Slider

Lastenhuoneen lelujen säilytys

26. maaliskuuta 2015


Lelujen säilys jos jokin on asia mikä aiheuttaa aina välillä harmaita hiuksia. Kaupoissa on tarjolla paljon erilaisia laatikoita eri väreissä ja kuvioissa ja välillä on ihan työn takana löytää sellaisia "tylsiä" ja yksinkertaisia äidin mieleen olevia koreja.

 Yksi suurimmista haasteista on löytää sellaisia lelulaatikoita jotka kätkisivät sisälleen mahdollisimman paljon tavaraa, näyttämättä silti massiiviselta suhteellisen pienessä huoneessa. Tyttöjen huoneen matala pääty asettaa myös omat vaatimuksensa ja määrittelee aika tarkasti kalusteiden koon ja sijoittelun.


Koska lelut ovat jo itsessään tosi värikkäitä, kaipaan säilytykseen neutraaleja ja yksinkertaisia koreja ja laatikoita. Yksiväriset laatikot rauhoittavat huoneen ilmettä ja huone näyttää helposti siistiltä, kun lelut on siivottu laatikoihin piiloon. Kirjavien ja kuviollisten säilytyskalusteiden kanssa voi käydä joskus niin, että kokonaisuus on sotkuisen ja levottoman näköinen, vaikka tavarat olisivatkin siististi laatikoissa.

Koska lastenhuoneessa monesti myös nukutaan, on kiva että lelut saa iltaisin piiloon ja jäljellä jää levollisen ja siistin näköinen huone, missä lapsi voi rauhassa rauhoittua ja keskittyä nukkumaan.


Nämä kuvissa näkyvät Luhta Homen pyöreät Arkki-korit sopivat pyöreän muotonsa vuoksi varsin kivasti lastenhuoneeseen. Pyöreä muoto on leikkisä ja myös turvallinen valinta, sillä koreissa ei ole teräviä kulmia. Korit ovat myös mukavan kevyitä, minkä vuoksi lapsetkin jaksavat niitä siirrellä ja kantaa. Arkki-korien reunat ovat paperia ja pohja on tukevaa puuta. Koreja on saatavana valkoisen lisäksi myös mustana.

Kannellisten Aarre-korien sisälle mahtuu yllättävän paljon tavaraa ja koska koreissa on kansi saa lelut kätevästi piiloon. Näin huoneesta tulee nopeasti paljon siistimmän ja levollisemman näköinen. Kansi on myös siitä kiva, että se on niin kevyt, että jo pienikin lapsi saa sen helposti auki. Myöskin nämä korit ovat "pehmeähköjä" ja ne myös "joustavat", joten ihan samanlaista loukkaantumisvaaraa ei ole mitä kovien teräväkulmaisten laatikoiden kanssa.


Lelut löytyvät nyt paljon helpommin, kun kaikille on oma paikkansa. Uusien korien myötä myös lelujen siivoaminen on ollut  helpompaa ja huone on pysynyt huomattavasti siistimmän näköisenä, kun säilytystilaa on tarpeeksi ja korien väri ja tyyli on yhtenäinen.


Oikein leikkisää torstaita! :)


6 kommenttia:

 1. Tosi kaunis ratkaisu, ja sopii hyin huoneen kokonaisilmeeseen!

  VastaaPoista
 2. Heippa.

  mistähän noita kannellisia koreja saa ostettua? Tutkin kaikki isoimmat verkkokaupat missä myydään Luhdan tuotteita mutten löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   En löytänyt verkkokaupasta, mutta Prismoissa on Luhdan koreja myynnissä. Valikoimat ja värit vaihtelevat myymälöittäin. :) Luhta Homen omissa myymälöissä kannattaa myös käydä kurkkaamassa. :)

   Poista

Kiitos, että vierailit blogissani! Ilahdun kovasti jokaisesta kommentista.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan