Slider

Yksi huone lisää & alennus kesäkukista blogin lukijoille

9. kesäkuuta 2016


Parvekkeen kesäilme otti suuren harppauksen eteenpäin kun pääsin tekemään yhteistyötä KukkaHelmen (Pihlajamäenkukka Ky) kanssa.

KukkaHelmellä on liike Vantaan Korsossa S-marketin yhteydessä. Liikkeen palveluihin kuuluvat mm. kauniit ja laadukkaat kimput, asetelmat, surulaitteet sekä hääkukat. Kesä- sekä joulukukat tulevat omalta puutarhalta Porvoosta jossa on myös mahdollisuus tehdä kukkaostoksia.

Kävin vierailemassa Porvoon Kerkkoossa sijaitsevalla puutarhalla mistä valitsimme kesäkukat parvekkeellemme. Parvekkeelle paistaa aurinko lähes koko päivän, joten sain asiantuntevaa opastusta siitä mitkä kukat viihtyvät parhaiten aurinkoisessa paikassa. Puutarhalta löytyy paljon erilaisia kesäkukkia ja kukkien tuoksu onkin huumaava. Kukkameri on valtavan kaunis ja kukkia katsellessa iskee välillä valinnan vaikeus. Silmiini osui useampia kauniita vaaleanpunaisia kesäkukkia ja päätin että vaaleanpunaista on ainakin saatava valkoisten kukkien rinnalle. Myös musta Petunia kiinnitti huomioni erikoisella värillään ja mustat kukat ovatkin tänä päivänä kuulemma hyvin kysyttyjä. Mukaan tarttui lopulta Mukulabegonioita, Maljaköynnös, Tarhaneilikoita, pari Hopeaputousta, Miljoonakello ja tietenkin perinteinen Pelargonia.Ennen kukkien istuttamista parveke kaipasi myös hieman huoltoa ja kunnon siivousta, sillä talon vieressä kasvavasta isosta kuusesta oli lähtenyt melko paljon siitepölyä. Öljysin parvekkeen lattian ja miehen nikkaroimat puiset kukkalaatikot Tikkurilan kelonharmaalla Valtti-öljyllä kolmeen kertaan. Tummanharmaat istuintyynyt ja muoviset pöytätabletit löytyivät alkuviikosta Hong Kong-tavaratalosta. Vaaleanpunaiset kukat tuovat parvekkeen harmaavalkoiseen yleisilmeeseen mukavasti lisäväriä ja pirteyttä.


Tässä Miljoonakellossa on kaunis väri ja se tekee runsaasti pieniä kukkia. Miljoonakello viihtyy auringossa ja se tarvitsee säännöllistä kastelua. Kuihtuneita kukkia ei tarvitse nyppiä vaan ne karisevat pois itsestään.


Tähän korkeaan ruukkuun istutin vaaleanpunaisia Tarhaneilikoita ja Hopeaputouksen. Tarhaneilikka on kestävä kasvi ja se jaksaa kukkia pitkään. Kukat käyvät hienosti myös leikkokukiksi ja ne säilyvät pitkään myös maljakossa. Hopeaputous on näyttävä kasvi joka pääsee parhaiten oikeuksiin amppeleissa ja korkeissa ruukuissa.


Maljaköynnös on kaunis kasvi joka tarvitsee tukea kasvaessaan. Valitsinkin sille kehikollisen ruukun jonka ympärille kasvin varret saavat rauhassa kietoutua. Maljaköynnös vaatii huolellisuutta kastelijalta. Mullan annetaan kuivahtaa kevyesti kasteluiden välissä sillä kasvi ei viihdy läpimärässä mullassa eikä liian kuivassakaan. Maljaköynnöksen voi ottaa sisälle talvehtimaan.


Ihastuin näiden koko kesän kukkivien Mukulapegonioiden runsaisiin kukkiin jotka toivat minulle ensimmäisenä mieleen Pionin kukat. Valitsin kukkalaatikoihin valkoisia ja pinkkejä Mukulapegonioita. Mukulapegonia viihtyy sekä auringossa että varjossa, mutta se on arka hallalle. Kuihtuneet kukat poistetaan.

Parvekkeesta tuli siivoamisen, kukkien lisäämisen ja lattian uudelleen käsittelyn myötä huomattavasti viihtyisämpi ja tuntuu kun kodissa olisi yksi huone lisää. Parvekkeella tulee nyt varmasti vietettyä entistä enemmän aikaa. :)


Mainitsemalla kesäkukkaostosten yhteydessä sanat "Mintun blogi" saat -10% alennuksen kesäkukkaostoksista. Alennus on voimassa kesäkuun ajan Vantaan liikkessä sekä Porvoon Puutarhalla.


Pihlajamäen Kukka ky KukkaHelmi

ma-to 10.00-18.00
pe 10.00-19.00
la 9.00-18.00
su 11.00-16.00

Maakotkantie 19,  01450 Vantaa.
( Korson S-Market. )
Puh: 020 743 5485Puutarha

ma - pe 9-19
la 9-16
su 9-16

Tanhunmäentie 75, 06530 Kerkkoo (Porvoo).
Puh: 0400882487


10 kommenttia:

 1. Kauniita kaikki <3 Itse olen etsinyt valkoista miljoonakelloa, mutta ei löydy maasta eikä kuusta. Jospa Ruotsin puolelta tärppäisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Idis & Interiööri! Parvekkeesta tuli kyllä ihan erinäköinen kun sinne sai kukkia. :)
   Puutarhalla oli kyllä kokovalkoisia amppeleita, mutta en mene vannomaan että oliko joukossa Miljoonakelloa.

   Poista
 2. Tulipa kaunis! Samalta puutarhalta hain omat kesäkukkani muutama viikko sitten. Omistaja on serkkuni ja vanhempi pariskunta kummejani! Ihana paikka kukkineen kaikkineen! <3

  VastaaPoista
 3. Tuli todella kaunis parveke, kelpaa istuskella ja viettää aikaa. :)

  VastaaPoista
 4. Ihania kukkia ja noin monenlaisia. Meillä on terasseilla ruukkuja, joihin laitoin valkoisia pelargonioita. Lisäksi on isoa Verenpisaraa, joka kukkii aivan valtavasti. Sitten helppohoitoisia petunioita. Ja astereita, gladioluksia ja kehäkukkaa on itse kasvatettuna. Blogissani arvonta, käy kurkkaamassa:)

  VastaaPoista
 5. Kiva terassi ja kauniit kukat.
  Osallistu kastehelmi arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan