Slider

Makuuhuoneen täydellinen harmaa: Tikkurilan 1944

17. kesäkuuta 2015

Kalkkimaaliseinät ovat hurjan kauniita, mutta ne eivät ole osoittautuneet hirveän toimiviksi lapsiperheessä. Kalkkimaalatut pinnat ovat herkkiä roiskeille ja huokoinen pinta ei kestä ollenkaan pyyhkimistä, vaan maali lähtee ihan vain pyyhkimällä irti. Nuorempi neideistämme tiputti viime viikolla pullollisen porkkanavelliä lattialle, ja sitä roiskui tietenkin myös pitkin makkarin seiniä. Koska kalkkimaaliseinää ei pystynyt puhdistamaan ja koska silmäni eivät kestäneet katsoa suttuista seinää, marssin jo seuraavana päivänä K-rautaan valikoimaan uutta maalisävyä. :)


Halusin että sävy olisi tällä kertaa hieman kylmempi, kun mitä aikaisempi beige kalkkimaaliseinä. Koska alakerrasta löytyy pari harmaata seinää joista pidän kovasti, oli helppoa päättää että myös yläkertaan tulee harmaata.

Valitsin Tikkurilan uudesta Deco Grey-värikartasta sävyn 1944. Deco Grey-värikartasta löytyy 94 neutraalia harmaan eri sävyä. Värikartasta löytyy aivan upeita sävyjä ja nimesinkin sen jo leikkisästi "harmaiden raamatuksi." :D Suosittelen lämpimästi värikarttaan tutustumista kaikille harmaasta pinnoista haaveileville. :)


Aloitin maalaamisen illalla, kun oli jo aika hämärää. Maalasin seinän ihan aluksi valkoisella pohjamaalilla, ettei pohjalla oleva kalkkimaaliseinä leviäisi tai muuten vaikuttaisi uuden harmaan maalipinnan väriin. Harmaan maalausta aloittaessani pelästyin aluksi että meninkö nyt kuitenkin valitsemaan liian lämpöisen sävyn, seinä näytti nimittäin aluksi aavistuksen harmaaseen menevältä beigeltä. Päätin kuitenkin rauhassa odottaa maalin kunnollista kuivumista ja katsoa sävyä uudelleen päivänvalosa. Huoli osoittautui täysin turhaksi, sillä aamulla vastassa oli mielettömän kauniin värinen harmaa seinä! :)

Yöpöytänä toimineet vanhat puulaatikot saivat lähteä, sillä kaipasin vaihtelua. Ne tuntuivat myös omaan makuuni turhan romanttisilta. Nyt makuuhuone tuntuu enemmän omalta ja se sopii myös paremmin yhteen muun asunnon kanssa. Käänsin päiväpeitonkin toisin päin, niin nyt sekin sitten sopii paremmin huoneen väreihin. Yöpöydät ja lamput ovat vielä mietinnässä. Jotkin seinään kiinnitettävät lamput voisivat olla vaihteeksi ihan kivat.. :)

Maalasin ensin sängyn päädyssä olevan seinän ja seuravana päivänä päätin maalata vielä kaksi muuta makuuhuoneen seinää. Ainoastaan se seinä, missä  meillä on liukuovilla erotettu vaatteidensäilytystila jäi maalaamatta.


Päivällä sävy on enemmän kylmän harmaa ja hämärämmässä valaistuksessa sävy on lämpöisempi ja aavistuksen beigeen menevä. Pidän sävystä paljon, sillä se on hyvin puhtaan harmaa, eikä seinä myöskään ole liian vaalea tai tumma. :)


Mitä pidätte makuuhuoneen uudesta ilmeestä? :)

Hyvää juhannusta kaikille! :)


24 kommenttia:

  1. Todella kaunis harmaan sävy.
    Kalkkimaaliseinä on ollut itselläkin haaveissa, mutten oo uskaltautunut kokeilemaan just siksi, että meillä seiniä joudutaan pyyhkimään tasaiseen tahtiin sotkujen vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna! :)
      Se on kyllä harmi, kun ei kestä pyyhkimistä. Makkarissa sai olla aika kauan rauhassa, mutta nyt kävi näin. Ei onneksi hirveesti harmita, sillä uusi harmaasävy on niin ihana ;)

      Poista
  2. Kaunis sävy! Tuo Deco Grey taitaa olla se vanha Pro Grey värisarja, meillä vierashuoneessa siitä sävy 1923, joka omaan silmääni on se "täydellinen" :) Tuo puinen hylly on muuten UPEA!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jossu! :) Minäkin olen huomannut, että niissä on samoja savyjä, en ole kylläkään tarkistanut, että onko ihan kaikki värit samoja. :D 1923 taisi olla se toinen sävy mitä katsoin, sekin on aivan ihana! :)
      Kiitos, se on vanha ajopuu jonka löysin kerran saarireissulta. Mies kyllä vähän aikaa katsoi, kun kerroin että se pitää saada veneeseen ja että siitä tulee hylly. :D

      Poista
  3. On kyllä kaunis harmaa♡ Ihan varmasti nappivalinta! Me maalattiin jokin aika sitten meidän makkarin seinä Teknoksen Biora Balance -sisustusmaalilla, josta valittiin vaaleanharmaa sävy (värikartasta löytyy paljon harmaita, jotka eivät taita mihinkään muuhun väriin) ja siitä ollaan tykätty myös ihan hirmuisesti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Viivi! :)
      Teknoksella on myös ihania sävyjä! :)
      Harmaa on kyllä siitä ihana väri, että sopii niin moneen paikkaan ja taitaa olla aina ajaton. :)

      Poista
  4. Aivan ihana! Tuo väri on juuri sitä mitä haluaisin meidänkin makuuhuoneeseen.....mutta en viitsi edes ehdottää, kun asutta tässä vasta neljättä kuukautta..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irmastiina! :) Eikös naiset saa muuttaa mieltään vähintään 4 kk välein. :D ;)

      Poista
  5. Ihana toi sinun hylly. Tän niin idean niin varastan👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kolmen Koti Rannikolla! :)
      Hylly on vanha ajopuu joka lähti saarireissulta mukaan! :) Se on neljällä pitkällä ja paksulla ruuvvilla kiinni seinässä. :)

      Poista
  6. Kyllä, täydellinen sävy.
    Meidän poikien huoneen harmaasta paljastui päivänvalossa vaaleansininen, että näin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! :)
      Harmaa on kyllä vähän haastava sävy, taittaa niin helposti muihin väreihin. Yritän pysyä kaukana kaikista muista kun neutraaleista harmaista. :D Niiden perään kannattaa kysellä rautakaupassa. Teknoksella neutraalin sävyn tunniste on N ja Tikkkurilalla tuossa Deco Grey värikartassa tai Pro Grey-värikartassa on neutraaleja sävyjä, taittavat siis mahdollisimman vähän mihinkään suuntaan. :)

      Poista
  7. Wautsi tuo hylly tuossa seinällä! Aivan ihanan näköistä ja kyllä silmä lepää :)

    VastaaPoista
  8. Voi että tykkää kyllä ihan hirveästi, kuten tuli jo fb-ryhmässä juteltua! Tuli ihan vastustamaton tarve löytää itsekin joku karahka seinälle! :D Ihana sisustussilmäsi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Katri! <3
      Merenrannalle sitten vain kävelemään, sieltä löysin omanikin. ;)

      Poista
  9. Onpas hyvännäköinen seinä!
    Voi kun mulle kelpais ne puulaatikot yöpöydiksi, pitkään jo etsinyt samanlaisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansa-Maria! :)
      Voisin olla valmis luopumaan laatikoista, muistaakseni meiltä löytyy niitä 3. :)

      Poista
  10. Voi vitsit miten kaunis koti teillä on, oon ihan häkeltynyt! :)

    VastaaPoista
  11. Apua en osaa valita 1944 ja 1923 välillä... Miltä tää sun 1944 näyttää hehkulampun valossa? Mun makkari on niin pimeä, että tarvii pitää päivälläkin lamppua päällä (ainakin näin marraskuussa, vasta muutettu niin ei vielä kokemusta :D). -Emilia

    VastaaPoista
  12. Pakko nyt ihan kiittää tästä postauksesta! Olen tässä monta päivää tuskaillut harmaiden kanssa ja tämä selkeytti ajatuksiani ihan mielettömästi, todennäköisesti valitse juuri tämän sävyn olohuoneeseen ja vaikka en juuri tätä, niin tiedän jo mihin suuntaan lähden. Tuot vielä noilla valkoisilla kalusteilla tosi hyvin esiin tuota harmaan kontrastia, ah! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että postauksesta oli hyötyä! :) Yleensä lämpöisemmät harmaat eli beigeen menevät toimivat parhaiten, jos haluaa puhtaan harmaan. Kylmät harmaat taittavat monesti siniseen ja lilaan ja näyttävät varsinkin talvella kylmässä valaistuksessa herkästi siltä, että seinä on sininen tai lila.

      Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan