Slider

Liian karua

25. helmikuuta 2019


On taas se aika vuodesta kun lisääntyvä valon määrä ja auringonpaiste herättävät sisustajan talvihorroksesta ja sisustuskärpänen puraisee. Lähestyvä kevät saa kaipaamaan vaihtelua sisustukseen. Kaikki talviset romppeet siirretään kaappeihin odottamaan syksyä ja tilalle vaihdetaan jotain keväisempää. Kukkia, enemmän värejä ja ehkä vähemmän kynttilöitä. Myös meidän olohuoneessa tapahtui vähän suurempi muutos, kun toisessa päässä taloa ollut korkea Ikean Bestå kaappikokonaisuus purettiin pienempiin osiin ja siirrettiin olohuoneen puolelle. Bestå kaapeista rakentui kuusi kaappia pitkä jono olohuoneen päätyseinälle. Olohuoneeseen tuli näin paljon lisää säilytystilaa sekä laskutasoa.

Pienikin muutos sisustuksessa aiheuttaa yleensä jonkinsortin ketjureaktion. Näin kävi tälläkin kertaa. Tartuin nimittäin telaan ja maalasin kakluunin takana olleen vaaleanpunaisen seinän valkoiseksi, asettelin kaappirivin päälle koriste-esineitä ja löysinpä minä kivan mustan valaisimenkin olohuoneen seinälle. Olohuoneen oikeassa nurkasassa oleva seinävalaisin oli kyllä varsinainen löytö, sillä ostin sen puoleen hintaan rautakaupasta. Myös ikkunaseinälle tuli pari uutta taulua tai oikeastaan jo vanhaa, sillä taulut ovat etsineen sopivaa paikkaa jo jonkin aikaa. 


Välillä minusta tuntuu, että meidän sisustus on vähän liian karu. Koriste-esineitä on melko vähän kodin tasoilla ja seinillä on melko vähän mitään. Tuntuu siltä, että se meidän persoonan näkyminen sisustuksessa ei ole ihan vielä kohdillaan ja riittävää. Yritinkin olohuoneen kohdalla nyt panostaa siihen, että saisin sisustukseen enemmän ilmettä, lämpöä ja runsautta. Vaihdoin koriste-esineet isompiin ja lisäsin esineiden määrää. Uskoisin tämän kolkon tunteen johtuvan kuitenkin lähinnä siitä, että olemme asuneet tässä kodissa vasta reilun vuoden ja talon remontointi on vienyt paljon aikaa, joten sisustus on vielä varsin keskeneräinen. Suurin osa huonekaluista ja esineistä on myös samoja mitä vanhassakin kodissa, joten tämän kodin sisustukseen ei ole vielä kertynyt samanlaista kerroksellisuutta millainen vanhaan kotiimme ehti muodostua vuosien saatossa.


Edellisessä kodista minusta tuntui oikeastaan vasta noin viiden vuoden asumisen jälkeen siltä, että sisustus alkaa olemaan kohdillaan. Saa nähdä kuinka kauan siihen tällä kertaa menee kun sisustettavaa pinta-alaa on melkein tuplasti enemmän. Olen välillä vähän malattamaton luonne sisustamisen suhteen ja halauaisin, että kaikki olisi nopeasti paikoillaan. Toisaalta nautin myös siitä, että saan rauhassa etsiä mieluisia huonekaluja ja esineitä ja, että saan sisustaa ajan kanssa ja harkita tarkkaan kaikkia päätöksiä. Sellaiset tavarat mitä ostetaan hetken mielijohteesta alkavat nimittäin yleensä hyvin nopeasti kyllästyttämään ja ärsyttämään.  Ja eipä sitä halua ostaa jotain vain sen takia, että hyllyt ja tasot täyttyvät. Huolella ja tarkoin harkittuihin esineisiin kiintyy myös enemmän ja niistä tulee paljon tärkeämpiä.

Tuntuuko sinun kotisi sisustus valmiilta?
Vai kuuluuko sisustuksen edes olla koskaan valmis?


4 kommenttia:

 1. Minusta tuntuu että ei kodin sisustus tule koskaan valmiiksi, ainakaan näin lapsiperheessä. Tarpeet muuttuvat ja sen myötä myös sisustus.
  Kaunis olohuone teillä!

  VastaaPoista
 2. Se on kyllä totta. Ainakin lastenhuoneiden sisustus elää hyvin paljon sen mukaan minkä ikäisiä lapset ovat. Keittiö, wc ja kylpyhuone taitavat olla ne mitkä pysyvät pidempään suht samanlaisina.

  Kiitos paljon Kaisa! :)

  VastaaPoista
 3. Meilläkin on vanhan talomme remontointi alkamassa täällä Helsingissä. Rakennus on päässyt hieman vajoamaan toisesta päästä, saa nähdä pitääkö tehdä jonkunlainen oikaisu. Mielestäni teillä on kiva sisustus, itse pidän hieman karusta tunnelmasta.

  VastaaPoista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan