Slider

Ruokahuoneen uusi järjestys

17. kesäkuuta 2013

Maalasimme viime viikolla valkoiset lattiat uudestaan ja huoneet täytyi tyhjentää maalaamisen ajaksi. Se on hassua miten kaikki omat huonekalut ja esineet näkee aivan eri lailla, kun ne eivät enää nökötä omilla tutuilla paikoillaan. Välillä sitä osaa katsoa niitä uudella tavalla ja joskus jopa nähdä ne ihan uudessa paikassa.
 
Ruokahuoneen kanssa kävi näin ja sain miehen ylipuhuttua sisustuksen muuttamiseen :D Kokeilimme ruokapöytää toistepäin ja sehän näyttikin yllättävän hyvältä. Pituussuunta vaihtui vaakasuuntaan ja nyt Eames tuolien rivi näkyy kivasti olkkarin puolelle. Ruokahuoneen ja olohuoneen välille jäi enemmän tilaa ja molemmista huoneista tuli paljon väljemmän tuntuisia.
 
Photos © Saa kurkistaa blogi
 
Oikealla olevalla seinällä aikaisemmin ollut vitriini siirtyi myöskin tapettiseinälle. Samalla saimme idean ottaa yläosan vitriiniosan irti ja jättää pelkän alaosan lipasto-osan paikoilleen. Tuo vitriini kokonaisuus on siitä hauska, että sitä voi pitää joko korkeana vitriinikokonaisuutena tai pelkkänä lipastona. Yläosan lasivitriini osuus, on irrotettavissa ja kiinnitys alaosaan on ainoastaan kaapin takana, joten lipasto-osan päälle ei jää minkäänlaisia kiinnitysjälkiä. Tämä kiva ominaisuus vaikutti aikoinaan ostopäätökseen :)
 
Mustat nahkaiset nojatuolit pääsivät ruokahuoneen takaseinän kumpaankin nurkkaan ja saivat päällensä Norjan reissulta hankitut valkoiset lampaantaljat. Niistä saa tarvittaessa mukavasti lisäistuimet pöydän päihin.
 
 Löysin yhden vanhan kuvan, josta näkyy hieman tuo lasivitriini yläosa.
Uusi järjestys on onneksi tuntunut paljon paremmalta, kun edellinen ja hyvä näin, ei mennyt raskas tavaroiden siirtely operaatio hukkaan!:)
 
Minä rupean ottamaan parvekkeesta kuvia, kunhan tuo ilma ensin vähän kirkastuu. Täällä on aikamoiset ukkospilvet taivaalla, iik!
 
 
Oikein mukavaa uutta viikkoa! :)
 
 
28 kommenttia:

 1. Todella kaunis tapetti ruokahuoneessa...:)

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä kauniilta kokonaisuudelta! Tuo puunvärinen pöytä tuo ihanasti lämpöä. Ihan nappi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Katja! :):)
   On kyllä totta, että tuo pöytä luo lämmöllääm paljon kodikkuutta, kaiken valkoisen keskelle :)

   Poista
  2. Tuo valkoisuus korostaa tuota puista pöytää kyllä erityisen ihanasti :)

   Poista
 3. Oih,niin kaunista sanon minä! Tuo ruokapöytä korostuu niin kauniisti. Meillä odottelee lattioiden maalausta aika moni huone,katsotan ehditäänkö kesän aikana saada aikaiseksi! :) *Isoo projekti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos A-R! :)
   Aloittaminen on aina vaikeaa, mutta kun pääsee hommiin, niin se sujuukin yllättävän nopeasti:) Meillä oli käytössä pitkävarsi telan kanssa, niin se nopeutti jo paljon työtä:)

   Poista
 4. Oi, niin kaunista! Ja erityisen upea ruokapöytä teillä. Mie niin haaveilen valkoisesta puulattiasta... ehkä joskus :)

  VastaaPoista
 5. Tykkään ihan hirmuisen paljon! <3 Onpa ihana ruokapöytä ja Eamesin tuolit sopivat sen kanssa yhteen erittäin hyvin. Tykkään kotinne pehmeästä tyylistä!

  VastaaPoista
 6. Mainiota! Kauniita kuvia ja ihanan valoisan kepeä fiilis.

  VastaaPoista
 7. Oi joi miten silmä lepää!! Ihanalta näyttää! :) Millä kameralla kuvaat? Olet myös ehdottomasti lahjakas kuvaaja, sisustamisen lisäksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Sanna! :):)

   Kamerana minulla on Canonin 5d mark II, aika vaativa laite on ollut, kun niin paljon jää kuvaajan itse säätämisen varaan, joten vielä on paljon harjoittelua edessä ja tuntuu, että osaa vasta ihan perusjuttuja :D Muuten kyllä ihan huippu kamera:)

   hih, kuvien räpsimistä on muutama vuosi tullut harjoiteltua ja onneksi toistaiseksi olen mennyt useammin parempaan suuntaan :D

   Poista
 8. Niin kaunista! Noita kuvia voisi katsoa vain uudelleen ja uudelleen.

  VastaaPoista
 9. Eamesit sopivat yhteen puisen pöydän kanssa, tykkään, juu-u!

  VastaaPoista
 10. Kertakaikkisen upea ruokailutila, todella onnistunut! :) Upeita kuvia myös :)

  VastaaPoista
 11. Wau, mitä kuvia ja aivan ihanalta näyttää!

  VastaaPoista
 12. Hei,
  Vitriini on muistaakseni virolaisen puusepän valmistama ja hän valmisti niitä myös tilauksesta. Se on ostettu Porvoolaisen vaihtokaluste liikkeen kautta, joka myy uusia ja vanhoja huonekaluja. Se on ostettu n. 2v sitten ja olen maalannut sen sen jälkeen valkoiseksi. http://www.porvoonvaihtokaluste.fi/

  VastaaPoista
 13. The design style is great and it really gives a homey feel
  http://www.facebook.com/designlit
  http://www.twitter.com/designlit

  VastaaPoista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan