Slider

Usein kysytyt kysymykset vastauksineen

10. marraskuuta 2015


 Saan aika ajoin sähköpostitse ja Facebokin kautta kyselyitä teiltä blogini lukijoita. Kysymykset liittyvät useimmiten valkoiseksi maalattuun parkettilattiaan, ruokapöytäämme tai Vitran Dsr-tuoleihin. Ajattelin että voisi olla mukavaa jos vastaukset löytyisivät myös täältä blogin puolelta, joten päätin koota kysymyksistä vastausineen ihan oman postauksen. :)


Parketin maalaaminen valkoiseksi

Betolux vaiko Betolux Akva?

Betolux Akva. Liotinohenteinen Betolox kellastuu todella nopeasti ja kuivumisaika on siinä paljon pidempi kuin mitä vesiohenteisessa Akvassa. Haju on myös paljon voimakkaampi liuotinohenteisessa Betoluxissa ja se säilyy asunnossa monta päivää. Perus valkoinenkin maali kannattaa sävyttää vielä jollain valkoisen sävyllä, sillä sen sanotaan vähentävän maalin kellastumista. Mieleisen sävyn voi valita Tikkurilan sisävärikartoista.

Onko maali kestänyt?

On kestänyt.  Aluksi kannattaa olla tosi varovainen huonekalujen kanssa sillä maalipintaan jää herkästi lommoja jos maali on vielä vähänkään kosteaa. Suosittelen noudattamaan annettuja ohjeita huolella. Lattia kannattaa myös ensin pohjamaalata esimerkiksi Tikkurilan Otex-tartuntapohjamaalilla. Pohjamaalaus vähentää varsinasten maalikerrosten määrää (halvempaa) ja lisää lattiapinnan kestävyyttä ja maalin tarttuvuutta.
Onko lattian maalaaminen iso työ?

Onhan se. Huonekalujen pois kantaminen ja lattian hiominen varsinkin ovat isotöisiä. Maalaaminen sujui nopeasti telalla, mihin olin kiinnittänyt pitkän varren. Telan on hyvä olla lyhytnukkainen jolloin jälki on siistiä ja tasaista. Lattian pitää olla puti puhdas ennen maalaamisen aloittamista, sillä jokainen roska jää märkään maaliin kiinni. Hiukset on hyvä suojata, sillä pitkiä hiuksia on ikävä noukkia maalin seasta.

Onko valkoinen lattia helppo pitää puhtaana?

Valoisessa lattiassa näkyy ihan kaikki roskat ja lika. Jos haluaa että lattia näyttää siistiltä on sitä imuroitava ja pestävä ahkerasti. Poistan lattiasta tummentumia ja hunosti irtoavia tahroja Universal Stonella. Valkoinen lattia on kaunis mutta isotöinen.


Ruokapöytä

Mistä pöytä on ostettu?

Ruokapöydän olemme itse nikkaroinneet miehen isovanhempien navetan vintiltä löytyneistä vanhoista lattialankuista.

Minkä kokoinen pöytä on ja kuinka monta sen ympärille mahtuu istumaan?

Pöydällä on pituutta 240 cm, korkeutta 78 cm ja leveyttä 85 cm .

Ruokapöytä on reilun kokoinen ja parhaimmillaan sen ympärille mahtuu 10-12 henkilöä tuolien koosta riippuen. Sivuille mahtuu istumaan 3-4 henkilöä/sivu ja päätyihin enimmillään 2 henkilöä/pääty.Vitran DSR-tuolit.

Mistä tuolit on ostettu?

Kolme tuoleista on tilattu Saksasta Smow.com-verkkokaupasta ja loput kolme olen ostanut käytettynä Huuto.netistä erään arkkitehtitoimiston muuttomyynnistä.

Onko tuoleissa hyvä istua?

Tuoleissa on tosi mukava istua ja ne ovat myös mukavan kevyet ja siksi helpot liikuteltavat.

Onko tuolit helpot pitää puhtaana?

Kyllä. Muoviset tuolit on todella helppo puhdistaa ja ne toimivat loistavasti lapsiperheessä.

Makuuhuoneen hylly

Makuuhuoneen seinällä oleva hylly on vanha ajopuu jonka löysin kerran kesällä saarireissulta merenrannasta kellumasta. Kotona laitoin ajopuun saunaan ja saunan päälle, jotta sain siitä kaikki pöpöt ym. pois. Ajopuu ruuvattiin neljällä pitkällä ruuvilla seinään. Sitä ei ole hiottu tai lyhennetty, vaan se on juuri sellainen kuin oli löydettäessäkin. :)Harmaiden seinien värikoodit

Alakerran harmaista seinistä (olohuone, ruokahuone ja rappukäytävä) löytyy Tikkurilan Deco Grey värikartan sävy numero 1966, joka on kylmä harmaa. Sävy taittaa enemmän violettiin kuin siniseen, mutta on kuitenkin hyvin puhtaan harmaa. Yläkerrassa (makuuhuone, lastenhuone ja käytävä) olen käyttänyt sävyä 1944. Sävy on enemmän lämmin kuin kylmä ja hyvin neutraali ja kaunis puhtaan harmaa.Mitä tapettia keittiön välitilassa/eteisessä on?

Keittiön välitilasta ja eteisestä löytyy Cole & Sonin klassikkotapetti Woods. Keittiössä tapetin päällä on karkaistu lasi. Samaa tapettia löytyy myös ruokahuoneen tauluista.Mistä olohuoneen/ruokahuoneen matto on ostettu?

Olohuoneesta ja ruokahuoneesta löytyy Linie Designin Surface matot. Matot on ostettu Stockmannilta.


Toivottavasti vastauksista oli apua ja kysykää ihmeessä jos tulee vielä jotain muuta mieleen. :)


Oikein mukavaa tiistai-iltaa kaikille!


13 kommenttia:

 1. Niin kaunista... sulla on ihan loistava sisustussilmä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, mielenkiintoista! Ja kaunista! Kirjoitit, että lattia hiottiin ennen maalausta. Hiottiinko oikein kunnolla ja koneella, vai kevyesti hiekkapaperilla pinta rikki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marsa! :) Hioin siltä väliltä. En hionut ihan kaikkia lakkoja pois, mutta enemmän kuitenkin kuin pelkän pinnan. Sillain suurinpiirtein. Hioin käsihiomakoneella, siinä oli kyllä puuhaa! :D

   Poista
 3. Ohhoh! Aika homma! Mutta näyttää tosi hyvältä. Ite oon miettinyt 10 v vanhan pähkinäparketin, joka on muuttunut valitettavan punertavaksi, hiomista ja jotain valkaisukäsittelyä. Lipeää ehkä...? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan siinä, mutta onneksi lopputulos oli kaiken vaivan arvoinen! :)
   Rautakaupoista, Tikkurilan Maalilinjalta tms. saa tosi hyviä vinkkejä ja sellaisia ideoita mitä ei välttämättä tule edes itse ajatelleeksi. Punainen väri on välillä aika haastava, kun se tuppaa "puskemaan aina läpi" varsinkin valkoisesta maalista.

   Poista
  2. Kiitos maalilinja-vinkistä! Taidankin soittaa sinne. Tuo punaisuus on kyllä hankala asia.

   Poista
 4. Teillä on kyllä aivan mielettömän kaunis koti! :)

  VastaaPoista
 5. Teillä on kyllä niin superkaunista!!!

  VastaaPoista
 6. Hyvä postaus, itselläni ajatuksissa ollut samanaiheinen :) Teillä on kyllä hillittömän kaunista! Ja tuo ruokailutilan pöytä on aivan täydellinen <3

  Itse maalasimme betoluxilla (liuotinohenteinen) lattiat aikanaa ja varmaan mielipidekysymys kumpi parempi... Kummassakin puolensa nimittäin. Liuotinohenteinen on huomattavasti kestävämpää kuin vesiliukoinen (vesiliukoisella on toinen yläkerran lattia maalattu), mutta kellastuminen on ahdistavaa. Maalilinja kertookin, että pohjan voi maalata liuotinohenteisella ja päällimmäisen kerroksen vesiohenteisella, jolloin kellastumista ei tapahdu... En ole testannut mutta jos nyt maalaisin, tekisin noin... Meillä lattia oli kovalla koetuksella koirien vuoksi, joten uskon ratkaisun olleen mainio. Haju on kyllä ärtsy! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jutta! :)

   Näinhän se on. Minäkin olen kokeillut molempia ja juuri se liotinohenteisen kellastuminen, pitkä kuivumisaika ja varsinkin se käry saivat kallistumaan Akvan puoleen. Meillä on itse asiassa ensimmäisellä kerralla maalattu lattia liotinohenteisella ja sen jälkeen vesiohenteisella. Tämä siksi, kun en kestänyt sitä hajua ja pitkää kuivumisaikaa. Se oli myös tosi hankalaa, kun piti maalata osissa ja samaan aikaan asua asunnossa. Hyvin on siis toiminut, että pohjan maalaa ensin liotinohenteisella ja päällimmäiset kerrokset Akvalla. :)

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan