Slider

Keräilijän herkku: Alvar Aalto kokoelma maljakko. Numeroitu 2021 kpl erä.

20. tammikuuta 2021

Postaus sisältää mainoslinkkejä.
Kuvat: Iittala.

Oletteko muuten jo huomanneet, että Iittala juhlii tänä vuonna 140-vuotista historiaansa? Iittala on valmistanut 140-vuotisjuhlan kunniaksi maljakon, joka on alkuperäiseen Aalto-kokoelmaan kuulunut harvinainen arkistomalli. Näitä maljakoita valmistetaan numeroitu 2021 kpl sarja. Maljakko valmistetaan Suomessa suupuhaltamalla. Kun puuta käytetään muottimateriaalina, niin se tekee jokaiseen maljakkoon omanlaisensa eläväisen pinnan. Jokainen maljakko on siis periaatteessa uniikki. Malliltaan maljakko muistuttaa bumerangia ja se on perinteistä Aalto-maljakkoa suipompi ja kapeampi. Alun perin tätä kyseistä maljakkoa valmistettiin vuonna 1937.

Maljakkoja on saatavana neljässä värissä. Jokaista väriä valmistetaan 2021 kappaletta ja jokainen maljakko on numeroitu. Värit ovat tumanharmaa, sammaleenvihreä, kupari ja kirkas.

Tuo kupari on näistä oma suosikkini. Myös kirkas väri kiehtoo ajattomuudellaan.

Myös perinteinen Aalto-maljakko on 140-vuotisjuhlavuoden kunniaksi saanut uuden värin. Juhlavuoden väri on nimeltään ametisti. Väri vaihtaa sävyä valon mukaan sinisestä ametistiin. Tämä väri on myynnissä ainoastaan vuoden 2021 ajan.
Tiesitkö muuten, että Alvar Aalto suunnitteli maljakon alkujaan vuonna 1936 Iittalan järjestämää muotoilukilpailua varten. Seuraavana vuonna maljakko herätti kansainvälisesti kiinnostusta, kun Aalto-kokoelma esiteltiin vuoden 1937 Pariisin maailmannäyttelyssä. Ajan mittaan tästä Alvar Aallon luomasta aaltoilevasta muodosta onkin sitten tullut yksi pohjoismaisen muotoilun symboli. Suomalaisessa kodissa Aalto maljakko on varsin tuttu näky ja se on äänestetty jopa Suomen rakastetuimmaksi design-esineeksi.

Löytyykö sinun kodistasi kyseinen maljakko?

P.S. Nyt kannattaa muuten liittyä Myiittala-jäseneksi, sillä saat nyt Myiittala-jäsenenä yhdestä valitsemastasi normaalihintaisesta tuotteesta 30 % alennuksen. Huomioithan kuitenkin, että etu ei koske Vintage-tuotteita tai valikoituja Birds by Toikka-, taide- ja erikoistuotteita, joten esimerkiksi näistä maljakoista etua ei saa. Hyödynnä etu myymälässä tai verkkokaupassa kirjautumalla sisään ja lisää koodi SINUNETU30 ostoskorissa. Etu on voimassa 14.2. saakka.

-Minttu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan