Slider

Ikea hack: keittiökaapit + vaneria

2. marraskuuta 2015


Muistatte varmaan kun ostimme yläkerran matalaan aulatilaan Ikean FYNDIG-seinäkaapit ja niihin pomppusalvat. Kyseiset kaapit löytyvät Ikean keittiöpuolelta ja ne ovatkin alunperin tarkoitettu keittiön seinälle kiinnitettäviksi. Tämän vuoksi kaappien päälle jää ruuvinkannat näkyviin, sillä eiväthän ne alkuperäisessä käyttötarkoituksessa näy sieltä kaappien päältä mihinkään. Kantoja ei jäänyt esille mitenkään häiritsevän paljon (2kpl/80 cm kaappi), mutta jäimme kuitenkin silloin miettimään, että tekisimme jossain vaiheessa tason kaappien päälle. Ruuvinkantojen lisäksi taso nimittäin peittäisi myös kaappien väleihin jäävät pienet raot.


Päädyimme lopulta siihen että kappien päälle tehtäisiin taso vanerista. Mies kävi hakemassa paikallisesta puutarhaliikkeestä vaneria, joka sahattiin siellä valmiiksi sopivan kokoisiksi paloiksi.

Halusin vanerilevyistä valkoiset, joten vahasin ne kahteen kertaan Osmo Colorin puuvahalla. Sävyksi valitsin Lumen. Lumi on kaunis puhtaan valkoinen sävy ja se on hyvin lähellä kaappien sävyä. Vahan kuivuttua kiinnitimme levyt paikoilleen kaksipuolisella teipillä, sillä näin ne saa tarvittaessa myös helposti irti ja eikä kiinnitysruveille tarvinnut tehdä reikiä.Tämä lelujen säilytysratkaisu on ollut ihan loistava! :) Aulatila pääsee nyt kunnolla hyötykäyttöön ja lastenhuone pysyy paljon siistimpänä, kun siellä pääasiassa vain nukutaan. Kaappien päälle jäävä tila toimii  myös "pöytänä" ja tytöt monesti piirtävät ja askartelevat tason päällä. Lelut on myös helppo siivota ilaisin pois kun säilytystilaa on riittävästi.


Oikein mukavaa marraskuuta kaikille! :)


15 kommenttia:

 1. Onpa hyvin päässyt hyötykäyttöön yleensä niin hankala matala tila! Ja lelusäilytystä ei yleensä ikinä voi olla liikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä mietittiinkin... Onneksi löytyi hyvä ja edullinen ratkaisu. Ei niin ja leluja ei taida lasten mielestä olla koskaan liikaa... :D

   Poista
 2. Tuota jo silloin aikaisemminkin ihailin, on kyllä edelleenkin yhtä näppärän oloinen :). Tarttiskin mitata meidän yläkerran vaatehuone, se kun on tuollaista kaltevaa tilaa ja erittäin haasteellinen näin ollen kalustaa yhtään millään...

  VastaaPoista
 3. Tämä on kyllä tosi hieno toteutus. Thinking outside the box. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! :)
   Mitat oli kaapeissa juuri oikeat, niin pakkohan sitä oli kokeilla. :)

   Poista
 4. Hieno tuli! Meillä taas on päinvastainen ongelma. Kiinnitettiin kodinhoitohuoneen seinälle Ikean tv-tasoksi tai senkiksi tarkoitetut kaapit ja niissä näkyy ruuvit kaapin alareunassa. Pitäisi nikkaroida taso kaapin alapuolelle. Jälkeenpäin tuli mieleen, että oishan ne kaapit voinut kiinnittää ylösalaisin, mutta ei se nyt enää auta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kuulla! :)
   No voi vitsit. Ainahan voi kokeilla Dc-fix kalvoa/kontaktimuovia ja kokeilla sillä peittää. :)

   Poista
 5. Onpa hieno toteutus, meillä vähän samanlainen tila mihin tarvittaisiin säilytyratkaisu, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! :)
   Tosi ihana kuulla, että postauksesta oli hyötyä! :)

   Poista
 6. Tosi fiksusti hyödynnetty hankala tila ja vanerikansi viimeistelee kokonaisuuden hienosti.

  VastaaPoista
 7. Heippa! Jos vielä luet näitä vanhmepia viestejä, niin minkäköhän levyiset teidän kaapit on? Mulla juuri samanlainen tuunaus työnalla, tarvitaan noin 180cm pituudelta 30cm syvää kaappia ja mietin, ottaako 3x60cm yksillä vai kaksilla ovilla. Teillä minusta harmoninen tuo kokonaisuus! Ja ihan mahtava tää vanerivinkki, kun eilen tuota just pähkäilin, mietin miten sen päällisen toteuttaa siististi... Kiitos tuhannesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Pienemmän kaapin koko on: 40x35x60 cm http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/80226689/
   Ja isomman kaapin koko on: 80x35x60 cm http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10226678/

   Meillä siis 40 cm ja 80 cm leveistä kaapeista rakennettu tuo kaappikokonaisuus. Valitettavasti näitä Fyndig kaappeja ei löydy 60 cm leveinä.

   Kiitos mukava kuulla, että postauksesta oli apua! :)

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan