Slider

Uudet tuulet

21. lokakuuta 2013

Tuolla Facebookin puolella kerroinkin, että mieheni yllätti minut mukavasti loppuviikosta ja tuli kotiin uuden tietokoneen kanssa! :)
 
Täällä on viikonlonppu kulunut asennellessa uutta konetta ja siihen ohjelmia. Myös tiedostojen siirtäminen vanhalta koneelta uudelle on vienyt paljon aikaa. Nyt on onneksi suurin urakka ohitse ja uusi kone on toimintakunnossa ja blogivalmiudessa.
 
Tähän mennessä olemme tulleet tämän uuden Hp:n läppärin kanssa hyvin juttuun. Kone on ihanan nopea, vaikka käsittelee isojakin kuvia ja näyttökin on hitusen isompi, kun vanhassa koneessani. Vanhaan koneeseen verrattuna blogin päivittäminen sujuukin tästä lähtien paljon sutjakampaan tahtiin. Loistava juttu! :)
 
Täällä tuli ensilumi viikonlopun aikana, joka kyllä suli tosi nopeasti pois sillä lauantaina oli kaunis aurinkoinen päivä. Nyt on myös muutamana yönä lämpötila laskenut vähän enemmän pakkasen puolelle ja aamulla on ollut kaunis hallakerros maassa.
 

Näillä eväillä on hyvä lähteä uuteen viikkoon!
 
Ihanaa maanantaita! :)

17 kommenttia:

  1. Oi että, kumpa olisikin varaa uuteen koneeseen! Just eilen kirosin taas, kun yhden postauksen tekemiseen menee ikä ja terveys kun kone on niiiiiin tahmea :/
    Ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli kyllä kanssa itse manattua jatkuvasti vanhaa konetta, se oli ihan hirveän hidas ja jäi jatkuvasti jumiin tai lataamaan.
      Kiitos! :)

      Poista
  2. Oi, miten hienoja kuvia!:) Pitäiskin päästä ulos kuvaamaan, nyt kun on loma, ja luonnonvaloakin vielä tarjolla. Aamulla lehteä hakiessa kaksi joutsenpariskuntaa lensi pääni ylitse, ja mietin, että näköjään kameran pitäisi olla noillakin reissuilla mukana.:)
    Onnea uudelle koneelle! Kyllä se elämä olisi hankalaa ilman näitä nykyajan vempaimia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina! :):)
      Siellä on kyllä niin kaunista! :) Niinhän se menee, että monesi jos ei ole kameraa mukana, niin näkee jonkun loistavan kuvauskohteen :) Pitäisi itse myös oppia kantamaan useammin kameraa mukana.
      Hih, niimpä niin...

      Poista
  3. Aikasta kivannäköistä tuolla, missä ikinä lie olet kuvannutkaan. :) Hih.

    On kiva että nähdään oletettavasti taas sinulta enemmän juttuja. Mukavaa alkanutta viikkoa teil.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Porvoostahan kuvat ovat, vanhan kaupungin ranta-aitat on aina hyvä kuvauskohde ;)
      Yritän tosiaan postailla useammin nyt, kun se onnistuu huomattavasti entistä nopeammin. Vauvan laskettuun aikaa on enää alle 3 viikkoa. Sitten katsotaan uudestaan miten se vaikuttaa blogin päivitystahtiin :)
      Jos mielessä on jotain juttuehdotuksia, mielelläni otan vastaan :)
      Kiitos samoin! :)

      Poista
  4. Ihanat! Toi frosty on niin kaunis.

    Onnea loppuodotukseen! Nopsasti ne viikot menee..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sally! :)
      Niinhän ne todellisuudessa menee, vaikka odottavan aika onkin pitkä ;)

      Poista
  5. Ihania kuvia, todella valloittavia :) Saako udella, millaisella kameralla kuvaat ja mitä objektiiviä yleensä käytät? Nimimerkillä kamera hakusessa :D Ilmeisesti sulla on photoshop kuvien käsittelyssä, vai? Pahoittelen jos liikaa kysymyksiä, kunhan innostuin kun oli niiiin upeat kuvat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Johanna,
      Kiitos kovasti! :)

      Tuossa muutama postaus takaperin on vähän enemmän juttua valokuvausvälineistöstäni: http://saakurkistaa.blogspot.fi/2013/10/best-photo-valokuvahaaste.html

      Kamerana minulla on tällä hetkellä Canon 5D Mark II, joka siis on ammattitason järjestelmäkamera. Valokuvaamisen aloitin aikoinani mieheni Canonilla, jonka olemme jo myyneet pois. Tämä nykyinen kamera on aika vaativa laite, sillä siinä paljon pitää säätää käsin. Kameran käyttö vaatii siis paljon harjottelua. Helpommalla sai hyviä kuvia edullisemmalla kameralla, missä oli enemmän automatiikkaa. Objektiivi on minusta jopa hieman tärkeämpi kun itse runko, joten siihen kannattaa todella satsata. Kotikuvia ottaessani minulla on yleensä käytössä Canonin 50mm 1.4 objektiivi. Siinä ei siis ole Zoomia joten, rinnalla on muitakin objektiiveja ja haaveilen parista uudestakin :)
      Photoshop löytyy kyllä. Netistä löytyy myös paljon kuvankäsittelyohjelmia maksutta :)

      Poista
  6. Aivan ihana ylläri ja niin kauniita kuvia jälleen kerran! :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä todella ja en osannut kyllä yhtään odottaa! :)
      Kiitos kovasti Jenna! :):)

      Poista
  7. Porvoo... lempikaupunkejani. Upeita kuvia! Kyllä tuo järjestelmäkameran kuumeeni vaan pahenee tällaisista kuvista. Olin vasta viime viikolla Porvoossa vapaapäivää viettämässä ja kunnon kameralla olisi saanut kauniita kuvia. Ensi vuonna on pakko saada järkkäri. Onko Porvoo muuten kotikaupunkisi...?

    Saikku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, kiitos! :)
      Porvoo on kaunis kaupunki :)
      Kyllä on.

      Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan