Slider

Sisustussuunnitelma: Tytön huone

9. lokakuuta 2014


Tänään on vuorossa sisustussuunnitelma 1,5-vuotiaan tytön huoneeseen. Aikaisemman suunnitelman tämän rivitalokodin vanhempien makuuhuoneeseen löydät täältä. Tarkoituksena on, että värimaailma ja sisustus on yhtenäinen koko asunnossa, joten myös tässä huoneessa tulee näkymään valkoista ja harmaata.

Koska vanhempien makuuhuoneen seinä tulee muuttumaan vaalean harmaaksi, valitsin tyttären huoneeseen laventelin sävyn, joka sointuu yhteen vanhempien huoneen vaaleanharmaan seinän kanssa, mutta on silti asukkaiden toiveen mukainen tyttömäinen väri.

Huoneeseen toivottiin tähtikuviota, kissoja, tyttömäisiä värejä, ja että klassinen ja alkuperäinen Disney-teema tulisi huoneessa jollain tavalla esiin. Hahmoina mainittiin Tuhkimo, Lumikki, Prinsessa Ruusunen ja Peter Pan. Paljon siis toiveita yhteen tilaan ja varsinkin Disney-teema tuotti minulle aluksi hieman päänvaivaa. Pidän kuitenkin sisustushaasteista ja lopulta keksin keskittyä tuomaan hahmoja esiin vain seinille tulevilla printeillä, vanhoilla Disneyn elokuvajulisteilla ja mahdollisesti jollain aiheeseen liittyvällä seinätarralla.

 1,2,3,4,5,6.

Huoneesta löytyy kuvassa näkyvä tumman ruskea hyllykkö ja tarkoituksena on kokeilla
päällystää se valkoisella DC-fix-kalvolla ja siirtää taso keskelle seinustaa. Kuvassa näkyvä valkoinen lipasto siirtyisi toiselle seinustalle. Elloksen harmaaa tähtivalaisin (nro. 5.) sopii teemaan ja tuo huoneeseen lisää valoa ja tunnelmaa. Pöytävalaisimia voisi olla yksi tai sitten yhdet kummallakin puolella tv:tä.

Lokerikkoihin suunnittelin leluille ja muille pikkutavaroille H&M:n säilytyskoreja harmaina ja valkoisina ( 1.& 2.) Korit ovat jokusen sentin pienempiä, kun mitä hyllykön lokerikot. Tämä on oikeastaan  hyvä, sillä lapsen on näin helpompi ottaa korit myös itse hyllyköstä pois. Koreissa ei myöskään ole terväviä kulmia.

Tv:n päälle ajattelin Ikean RIBBA-tauluhyllyä tai useampaa hyllyä, asukkaisen toiveiden mukaan. Hyllylle tulisi valokuvia ja kuvia Disneyn hahmoista.


Tämä seinä tulee todennäköisesti pysymään kalusteista tyhjänä, jottei kulku huoneeseen ja pois hankaloidu. Seinä maalataan samalla laventelin sävyllä muiden seinien kanssa. 

Tälle seinälle tulisi kuitenkin julisteita/printtejä Disneyn-hahmoista.
Tässä, tässä, tässä, tässä ja tässä on esimerkkejä Disney-aiheisista printeistä.

1,2,3,4,5,6,

Kuvassa näkyvä Ikean vaaleanpunainen pikkupöytä, sekä tuolit tulevat säilymään huoneessa. Pinnasänky vaihtuu suunnitelmassani Ikean vaaleanpunaiseksi jatkettavaksi BUSUNGE-lastensängyksi (nro. 2.)

Sängyn viereen tai päätyyn tulisi lelujen säilytystä varten Ikean valkoinen STUVA-Säilytyspenkki (nro. 6.) Säilytyspenkkiä voisi käyttää myös esimerkiksi yöpöytänä tai niitä voi myös laittaa useamman peräkkäin, jolloin ne muodostavat pitkän tason tai penkin. Tällainen useamman penkin rivistö sopisi hyvin ylemmässä kuvassa näkyvän ikkunan alle ja toisi huoneeseen paljon lisää säilytystilaa.

1,2,3,4,5,6,7.

Tekstiileissä ja valaisimissa tulee näkymään asukkaiden toivomat kissa- sekä tähtiteemat. Laventelin värisen seinän lisäksi huoneeseen tuo kaivattua tyttömäistyyttä vaaleanpunaiset huonekalut, sekä tekstiilit.

Tässä vielä pari ehdotusta huonekalujen paikoiksi. Pohjapiirrustukset taiteilin RoomSketcher ohjelmalla. Huonekalut ja huone ovat oikeassa mittakaavassa. Värejä ei vain valitettavasti pystynyt muuttamaan.


Vaikka huoneeseen on tarkoitus "mahduttaa" useampi teema, voi kokonaisuus silti pysyä rauhallisena ja hallittuna. Tärkeintä on miettiä huolella miten, missä ja kuinka paljon haluttua teemaa tuo esille. Myös yhtenäinen värimaailma sitoo sisustusta yhteen ja rauhoittaa kokonaisuutta.


Miltäs suunnitelma teidän mielestänne kuulostaa?


Oikein kivaa torstaita kaikille!


P.S. Sisustussuunnitelma-pyyntöjä voi lähettää minulle sähköpostitse: 
saakurkistaa(at)hotmail.com


Postaus sisältää mainoslinkkejä.


2 kommenttia:

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan