboksi-sisustusta. :D Meillä taitaa oikeastaan jopa olla suurin osa miehen ostamista huonekaluista edelleen käytössä. :)

Mies: Korkeat huoneet ja lautalattia - siinä se sitten suurinpiirtein olikin, eikä huonekaluissa suurempaa pohdintaa hankinnan yhteydessä tehty. Lähinnä laatu oli päälimmäisenä ajatuksena, ei kylläkään sisustuksellisesta näkökulmasta. Mielessäni kyllä kieltämättä mietinkin, että pieni kohennus taitaa olla ajankohtaista sisustusintoilijan tullessa taloon! Veikkaan tunteen olleen molemminpuoleinen...


Näiden vastausten myötä, toivottelen oikein mukavaa perjantai-iltaa! :)

P.S. ensimmäisestä kuvasta löytyy muuten jo toinen harmaa seinä. ;)


14 kommenttia:

 1. Hei! Minäkin haastoin sinut pienesti. 😊 Käy kurkistamassa blogistani. Teillä on harmooniset värisävyt seinissä. Kaunis koti myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anni! :)
   Kiva juttu, kiitos haasteesta! :)
   Kiitos paljon, mukava kuulla! :)

   Poista
 2. Näitä haasteita on hauska lueskella. Tätä lukiessa tulikin hetki mietittyä oman ja puolison "sisustussuhdetta". Teillä on kyllä ihan mielettömän kaunis koti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja ne herättävät monesti uusia ajatuksia. :)
   Kiitos paljon Kaisa! :)

   Poista
 3. Ihana työnjako teillä :)
  Mukavaa ja aurinkoista päivää!

  p.s. muista käydä osallistumassa arvontaan blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! :)
   Sitä samaa! :)

   Täytyykin käydä osallistumassa, kiitos muistutuksesta! :)

   Poista
 4. Kiva että miehesikin on innostunut sisustuksesta! <3 Meillä ei niin kovin ole halukas vaihtamaan juttuja, minulla on aina kova työ puhua ympäri! :D Muuten kyllä toteuttaa kaiken mitä pyydän ja keskustelee eri vaihtoehdoista, mutta kyllä olisi kiva jos olisi enemmän kiinnostunut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. :D Kyllä minäkin joudun välillä perustelemaan jotkut suunnitelmat aika tarkasti, ennen kuin menevät täysin perille. :D Olen huomannut, että innostus on oikeastaan tarttunut häneen ajan kuluessa vain entistä enemmän ja varmasti pakostakin tarttuu, kun minun kanssa joutuu elämään. :D

   Poista
 5. Niin kaunis koti teillä! Oli mukavaa lukea vastaukset :)

  VastaaPoista
 6. Tuo teidän lankkupöytä on niin upea! Blogistasi saa paljon ideoita ja inspiraatiota oman kodin sisustuseen. :)

  VastaaPoista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan