Slider

Sydämentykytyksiä-haaste

16. tammikuuta 2015


"Mikä valaisin, matto, tuoli -saa aina sydämesi läpättämään? Et kuitenkaan ole saanut aikaiseksi hankkia sitä, syystä tai toisesta."  

Sain Sydämentykytyksiä-haasteen Sisustus Coco-blogin sisustussuunnittelua työkseen tekevältä Sannalta. Alkujaan haaste on lähtöisin Retromoderni-blogista. Haasteessa on tarkoitus paljastaa omat sisustushaaveet, ja syyt siihen miksi niitä ei ole vielä toteuttanut. Kiitos haasteesta! :)

Nyt onkin oikein hyvä aika haaveilla, sillä kevään pikkuhiljaa lähestyessä sisustus- ja huonekalukuvastot alkavat tipahtelemaan postilaatikoista ja sähköpostiin satelee mainoksia kevään uutuuksista. Osa merkeistä onkin jo julkaissut tai antanut vähän esimakua omista kevään 2015 uutuuksistaan.

Olen huomannut, että mitä enemmän ikää tulee lisää, sitä enemmän ns. klassikot alkavat miellyttämään silmää. Laatu ja ajattomuus ovat muodostuneet entistä tärkeimmiksi valintaperiaatteiksi ja ajatus siitä, että jokin esine kestää ja säilyttää arvonsa niin hyvin, että voin antaa sen eteenpäin lapsilleni ja he ehkä omille lapsilleen lämmittää väkisinkin mieltä. (Luulen. että olen löytänyt kolmenkymmenen ikävuoden pikkuhiljaa lähestyessä jonkinlaisen sisälläni asustelevan mummelin. :D)

Ykköshaaveeni tällä hetkellä on ehdottomasti uusi sohva. Olemmekin miehen kanssa kierrelleet niitä aina välillä katsomassa. Iskun sohvat ovat olleet tähän astisista eniten mieleeni. Sohvat vaikuttivat ryhdikkäiltä ja laadukkailta, kankaat näyttivät kestäviltä ja siisteiltä ja kangas- ja nahkavalikoima oli hyvin kattava. Toivon että sohva olisi helppo pitää puhtaana, ja että sen alta mahtuu imuroimaan ilman sohvan nostamista.

Kuva: Isku.fi

Ykkössuosikkimme on tällä hetkellä 3-istuttava Iskun DIVA-sohva mitä luultavammin nahkaverhoilulla. Sohva näyttää samalla kertaa sirolta ja mukavalta. Se on toisaalta moderni, mutta samaan aikaan myös hieman retro, mikä antaa sohvalle sen kodikkaan ja ajattoman ilmeen.

Syyt siihen miksi meillä ei ole vielä uutta sohvaa on se, että haluan olla täysin varma valinnasta. Sohva on kuitenkin iso, pitkäikäinen ja suhteellisen kallis sijoitus, varsinkin laadukkaalla nahkaverhoilulla.

Toinen toiveeni on uusi valaisin olohuoneeseen. Nykyisen valaisimen olen ostanut lähemmäs 10 vuotta sitten ja se alkaa pikkuhiljaa vähän kyllästyttämään. Meillä oli aikaisemmin ruokahuoneessa samanlainen valaisin ja olenkin ajatellut, että kyseiset valaisimet saavat sitten joskus tulevaisuudessa paikat tyttöjen huoneista. Uusi valaisin voisi olla aika suuri ja näyttävä, mutta en kuitenkaan haluaisi että se olisi näköesteenä. Toivoisin myös, että valaisimen voisi asentaa hieman matalammalle ja se sopisi sohvapöydän päälle roikkumaan.

Tällä hetkellä minulla on kaksi suosikkia, mutta odotan myös innolla kevään uutuuksia.

Kuva: Finnish Design Shop

Ykkössuosikkini uuden sohvan kaveriksi on ehdottomasti Foscarini Caboche riippuvalaisin. Se on kaunis, kevyt ja päästää myös luonnonvalon kulkemaan esteettömästi lävitseen. Syy siihen miksi meiltä ei kyseistä valaisinta löydy, on valaisimen suolainen hinta.

Finnish Design Shop

Toinen valaisin mikä voisin meille kotiuttaa on Artekin A331 Mehiläispesä riippuvalaisin. Se on ajaton klassikko joka säilyttää asemansa ja arvonsa varmasti vielä vuosikymmeniä. Myös tämä valaisin on hintava ja haaveen toteuttaminen vaatii säästämistä.


Haaveen laitan eteenpäin seuraaviin ihaniin sisustusblogeihin:Minä täällä jatkan haaveilua ja toivottelen oikein mukavaa ja haaveiden täyttämää viikonloppua kaikille! :)


*Postaus sisältää mainoslinkkejä


11 kommenttia:

 1. Hauska tämä haaste :) itsellänikin haaveena valkoiset tai harmaat sohvat ja ruokapöytä :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kiva kun lähdit mukaan! Ihania haaveita täälläkin ja perustelut.

  VastaaPoista
 3. Sohva on kyllä upea, samoin valaisimet :) Meillä olisi uudelle sohvalle tosiaan tarvetta, mutta odotellaan laajennuksen valmistumista ja katsellaan sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohva oli kyllä tosi kiva ja molemmat pidimme siitä kovasti. :)

   Poista
 4. Kiva kun tartuit mukaan haasteeseen :)
  Tosi kivoja haaveita. Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 5. heh :) Kiva haaste. Helposti innostuvana saan minkäkin sydämenläpätystä vähän siitä sun tästä! Mutta just sitä oikeaa saa tosiaan joskus odottaa ;)
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! :) Niinpä ja parempihan se on pelata varman päälle. :)

   Poista
 6. Hienolta näyttää soffa, mutta en tiedä valmistajasta. Minusta ainoa oikea osoite soffalle on pohjanmaan kaluste! Sieltä löytyy haaveeni!

  VastaaPoista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan