Slider

Kokemuksia valkoisesta Silgranit Blanco altaasta

20. tammikuuta 2015


Saan aika ajoin kyselyitä koskien meidän keittiön valkoista Blanco allasta ja niinpä päätinkin tehdä aiheesta tänne blogiin ihan oman postauksen. Kerron myös omat vinkkini siihen, miten saan pidettyä altaan kauniin valkoisena.


Moni kysyy, että jääkö valkoiseen altaaseen herkästi tahroja ja kyllähän siihen jää, varsinkin jos kaataa altaseen esimerkiksi kahvia tai teetä ja allasta ei heti huuhtele kunnolla puhtaaksi. Allas onkin hyvä aina tiskaamisen/ruuanlaiton ym. päätteeksi pestä ihan kauttaaltaan tiskiharjan ja Fairyn kanssa.

Tämä varatoimenpide ei kuitenkaan aina riitä, ja allas alkaa välillä muuttumaan aavistuksen kellertäväksi/ruskeaksi (esim. tee, kahvi.) Joskus myös altaan pohjaan saattaa jäädä jokin läntti, mikä ei meinaa millään lähteä pois. Olen itse saannut altaan pysymään puhtaana pesemällä sen aika ajoin (n. kerran viikossa) valkaisevalla wc:n puhdistusaineella, esim Domestos. Harjaan (altaiden siivoamiseen käyttämälläni) tiskiharjalla altaan reunoja myöten läpi, ja annan pesuaineen vaikuttaa altaassa muutaman minuutin. Yleensä kaikki tahrat ja tummentumat lähtevät näin helposti irti ja altaasta tulee taas puhtaan valkoinen. Jos altaaseen sattuu jäämään vielä jokin tahra toistan käsittelyn (ja todella harvoin käytän vielä varovaisesti Ihmesientä esim. ruostetahroihin.) Blanco-altaille on myös olemassa ihan omat puhdistusaineet, joita voi tilata Lapetekin verkkokaupasta.


Allas on pysynyt näillä toimenpiteillä tosi hienossa kunnossa ja se on edelleen kuin uusi. Mitään naarmuja tai kulumaa ei altaan pinnassa näy. Allas kestää myös tosi hyvin kuumuutta (280 °C) ja jos sinne on sattunut jonkun kuuman astian laittamaan, ei altaaseen ole jäänyt mitään jälkeä. Meillä on altaan päällä myös pohjaventtiilin kaukosädin, joka siis sulkee ja avaa altaan pohjaventtiilin sitä kääntämällä. Ei siis tarvitse sen perinteisen mustan kumitulpan kanssa touhuta tai sukeltaa käden kanssa likaveden sekaan, jotta saa altaan tyhjennettyä.


Kahden vuoden kokemuksella voin sanoa, että oikein tyytyväisiä olemme olleet altaaseen ja voin suositella sitä myös muille.


Oikein mukavaa tiistaita!


21 kommenttia:

 1. Kaunis allas! Tuommoisesta minäkin haaveilen, mutta mies ei ikipäivänä suostuisi siihen, että allas vaatisi erikseen puhdistustoimenpiteitä :D Ja hän kun meillä melko paljon kokkaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu! :) Tuo minunkin mies on kova kokkaamaan ja leipomaan ja keittiö on kyllä välillä sen näköinenkin... Välillä ihan hirvittää katsella sitä touhua valkoisessa keittiössä. :D Onneksi keittiön materiaalit ovat hyviä ja kestävät hienosti pesua ja kulutusta. Tosi hyvin kestää myös tuo allas puhdistusta ja se on valmistajan mukaan myös hygieeninen. Ihan samalla lailla rosterinenkin allas tummuu, sitä ei vaan yhtä herkästi huomaa. :)

   Poista
 2. Meille oli tulossa aluksi tuo valkoinen allas, ja keittiöliikkeessä suosittelivat juuri ihmesientä että sillä ainakin pitäisi puhdistua. Allas vaihtui kuintenkin mustaan, koska minua alkoi häiritä että allas ja taso oli eri sävyisiä valkoisia. Saas nähdä miltä se sitten aikanaan näyttää, käyttökokemusta ei vielä ole :-)

  VastaaPoista
 3. Meillä sama allas mustana ja ihana on sekin... Meillä siis kiinni mustassa kivitasossa

  VastaaPoista
 4. Olen pääni puhki miettinyt millaisen haluan tulevan keittiöremontin tullessa kohta ajankohtaiseksi ja sinä annoit minulle vastauksen, nyt on hana ja allas katsottuna valmiiksi. Ainostaan välitila, pöytätasot ja lattia on suunnilleen mietitty. Pöytätasoksi ajattelin oikein puuta, joku pähkinän väri voisi meille passata hyvin, kun ideana olisi tummempi lattia.
  niin kaunista ja varsin keväinen tuo välitila teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ihana kuulla! :)
   Tuo meidän hana on merkiltään Damixa ja ihastuin sen kulmikkaaseen ja selkeään muotoon. Välitilassa meillä on Cole & Son:In Woods-tapetti ja sen päällä karkaistu lasi.
   Kiitos ja mukavia remppahetkiä! :)

   Poista
 5. Multa meni nyt koko allas ihan ohi, sillä rakastuin keittiönkaappien ja puunrunkotapetin yhdistelmään. Upea! <3

  VastaaPoista
 6. Great kitchen, love the natural wood & white combo!

  VastaaPoista
 7. Kiitos tuhannesti altaan puhdistusvinkistä!

  VastaaPoista
 8. Hei,Mietin tässä että mikähän tuosta altaasta on tarkkamalli:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Henna,

   Täältä löydät kaikki altaat: http://www.lapetek.fi/Silgranit_altaat/ekauppa/3/product_group/10/positio/56/sort/2
   Meillä tämä: http://www.lapetek.fi/index.php?module=ekauppa&type=2&product=2662F :)

   Poista
 9. Kiitos mahtavasta altaan puhdistus vinkistä. Meillä allas ollut käytössä 2kk ja meinasin jo masentua, ku allas jo nyt tosi likainen ja tavallisella astianpesuaineella lika ei lähde mihinkään. Nyt loistaa puhtaan valkoisena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   Eipä mitään, mukavaa kuulla että postauksesta oli hyötyä! :)

   Poista
 10. Meillä helmenharmaa Elon XL6 S 780x500 ml Siligranit allas. Kaunis, kyllä. Käytännöllinen, malli kyllä. Mutta hoito peppulasta. Pestävä tosi ärjyllä aineella joka viikko(Klorin WC- geeli), jotta ei mieleen tulisi huoltoaseman pisuaari. Allas 3 vuotta vanha, ehkä olen pessyt sitä enempi kuin aikanaan teräsallasta 30 vuotena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää tosiaan pestä välillä kunnon aineilla jotta pysyy siistissä kunnossa. Muuten olen kyllä tykännyt altaasta myös itse. Kestävä ja kaunis allas. :)

   Poista
  2. En suosittele hankkimaan ikinä BLANCO SILGRANIT allastaKuluttajaesitte ja Blancon altaita myyvät yritykset kertovat, että BLANCOn SiLgrANiT®- materiaali kestää haalistumatta ja naarmuuntumatta kovaa käyttöä, 280°C kuumuutta sekä on hygieeninen ja erittäin helppo puhdistaa. Meillä on ollut kyseinen allas ja sen pohjalle on ilmestynyt alle viidessä vuodessa muutamia kymmeniä vähän erikokoisia pieniä kuoppia. Lisäksi myös pohjaventtiilin ympäristössä on vieri vieressä kuoppia ja kulumia. Allas ei ole ollut kovassa käytössä, vaan kaksi aikuista on käyttänyt sitä pääasiassa astioiden huuhteluun ja vihannesten, hedelmien tms:n pesemiseen.
   Kun lähetin palautteen allasta edustavalle Lapetek Group:lle, sain vastaukseksi ” kuten kaikkiin allasmateriaaleihin myös Silgranit altaisiin voi tulla kulumajälkiä ja kolhuja. Erityisesti kovat astiat ja välineet kuten padat ja kattilat saattavat ajan mittaan muuttaa altaan pintaa”. Eli kuoppia ja kulumia tukee, mutta ei naarmuja, koska ilmeisesti patojen ja kattiloiden huuhtelu altaassa (mikä on mielestäni melko tavallista toimintaa keittiön altaassa!) voi siis aiheuttaa ajan mittaan altaaseen kulumajälkiä ja kolhuja. Altaan kuoppia ei saa myöskään pidettyä puhtaana. Netistä löytyi myös muiden käyttäjien vastaavia kokemuksia; lasikannun putoaminen sai aikaan palan lohkeamisen altaan (ikä alle 0.5 vuotta) reunasta (mutta lasikannu ei mennyt rikki!) ja perunojen keitinvesi (n 100 0C) halkaisi altaan (ikä 7 vuotta).
   Jos altaan käyttöikä tosiaan on vain viisi vuotta, sen käyttökustannukset ovat kohtuuttomat, sillä jos täysin samankokoista allasta (ja samanlaista tasomateriaalia) ei löydy, niin sekä keittiön kaikki tasot että allas täytyy uusia. Minusta esitteiden tiedot Silgranit-altaasta ovat harhaanjohtavia, näkyviin pitäisi panna selvästi myös altaan lyhyt käyttöikä eheänä ja kuopattomana.

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan