Slider

Rustiikkiset pitsikutsukortit

26. toukokuuta 2016


Olen saanut kaikki kutsukortit lähes valmiiksi miehen avustuksella ja ajattelin että voisin kirjoittaa korttien ohjeen myös tänne, niin se pysyy tallessa ja ehkäpä joku muukin saa inspiraatiota omiin kutsukortteihinsa. :) Korteista puuttuu enää sisäpuolelta siniselle kartongille tulostettu kutsuteksti, sillä teksti ja sopivan fontin metsästys on vielä työn alla.


Tarvikkeet: 

- Neliönmuotoisia ekokorttipohjia, 13,5 cm x 13,5 cm.
(Ostin itse paketin missä oli 50 kpl valmiita korttipohjia + kirjekuoret)
- Kaksipuolista läpinäkyvää teippiä (voimateippi). Leveys 3 mm.
- Paperiliimaa
- Kuumaliimaa + kuumaliimapyssy
- Sakset
(- Paperileikkuri)
- Viivotin
- Pitsinauhaa
- juuttinarua
- Sinistä kartonkia etukannen "kutsu"-lappuja varten (ja myös kutsun sisälle.)
- Valkoisia "kutsu"-tarroja
- Puolihelmitarroja. Itse käytin helmitarranauhaa mistä leikkasin aina yhden helmen irti.


1. Mittaa ensin että pitsi tulee keskelle korttipohjaa. Voit piirtää lyijykynällä pienet apumerkit kortin etu- ja takakansiin jolloin pitsi on helpompi asettaa kohdilleen. Itse käytin n. 9 cm leveää pitsinauhaa jolloin pitsin molemmin puolin jäi n. 2,2 cm tyhjää tilaa. Liimaa kaksipuoleiset teipit n. 3,5 cm päähän ala- ja yläreunasta ja varmista vielä pitsin pysyvyys levittämällä paperiliimaa pitsin alle jäävälle alueelle. Tärkeää on kiinnittää teipit riittävän alas etteivät ne jää näkymään pitsin alta.


2. Kiinnitä pitsi ja tasaa päädyt saksilla siistiksi. Lisää tarvittaessa paperiliimaa alle. Varsinkin pitsin reunojen alle kannattaa olla kunnolla liimaa, sillä ne alkavat helposti repsottamaan.


3. Leikkaa juuttinarusta n. 60 cm pituinen pätkä ja sido se rusetille kortin aukenevaan päähän.


4. Leikkaa ruskeasta ekokartongista (Itse käytin samaisia korttipohjia) 3 cm x 7,5 cm kokoisia "lappusia" ja sinisestä kartongista 2,2 cm x 6,7 cm kokoisia "lappusia" (viivottimilla varusteltu paperileikkuri nopeuttaa ja helpottaa tätä vaihetta.)  Sinisen lapun ympärille jää siis 4 mm "kehykset" kun se liimataan paperiliimalla ruskean kartongin keskelle. Liimaa sinisten lappujen keskelle valkoiset "kutsu"-tarrat ja kiinnitä jokaiseen kulmaan vielä helmitarra.


5. Mittaa kortin keskikohta ja liimaa valmis "kutsu"-lappu kutsukortin keskelle niin, että juuttinaru kulkee keskellä korttia lapun alla. Tässä vaiheessa käytin kuumaliimaa sillä paperiliima ei riitä pitämään lappua paikoillaan.


Valmista! 

Oikein mukavaa loppuviikkoa kaikille! :)


8 kommenttia:

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan