Slider

Artek A331 Mehiläispesä ja miksi maksaa Designista?

13. joulukuuta 2016


Blogia pidempään lukeneet muistavat varmaankin että olen joskus maininnut että haavelistaltani löytyy Artekin A331 valaisin. Valaisin sattui olemaan mukavassa alennuksessa Vepsäläisellä, joten päätin että nyt on vihdoin aika toteuttaa tämä haave. Hetki meni pohtiessa että ostanko valaisimen krominvärisenä vaiko perinteisenä messinkisenä, mutta koska kotoamme löytyy enemmän kromia kun messinkiä kallistuin kromiseen valaisimeen.

Valaisin löysi paikan olohuneesta, missä se pääsee hyvin oikeuksiinsa. Olohuoneen vierestä löytyy ruokahuone ja valaisin sopii oikein kivasti myös Vitran Dsr-tuolien kromijalkojen kanssa yhteen. Olohuoneen ja ruokahuoneen seinä kun on avoin, niin sohvalta näkee myös suoraan ruokahuoneeseen.


Aina välillä kalliita Design huonekaluja tai -esineitä ostaessa saa ihmettelyä siitä, että miksi laittaa niin paljon rahaa huonekaluihin? Välillä kysellään myös sitä, että miksi ostaa aito kun niin paljon halvemmalla saa kopioita? Design-esineiden ostaja leimataan myös helposti hienostelevaksi ihmiseksi, jolle ei kelpaa mikään halpa.

Itse ostan design huonekaluja ja -esineitä vaan ja ainoastaan sen vuoksi, koska ne ovat laadukkaita ja kestäviä, ne miellyttävät silmää vuodesta toiseen ja niiden jälleenmyyntiarvo säilyy hyvänä. Laadukkaan huonekalun tai esineen ostaminen on siis myös ekologinen valinta. Haluan myös kunnioittaa alkuperäistä suunnittelijaa ostamalla aidon enkä jäljitelmää, vaikka joutuisin säästämään kymmenenkin vuotta jotain haavetta varten. 

Otetaan nyt vaikka esimerkiksi nuo Vitran Dsr-tuolit mitkä meiltäkin löytyy. Markkinoilla on lukemattomia jäljitelmiä. En sano että kaikki olisivat huonosti tehtyjä, mutta aika monta keskustelua on tullut vastaan missä mainitaan jäljitelmien olleen huonolaatuisia, epämukavia istua, hajonneen helposti tai jotain vastaavaa. Ennemmin siis ostan karkeasti sanottuna kerralla kunnollista kun jatkuvasti uutta. Uskoisin että se tulee pidemmän päälle halvemmaksi, ja jos joskus satun kyllästymään voin myydä ne hyvään hintaan eteenpäin. (Itsekkin olen ostanut useita huonekaluja käytettynä.) Sanotaan että köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa.

Kalliimpia ostoksia tulee myös mietittyä tarkempaa ja niiden saamiseksi joutuu yleensä näkemään vaivaa ja säästämään pitkään. Itselleni vaivalla hankituista huonekaluista on tullut tärkeitä. Osaan arvostaa niitä, pidän niistä huolta ja kun katson niitä ne saavat minut hyvälle tuulelle, sillä muistan muistan että olen esineen ostaessani toteuttanut yhden haaveeni. Uskon että klassikot jatkavat elämää vielä omien lapsieni tai jonkun muun kodissa, mutta jokatapauksessa ne tuovat varmasti vielä pitkän aikaa iloa omistajilleen. Eivät ne turhaan ole saaneet klassikon leimaa.

Moni ostaa kenkiä tai vaikka laukkuja. Itse satsaan sisustamiseen. Veikkaan että aika harvoin halvat kengätkään kestävät pitkään, ja varmasti kaunis merkkilaukku tai vaate saa hymyn monen ihmisen huulille.

Jokainen ostakoot mitä haluaa.Ilman leimatuksi tulemista.


Mukavaa päivänjatkoa! :)


16 kommenttia:

 1. Pähkäilin myös tuota valaisinta, kun näin sen tarjouksen. En sitten kuitenkaan vielä tilannut sitä. Kaunis se on luonnossa varmasti. Kyllähän se desing maksaa, ja onneksi säilyy arvo kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosi kaunis luonnossa. :) Näin se on. Tuo tarjous oli sen verran hyvä etten ole paljon halvemmalla nähnyt käytettyjä olevan myynnissä ja aika harvoin tuota Mehiläispesää tulee käytettynä vastaan. :)

   Poista
 2. Kyllä on ihana valaisin ja muutenkin tuo teidän olohuone on niin kaunis! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis valaisin. Ja, juurikin näin, jokainen laittakoon rahansa juuri sinne minne haluaa, toinen sisustaa ja toinen matkustaa jne.

   Poista
  2. Mukava kuulla Unelmoiden! Juurikin näin. :)

   Poista
 3. Hyvin sopii tuo valaisin tuohon! Oon samaa mieltä sun kanssa designin ostamisesta, mutta jossain tuotteissa on kyllä selkeää rahastuksen makua. Etenkin jos tuotteen suunnittelija itse on kuollut jo vuosia sitten eikä itse saa enää penniäkään. Perikunta vaan rahastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kiitos! :)
   Varmasti on näitäkin tapauksia ja design on niin laaja käsite.

   Poista
 4. Teillä on upea koti ja tuo valaisin on upea. Aika samoilla linjoilla itsekkin olen, design tuotteen hankinnasta. Haaveita löytyy täältäkin muutaman valaisimen kohdalla, toivottavasti joku päivä toive toteutuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Suffeliini! :) Valaisin on kyllä ihana. Toivotaan, että myös sinun valaisinhaaveesi toteutuvat! :) Mukavaa joulun odotusta! :)

   Poista
 5. Hieno kirjoitus. Allekirjoitan siitä montaa kohtaa. Mieluummin minäkin haaveilen niistä aidoista klassikoisa, jotka kestävät aikaa, niin käytössä, kuin tyylillisestikin. Mutta joissain asioissa liputan myös Ikean puolesta. ;) Esim, seuraava ruokapöytämme tulee olemaan taattua ikeaa, mutta sen äärelle mallailen mielessäni Victoria Ghostia ja aitoja wieneläistuoleja. Aah... Makuuhuoneen lamppu tulee olemaan Ikeasta, mutta olohuoneeseen haluan Kartellia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! :) Ikeassa on myös kivoja ja toimivia huonekaluja. Meiltä löytyy mm. Bestå-sarjaa työhuoneesta ja makkarista. :) Minustakin on mukava sekoittaa erilaisia huonekaluja keskenään. Se tuo persoonaa ja lämpöä sisustukseen. :)

   Poista
 6. Käy todella hyvin teille <3
  Todella kaunis lopputulos.
  Mukavaa loppiaista.

  VastaaPoista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan